Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

31 Ocak 2014 Cuma

Koncuk: 4/C'lilerin Kadroya Geçirilmesi İnsani ve Ahlaki Bir Sorumluluktur.


Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: 4/C'lilerin Kadroya Geçirilmesi İnsani ve Ahlaki Bir Sorumluluktur.
Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK bir basın açıklaması yaparak 4/C çalışanlarının kadroya geçirilmesinin insani ve ahlaki bir sorumluluk olduğunu söyledi. Genel Başkan, Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır ezilen, hor görülen, en temel insan hakkından dahi mahrum bırakılan, ailelerinden koparılan, güvencesiz bir geleceğe mahkûm edilen sözleşmeli personelin sesini yetkililere duyurmaya çalışmakta olduklarını ifade etti. Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şu açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır ezilen, hor görülen, en temel insan hakkından dahi mahrum bırakılan, ailelerinden koparılan, güvencesiz bir geleceğe mahkûm edilen sözleşmeli personelin sesini yetkililere duyurmaya çalışmaktayız. Yaptığımız eylemlerle, gerçekleştirdiğimiz mitinglerle, başlattığımız kampanyalar ve yürüttüğümüz hukuk mücadelesiyle, güvencesiz, güvensiz, örgütsüz, emek düşmanı, esnek ve sözleşmeli personel çalıştırılması uygulaması olan 4/C istihdamına karşı tek başımıza mücadele vermekteyiz. Ancak hükümet, bütün uyarılarımıza rağmen, insan onuruna yakışmayan, sosyal devlet ilkesine uymayan, “kamu hizmeti” anlayışını zedeleyen, 4/C uygulamasını ısrarla sürdürmektedir. Özelleştirilerek faiz lobisine peşkeş çekilen kurumlarımızın kara bahtlı çalışanları, önce işlerinden olmuşlar, Sonra işsizlikle tehdit edilip, 4/C’li çalışmaya, açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkûm edilmişlerdir.
2013 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde 4/C’lilerin kadro taleplerini yeterince gündeme getirmeyen malum konfederasyonun, Başbakan ve Bakan ziyaretleriyle günah çıkarma çabaları da bir aldatmacadan ibarettir. Adaletsizliği ilke, haksızlığı gelenek haline getirenler; sorunları çözmemek için direnmekte, bunların yandaşları da göstermelik girişimlerle günü kurtarmaya çalışmaktadırlar.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Toplu sözleşme sürecinde ve sonrasındaki Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında 4/C’li çalışanların kadroya geçirilmesine ve statülerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yapılacağı hüküm altına alınmıştır. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde ve toplantılarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, defalarca 4/C’li çalışanların statüleriyle ilgili bir düzenleme yapılacağını ifade etmiştir. Hatta bu yönde alternatifli bir çalışma yapıldığını belirtmiştir. 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu kitapçıklarda 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi, kanun tasarısı hazırlanan konular arasında sayılmış, 28 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen en son kurul toplantısı sonrasında da bu konu, Kurul kararlarında yer almıştır.
Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4/C’li çalışanların kadroya geçirilmesini popülizm olarak değerlendirmiş, gündemlerinde 4/C’lilerin kadroya geçirilmesi gibi konunun bulunmadığını söylemiştir. Ne yazık ki, yıllardır hayal satıp, gerçeklerle bizleri perişan edenler; bu karar ile de en iyi bildikleri şeyi, ayrımcılığı, adaletsizliği ve mağdur etmeyi başarmışlardır. Dünyanın en büyük 17 ekonomisi arasında yer almasıyla övünülen Türkiye’nin, 23 bin 4/C’linin kadroya geçirilmesinin popülizm olduğunu ifade etmek, en büyük tutarsızlıktır. 23 bin 4/C’linin kadroya geçirilmesiyle bütçeye gelecek ek yük, yandaşların bir ayakkabı kutusunu bile dolduracak düzeyde değildir.
Bugüne kadar ihmal edilen, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi aşamasında unutulan ama sabır ve sükûnet içinde durumlarının düzeltilmesini bekleyen 4/C’li çalışanlarımız, bugün büyük bir hayal kırıklığı içerisinde, kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini, tutanak altına alınan kadro haklarının iadesini beklemektedirler. Bu bakımdan insan haklarına ve sosyal devlet ilkesine aykırı şartlar altında kaderine terk edilen 4/C’li çalışanlarımızın kadroya geçirilmeleri asla popülist bir uygulama değil, verilen sözlerin yerine getirilmesi anlamı taşımaktadır. 4/C’li çalışanlarımızın kadroya geçirilmesi hukuki ve ekonomik bir düzenlemenin ötesinde, insani ve ahlaki bir zorunluluktur. Türkiye Kamu-Sen olarak iktidarı, verdikleri sözlere tutmaya, altına imza attıkları tutanaklara sahip çıkmaya davet ediyoruz. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında karar altına alınan, 4/C’li personelin kadroya geçirilmesi, 2005 yılından sonra göreve başlayan personele ilave bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affı, yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması, öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi gibi konuların hazırlanan torba kanuna eklenerek bir an önce yasalaşması zorunludur. Aksi bir durum, iktidarın güvenilirliğinin sorgulanmasına, sosyal diyalog ve toplu sözleşme sisteminin çökmesine neden olacaktır.
Biz, istihdam anlayışının güvenceli, sürekli ve uluslar arası sözleşmelerdeki “düzgün iş” kavramına uygun hale getirilmesini istiyoruz. Bu yöndeki mücadelemizi, bütün 4/C’li personel kadroya geçirilinceye ve kamu görevlilerimizin temel sorunları çözülünceye kadar sürdürmeye kararlıyız.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

10 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU31 Ocak 2014 05:05

    Sayın Koncuk Memur seni ve Türk işi biliyoruz ne mal olduklarını (yalaka koyun kasabın bıçağını yalar) Fakat geride kalan: Kamu sen - Kesk - Disk gibi üç tane büyük Konfederasyon sizler birleşip bugüne kadar biz Özelleştirme Mağdurları için ne yaptınız (Basın açılamalarından başka) biz Özelleştirme mağdurlarını bu Ülkede kimseye güveni kalmamıştır adalet kurumları dahil. Yeter artık biz Özelleştirme mağdurları için gerçekten samimi isseniz hükümete yandaş sendikaları hariç, birleşir bizim için bu hükümete bir yaptırım kararı aldırabilirsiniz yada bir dizi Eylemlere girişebilirsiniz.. Fakat yapmazsınız yapamazsınız bu güne kadar yapmadınız bundan sonrada yapacağınızı zannetmiyorum. Bu Muhalefet partileri oldukça ne bunlar başımızdan gider, nede biz Özelleştirme Mağdurları Kadro alabiliriz bunu anladık. Söyleyeceğimiz tek şey var Biz Özelleştirme Mağdurlarına, Bu Zulmün, Haksızlığın, Ayrımcılığı, Vicdansızlığın ve Ötekileştirmelere sen şehitsin ALLAH'ım Bizleri Mağdur edenleri, Daimi Kadrolu İşimizi Elimizden alanları, 15-20 Yıllık Emeğimizi hiçe sayanları, Aynı iş yerinde çalışan Memurları tüm Haklarıyla diğer kurumlara dağıtan, Biz İşçilerin ise tüm Haklarını alarak kapı dışarı edenleri, Okula giden-Askerde olan Çocuğumuza 10 TL. Veremez duruma getirenleri, Bizleri Namerde Muhtaç edenleri ve Biz ÖZELLEŞTİRME MAĞDURLARINI bu 4/C denen Kölelik Zulmüne MECBUR ve MAHKUM edenlere Hakkımızı Helal etmiyoruz.. Bunlar nasıl bizlerin düzenini bozdular ise sende bunların düzenini boz ALLAH'ım..Kimsenin Hakkı Kimsede kalmayacağı günde: Mahşeri Kübra'da Ellerimiz bunların yakalarında olacak. BAŞKA NE DİYELİM BİZLERİ NASIL MAĞDUR ETTİLER İSE ALLAH'TA ONLARI MAĞDUR ETSİN. Hala sendikalara üye olan arkadaşlar İSTİFA EDİN İSTİFA EDİN..

    YanıtlaSil
  2. bırak koncuk efendi sende bu sendikacılık ayaklarını hiç birinizden bir şey beklemiyoruz hepiniz aynısınız içrata gelince bir şey yok lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz adam gibi genel grev kararı alamayan sendikacılardan sendikacımı olur

    YanıtlaSil
  3. SAYIN BAŞKAN AHMET GÜNDOĞDU GİBİ SENDİKACI BİZİM GİBİ KAZMALAR OLDUKÇA DAHA ÇOK KONUŞUR

    YanıtlaSil
  4. bu hükümet bize kadro vermez,bizde onlara oy vermeyelim artık gitsinler,ahlarımız yakalarında olacak,çocuklarımızın rıskını yiyenlere sesleniyorum,boğazınızda kalsın hakkımızı helal etmiyoruz

    YanıtlaSil
  5. git Avrupa insan hakları mahkemesine başvur.ne biçim sendika başkanısın?

    YanıtlaSil
  6. bu hükümet bize kadro vermez,sandıkta cevap verelim

    YanıtlaSil
  7. yukarıdaki yorumları okuyunca bir 4-c li olarak utandım hala hükümet yalakası sendikada üye olmayı sürdürüp 4-c de çalışan arkadaşlar utanmadan ismail koncuk a laf söylemesi utanma arlanma duygularını kaybetdikleri anlamına gelmiyormu bu 4-c li arkadaşların ben 8 yıldır 4-c deyim ama bu egitim - bir sendikasının meb de nasıl baskı ile 4-c lileri üye ettigini ve nasıl sendikada kalmalarını sagladıklarını iyi biliyorum daha düne kadar bu baskılara ragmen hiç bir sendikayada üye olmadım ama yukarıdaki yorumları görünce üzüldüm bu 4-c nin sebebi akp ve akp nin yalakası yağdanlıgıda memur -sen ve egitim-bir ve hala çogu 4-c li bu iki sendikada üye ve kalkmış ismail koncugu eleştiriyor demekki biz 4-c liler sürünmeyi kazık yemeyi hakediyoruzki elin ogluda böyle laf söyleye biliyor 4-c liye verilecek hak popilis politika olur gündemimizde 4-c liye kadro yok (rte) yazık

    YanıtlaSil
  8. Sayın Ahmet Gündoğdu nun 4C liler için yapmış olduğu kadro görüşmeleri ve sonrasın da almış olduğu tepkiler nedeniyle söylediği 4C nin sanki kendi sendikalarının problemi olmadığı ve kendisinin bir büyüklük yapıp bu işe el attığı sonrasında da teşekkür yerine eleştirilere mağruz kaldığı vurgusu yaptığını söylüyor.SAYIN 4C li ARKADAŞLAR.Memur-sen ve Eğitim-bir-sen üyesi olan 4C li arkadaşlar onurunuz ve gurunuz için lütfen bu sendikalar dan İSTİFA edin.Onurunuz ve Şahsiyetinizle daha fazla oynatmayın.Hükümete ise sandıkta gerekli cevabı en güzel şekilde vereceğiz...

    YanıtlaSil
  9. Kur'an kursu hocaları ile murakıplarda Öğretmen haklarından yaralanacaklar. Yıllardır öğretmen olarak anılmak isteyen Kuran Kursu öğreticileri için müjdeli haber geldi.



    Diyanet İşleri Başkanlığında istihdam edilen ve sayıları 20 bine ulaşan sözleşmeli, vekil ve geçici öğreticilerin ''öğretmen'' olması için ilk adım atılıyor. TBMM'de görüşülmeye başlananan Torba Kanunu'na önerge ile ekleme yapılarak Kur'an Kursu öğreticisi ve murakıpların talepleri yerine getirilecek. Yasal düzenleme ile Kur'an Kursu öğreticileri 'öğretmen', murakıplar ise 'müftülük denetmeni' ünvanını alacak. Öğretmenlerin elde ettikleri sosyal haklardan Kuran Kursu öğretmenleri ve murakıplar da faydalanacak. Toplu taşımada indiriminin yanı sıra eğitim öğretim yılı ödeneğini alacaklar. Aynı zamanda atama ve yer değiştirme yönetmeliğindede değişiklikler yapılacak.

    Yeni Şafak ,,,,,,,,,,,,,,,,,, HERKESE KADRO VAR AMA 4__ C YE YOK BAKIN YİNE ŞU ANDA T...B....M...M SİNDE ŞU GÜNLERDE GÖRÜŞÜLEN T,,,O,,,R,,,B,,,A,,, Y,,,A,,,S,,,A,,,Y,,,A,,,, ŞU ÖNÜMÜZDEKİ BİR KAÇ ĞÜN İÇERİSİNDE BİR MADDE EKLEYEREK KADROYA ALINACAKLAR VE ÜSTÜNE ÜSTLÜK SANKİ ÖĞRETMENLERMİŞ GİBİ BU 20,, 000 BİN KİŞİ ÖĞRETMENLERİN BÜTÜNN HAKLARINA HAİZ OLACAKLAR, DEĞERLİ ARKADAŞLAR BUGÜNDEN İTİBARENN A,,,K,,,P,,, NİN BÜTÜNN İL VE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ ÖNÜNDE BULUNDUĞUMUZ İL VE İLÇELERDE A...K...P.... PARTİ BİNALARININ ÖNLERİNDE ÇADIRR NÖBETLERİNE BAŞLAYALIM BUNUN ARTIK BAŞKA YOLU KALMADI ARTIK BUGÜNDEN İTİBAREN ,,,,,,,,,,,,,,,,,, CUMHURBAŞKANINADA AYRIYETEN GÖRÜŞÜLEN BU TORBA YASAYA BİZİMDE DAHİL EDİLMEMİZ İÇİN TÜRKİYENİN HER YERİNDEN ŞU ANDAN İTİBAREN TWİTT ATALIM DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZ.

    YanıtlaSil
  10. ARKADAŞLAR MAALESEF BU İKTİDARIN HAK,ADALET,VİCDAN GİBİ BİR DEDİ YOK BU İKTİDAR İÇİN KENDİ TARAFTARLARI,VEYA MUHALİFLERİ VAR 4C LİLER İSE GENEL OLARAK YILLARIN ÇİLELERİ,ADALETSİZLİĞE UĞRAMIŞ OLMANIN VERMİŞ OLDUĞU RUH HALİ İLE HAREKET EDEREK TABİ,Kİ İKTİDARI VE MENSUPLARINI, HAKLI ELEŞTİRMEKTE HATTA KIZGINLIK İÇİNE GİRMEKTEDİR SONUÇ OLARAK,RECEP TAYYİP HER ZAMAN NE DİYOR YA TARAF OLURSUNUZ YADA BERTARAF 4C LİLERİ BU ZİHNİYET İFLAH EDER SANIYORSANIZ YANILIYORSUNUZ.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com