Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

18 Nisan 2014 Cuma

Koncuk:4/C ve Taşeronlaşma Meselesi Artık Çözüme Kavuşturulmalıdır

/br> 4/C Meselesi İnsanlık Ayıbıdır
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ucuz iş gücü yaratabilmek amacıyla insanların her şeyi çalınıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen Başkan İsmail Koncuk 4/C ve Taşeronlaşma ile ilgili olarak Kanal 99 Televizyonunda yayınlanan “Siyaset ve Gündem” programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk 4/C çalışanları ve Taşeron konularında şunları söyledi.

Koncuk:4/C ve Taşeronlaşma Meselesi Artık Çözüme Kavuşturulmalıdır
Kamu Personeli Danışma Kurulunda alınan kararlar, 4/C lilerin durumu ve Taşeronlaşma konusu da Genel Başkan İsmail Koncuk’un gündemindeydi. Koncuk, “Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda aldığımız kararlar var. En temel olan kararlardan birisi 4/C liler konusu. Bu 4/C meselesi tam bir insanlık ayıbıdır. Özelleştirilen bir kurumda çalışan insanlara Hukuken kıdem ve ihbar tazminatı vermiş olabilirsiniz ama vicdanen bu olur mu?
Devlet kıdem ve ihbar tazminatını vererek insanını böyle ortada bırakabilir mi? İşte 4/C liler böyle oldu. Devlet bu insanlara sonradan iş verdi ve adına da 4/C dedi. Kadro yok, özlük hakları farklı ve garabet bir uygulama. Bu insanların yıllardır kadro talepleri var ve bizde Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuda ki mücadelemizi sürdürüyoruz.
Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 23 bin 4/C linin kadroya alınmasını istiyoruz. Ancak iktidar bir türlü buna yanaşmıyor. Çalışma Bakanı sayın Faruk Çelik, “bende kadrolu olsunlar istiyorum” diyor ama mesele bir türlü bitmiyor. Peki engel nedir, anlaşılan Maliye Bakanı’ndan kaynaklı bir sıkıntı yaşanıyor. 23 bin insanı devlet memuru yapmak bu devletin sonu olmaz. Bu devletin ekonomisi pamuk ipliğine mi bağlıdır?
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Anayasanın 10. maddesi kanunların vatandaşa eşit uygulanacağını belirten bir maddedir. Kamuda aynı odada 2 kişi oturuyor birisi 4/C li birisi 4/A lı. Bu insanların işleri aynı. Birisi bin TL. alıyor, diğeri ise iki bin TL. izinleri farklı, sosyal hakları farklı. Böyle bir sistem olur mu?
Farklı hukuki normlar modern hukuk devleti ile bağdaşmamaktadır. Bu ülkeyi yönetenler 4/C zulmünü artık sona erdirmelidir. Bu zulüm son erene kadar Türkiye Kamu-Sen mücadeleye devam edecektir.
Tabii meseleyi sadece 23 bin kişiyle düşünmemek lazım. Böylesine bir anlayış yaygınlaşmamalıdır, bu ülkede gelecekte çocuklarımız da çalışacak. Bunu böyle düşünmek lazım.
Taşeronlaşma, tam bir sömürü düzenidir. Bir takım insanların zengin edilmesi için binlerce insanın geleceğinin çalınması demektir. 11 sene önce kamuda taşeron sayısı sadece 15 bin kişi. Şimdi gelinen rakam 550 bin oldu. Belediyelerle 1 milyon 100 bin, özel sektörü de dahil edince rakam 2,5 milyon oluyor.
Ucuz iş gücü yaratabilmek amacıyla insanların her şeyi çalınıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz ama insanı yaşatmak bu mudur Allah aşkına? Bu ülkede 2,5 milyon memleket evladının sömürülmesine göz yumacaksın sonra dönüp insanı yaşat ki devlet yaşasın diyeceksin. Böyle şey olmaz.
Kişi başına milli gelir 10 bin 750 dolar oldu diye övünüyorlar. Ceplerinizi yoklayın 1 dolar çıkar mı acaba. Birileri katır yüküyle parayı götürecek ama vatandaşın cebinde 1 dolar olmayacak. Asgari ücretli 800 TL. ile, emekli 1400 TL ile , memur 2 bin TL. ile bir ay geçirecek ama kişi başına milli gelir 10 bin 750 dolar diyeceksiniz.
Bu hesaba göre, 4 kişilik bir ailenin geliri 43 bin dolar olmalı öyle değil mi? O zaman herkes verin bakalım benim 10 bin 750 dolarımı deme hakkına sahiptir. Bir ülkede haksızlık, hırsızlık varsa adil gelir dağılımı yoksa, işsizlik tavan yapmışsa yönetenler sorumluluğu üslenmelidir. Millet olarak hesap sormasını öğrenmemiz gerekmektedir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

5 yorum:

  1. sayın koncuk sizin bu ilgi ve alakanıza teşekkür ederiz 4-c ye engel meselesi bence maliye bakanıda degil direk başbakan nedenmi çünki 225 bin belediyede deki çalışan 6 ay çalışıp 6 ay işden çıkarılan kişileri işçi statüsünde kadroya alan bu ikdidar degilmi daha geçen madur oldulardiye 225 bin kişinin haklaarından yararlanamadılar diye 18 bin geçiçi belediye işcisini kadroya gene bu ikdidar ve maliye bakanı degilmi bunun içinde başka bir iş var ama biz 4-c liler bi türlü bunu çözemedik birde hak ediyoruz bizler bunu neden bu 4-c lilerin genellikle üye oldukları sendikalara bi bakarmısınız hükümet yandakcısı sendikalar yani bu 4-c lilere yapılanlar daha yetmez biraz daha süründürün diye biz 4-c liler hala hükümet yalakası sendikalara üye oluyoruz ve eminim hala sanki islamiyet bu akp zihniyeti ile gelmiş gibi bu akp ye oy veren 4-c lide var onun için biz 4-c liler sürünmeyi hakediyoruz ama geneden bizi savundugunuz için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. ONLARCA İNSANI İŞE ALIYORSUNUZ YILLARINI KAMUDA İŞCİLİK YAPMIŞ EMEKLİLİĞİNİ BEKLERKEN ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA İNSANLARI 35.40VEYA 50 YAŞINDA KAPI DIŞARI EDİYORSUNUZ ONDANSONRA İNSANLARI AÇLİĞA SEVK EDİYORSUNUZ ONDAN SONRADA DİN EDEBİYATTAN BAHSEDİYORSUNUZ BULMUŞSUNUZ BİRDE ÇANTACI SENDİKACIYI ZATEN BİZİ İŞCİ SENDİKALARI SATTI ŞİMDİDE AHMET GÜNDOĞDU YETKİ ALMAK İÇİN 4C Yİ KULLANIYOR YETKİ PEŞİNDE İNSANLAR ÖNEMLİ DEĞİL ONUN İÇİN O GİTSİN PARALEL DEVLETLE UĞRAŞSIN BİZİ KULLANMASIN ONDAN MEDET BEKLEYEN VARSA DAHA ÇOK BEKLER

    YanıtlaSil
  3. Sayın Koncuk iyi kötü belli bir sayıda 4/c li üyeniz var.Biz 450000 kişilik bir aileyiz diyorsunuz.Şuana kadar 4/c li üyeleriniz adına ne gibi bir kazanımda bulundunuz ne yaptınız? Artık samimi olmak zamanı gelmedi mi sizce?

    YanıtlaSil
  4. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU20 Nisan 2014 22:40

    Sayın Koncuk Şüpesiz biz Özelleştirme Mağdurları 4/c lilerin yaşadığı Mağduriyeti Kadro ile ilgili düşüncerinizi bir çok platformda dile getiriyorsunuz teşekkür ederiz, Fakat bugüne kadar biz Özelleştirme Mağduru 4/c liler için kaç Sendika ile birliktelik yapıp bizim için Türkiye genelinde 10 dakika Grev kararı aldınız, Yada Türkiye Genelinde Toplu olarak 5 dakika bir eylem yaptınız. YAPMADINIZ, YAPMADINIZ.
    İyi niyetiniz için ve de bizler için yaptığınız açıklamalar şüphesiz inkar edilemez fakat bizlerin ne dayanacak maddi imkanımız kaldı nede dayanacak manevi takadımız bizler için somut adımlar atmanın zamanı gelmedi mi sizce???

    YanıtlaSil
  5. Biz özelleşmeden öncede vardık şimdide aynıyız TÜİK 4-c lileri kurumda devletin en önemli kararlarına imza atıyolar ve belediye geçicisine sahip çıkıldı bize değil yıllardır biz bu durumdayız bizi haledemeyen sendikalar nasıl taşerona sıra getirekler aklım almıyor siz ne yaptınız ne eyleminiz oldu 1 mayısta 4-c li Tüik çiler gündeme gelecek mi acaba sizlerce görecez......

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com