Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

27 Mayıs 2014 Salı

Kadro Bekleyen 4/C Çalışanlarından Başbakan'a Mektup


Kadro Bekleyen 4/C Çalışanlarından Başbakan'a Mektup
4/C statüsünde çalışan geçici personeller kadro mücadelesine 'Başbakana Mektup fax gönderme kampanyası' ile devam ediyorlar. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kamu Personel Danışma Kurulunda (KPDK) görüşülen ve torba yasada yer almasını istedikleri konuların başında yer alan 4/C çalışanlarına kadro görüşmesinin ardından 4/C çalışanları Hükümete Twitter ve fax aracılığı ile isteklerini bildirmeye devam ediyorlar.4/C'lilerin Başbakana gönderdikleri mektup...

T.C BAŞBAKANLIK MAKAMINA;
Sn Başbakanım,
Bizler KPSS sınavıyla Kamu İktisadi Teşebbüslerine istihdam edilmekte iken, özelleştirmeler neticesinde diğer kurumlara 657 ye tabi 4/C statüsüyle ataması yapılan personelleriz.
Yapılan özelleştirmelerle her ne kadar KİT'lerin bütçe ve genel ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi amaçlansa da beraberinde güvencesiz, vasıfsız bir çalışma şekli olan 4/C yi getirdi.
Birçoğumuz emekliliğine 25-30 sene olan kariyer ve meslek sahibi Mühendis, Raportör, Tekniker ve Teknisyenleriz. Maalesef ki 4/C statüsünde olmamız nedeniyle hem diplomalarımızın hem de aldığımız eğitimin hiçbir kıymeti olmamaktadır.
4/C çalışma şekli belki ilk uygulamalarında emekliliğine birkaç sene kalmış insanların emekliliğini doldurmaları için uygun görülmüş olsa da, son yıllarda yapılan özelleştirmelerde bu kurumlara KPSS sınavı ile girmiş , kariyer ve meslek sahibi personelin 4/C pozisyonunda vasıfsızlaştırılması ,bu çalışma şeklinin devam etmesini mantıksız ve imkansız hale getirmiştir.
Durumu şöyle örnekleyecek olursak, eğitim düzeyleri iki personel, aynı odada aynı işi yapıyor birisi 4/C li birisi 4/A lı. Birisi bin beşyüz TL. alıyor, diğeri ise iki bin TL. izinleri farklı, sosyal hakları farklı. 4/C li personel master da yapsa görevinde bir adım ileri gidemiyor.

Hükümetimizce yapılan çalışmalar ve iyileştirmeler neticesinde 4/C modelinin için küçük küçük doldurulmaya çalışılsa da bu 4/C garabetinin getirdiği vasıfsızlığı maalesef ortadan kaldıramadı.
Bütün bunlar olurken yapılan bazı özelleştirmelerdeki farklı uygulamalar bizleri derinden üzmüştür. ÇAYKUR işcilerinin daha fabrikaları özelleşmeden 399 a tabi sözleşmeli personel yapılmaları, Diyanet Başkanlığında çalışan usta öğeticilerine İmam yeterlilik belgesi ile memur yapıldı. Ayrıca 2011 seçim öncesi verdiğiniz söz üzerine KPSS sınavına girmemiş, sadece bir dilekçeyle işe başlayan 5393 diye adlandırılan belediye çalışanları ile 4924 sayılı yasaya tabi sağlık bakanlığı bünyesindeki sözleşmeli ve vekil ebe-hemşirelerin 4/A’lı yani memur yapılmalarını izledik. Oysa Sayın Başbakanımız, Haziran 2011 seçimlerinden önce Ağrıda yaptığı seçim konuşmasında 4/C lilerin seçimlerden sonra bir yasa değişikliği ile 4/A yada 4/B kadrolarına atanacağı sözünü vermişti. Bizler sabırla Sayın Başbakanımızın sözünün gerçekleşmesini beklemekteyiz.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sayımız son D.P Başkanlığına göre 22.195 olmakla beraber eğitim durumlarımıza göre aldığımız ücretlerimiz 1300TL,1400Tl,1500 TL dir. İş güvencesi olmadan ve yan masada aynı görevi yapan devlet memurlarının özlük haklarına ve aldıkları ücrete imrenerek görevimizi en iyi şekilde yerine getirmekteyiz.
Sizden beklentimiz, 2007 yılında 6 ay çalışan 219 bin geçici işçiye 4/B , 2011 seçimlerinde ise 107 bin sözleşmeli ve vekil ebe-hemşirelere 4/A kadrosu verebilen hükümetinizin , KPSS puanlarıyla işe girip, özelleştirmeler neticesinde 4/C li olan ve sayıları 22 bin olan bizlerin ,Memur sendikalarına üye olmamız,Memur maaş katsayısına göre ücret almamız, memurlar gibi fazla çalışma ücreti almamız, memurlara verilen aile yardımından yararlandırılmamız, Memur disiplin yönetmeliği hükümlerince soruşturma geçirmemiz ve en son Danıştay Onikinci Dairenin 2013/725 Esas No 2013/8623 nolu kararında belirtildiği üzere ; 4/C li personellerin memurlarla aynı işi yaptığı ve devletin asli işlerini yerine getirdiği ayrıca Ek Ödeme ve Döner sermaye alabilmesinin önünde bir engel olmadığı kararını vermesi de göz önünde bulundurularak, 4/A veya 4/B kadrosuna geçirilmemiz hakkaniyet çerçevesinde olacaktır.
Memursen Büyük buluşmasında, Ahmet Beyin 4/C ye kadro talebi üzerine, verdiğiniz onayla gözlerinin içinin gülmesini sağlamanızdan dolayı umutluyuz. Makamınızın ve gönlünüzün kapılarının ülkenin her bir ferdine sonuna kadar açık olduğunu da biliyoruz. Yapacağınız değerlendirmede, hassasiyetimizi, bizde var olan sizi ,talebimizi geri çevirmemenizi kalb-i ihtiram ve muhabbetle;
Arz ederiz. 27/05/2014 4/C’Lİ PERSONELLER
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. ARKADAŞLAR BU TÜR GİRİŞİMLER,HATTA ÇOK DAHA FAZLASI YILLARDIR DEFALARCA YAPILDI SONUÇ OLARAK 4C LİLERİN DURUMUNDAKİ DÜZELTME YILLAR SONRA SINIRLI,DA OLSA 1000 TL LERDEN 1500,1600 TL LERE ÇIKARILDI ŞİMDİ YAKIN ZAMANDA GERÇEK ADALETİN SAĞLANACAĞINA ÇOK İHTİMAL VERMEMENİZİ HARCAMALARINIZI ÇOK DİKKATLİ ÖLÇÜLÜ YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM,ASIL ÖNEMLİ GERÇEĞİ KABULLENSENİZ İYİ OLUR ODA 4C LİLERİ BU DURUMA DÜŞÜRENLERİN BAŞINDA ÜSTELİK BİLİNÇLİ OLARAK PROGRAMLI BİR ŞEKİLDE HAKSIZLIK ADALETSİZLİK OLARAK BİLE GÖRMEDEN GERÇEKLEŞTİREN KİŞİ BAŞBAKANIN TA KENDİSİ,ŞİMDİ YILLARIN MAĞDURİYETLERİNİ ÇİLELERİNİ IZDIRAPLARINI TELAFİ ETMEK ANCAK HESAP GÜNÜNE KALACAK

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlar bu tür yazıları bıkmadan usanmadan cum.baş.bakanlar gazeteciler vs her yerde gündem de tutmamız gerekir gereksiz twitler yerine bunlardan bolca göndermeliyiz biz değil onlar bıkana kadar.....

    YanıtlaSil
  3. sayın tc başbakanı ben 4c liyim cokzor durumdayım sizlerin sayesinde benim cocugum bile sizlere hergün dua ediyor hesap günü gelecek benve benimgibi 4c hesap vereceksiniz ahirette hakkımı alacam vazgecmem cünkü kadromu aldınız hakımı yediniz yedirmem

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com