Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

2 Haziran 2013 Pazar

Torba Yasadan Memurlara 15 Müjde


Torba Yasadan Memurlara 15 Müjde
Aylardır hazırlanan ve detayları çalışanlarca merakla beklenen Torba Yasa bitti. Yasa tasarısında kadrodan doğum iznine birçok yenilik memurlarla buluşacak.
Başta kamuda olmak üzere tüm çalışanların merakla bekledikleri yasa tasarısı sonunda tamamlandı. Torba kanun olarak Meclis'e sunulacak tasarı, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. 10 gün içinde Meclis'e gelmesi beklenen tasarıda, çalışma hayatı ile ilgili devrim niteliğinde değişiklikler yer alıyor. Sadece memurların değil işçilerin de sorunlarını giderecek yasa tasarısındaki değişiklikler emekli olacakları da etkileyecek. Peki merakla beklenen tasarıda neler bulunuyor?
1- Tüm 4B'liler kadroya geçiriliyor.
4B statüsüne göre sözleşmeli çalışanlar kadroya geçiyor. Böylece 4B uygulaması fiilen sona eriyor. 4B'li istihdam zaruri hallerde 3 aylık veya 6 aylık önemli projeler bazında kullanılacak. Proje bitiminde sözleşmeli çalışanın iş akti fesih edilecek. Yüksek sözleşme ücreti ödenecek. Burada görev yapmak kazanılmış hak sayılmayacak.
2- 4C'liye kadro.
Başta TÜİK olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar ile özelleştirme mağduru olarak nitelendirilen 4-C statüsünde istihdam edilenler, öğrenim durumlarına göre çalıştıkları kurumda kadroya geçecek.
3- Üniversiteli işçilere tercih hakkı
KİT'lerdeki sözleşmeli personel ile kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam edilen yüksek öğrenim mezunu personelin, 6 ay içerisinde müracaatları halinde kadroya geçmeleri sağlanacak.
4- Memurlar sınavla müfettiş olabilecek
Memurlara bulundukları kurumda kariyer unvanlı müfettiş ve uzman unvanlı kadrolara atanabilmek için sınav düzenlemesi geliyor. Böylece yaş şartı aranmadan müfettiş olunabilecek.
5- Bürokrasi yenileniyor
Kamuda görev yapan valiler, genel müdürler, müsteşarlar, müsteşar yardımcıları ve üst düzey yöneticilerin görevlerine son veriliyor. Görevi sona erenlerden müsteşarlar Başbakanlık müşavirliğine, müsteşar yardımcıları ve genel müdürler ise bakanlık müşavirliğine atanmış sayılacak. Tüm bürokrasi baştan aşağı yenilecek. Memur sendikaları ise bu düzenlemeye karşı çıkıyor.
6- İzin süresinde adalet
399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel ile memur arasındaki izinlerde eşitsizlik gideriliyor.
7- Yeni Ceza
En az bir yıl açıktan vekil olarak görev yapanlara, yıllık izin verilecek. Yükseköğretim disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulunacak. İLKSAN üyeliği isteğe bağlı olacak. Uyarma ve kınama cezaları tarihe karışırken aylıktan kesme cezası vermek kolaylaşıyor.
8- Kıyafet özgürlüğü gelecek
Devlet memurlarının bıyık, saç gibi görünümlerini düzenleyen yönetmelik değişiyor. Memurların kılık kıyafetlerine esneklik sağlanıp özgürlük gelecek.
9- Kadın memura gece nöbet yok
Kadrolu, sözleşmeli ve geçici personel statüsündeki kadın memura, daha az gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilecek.
10- Sigorta geliyor
Kamu görevlilerine rücu edilen tazminatlara karşılık kurum tarafından mali sorumluluk sigortası yaptırılacak.
İşsizlik sigortası kesilmeyecek
Sümer Holding'de çalışan sözleşmeli personelden kesilen işsizlik sigortası primi kesilmeyecek.
11- Dengeli tayin
Kamu kurum ve kuruluşları hizmet ihtiyaçları çerçevesinde kamu personelinin ülke geneline dengeli dağıtımını sağlamak üzere, eğitim ve öğretim hizmetleri, din hizmetler sınıfı, yönetici gibi personelini kendi atama ve yer değiştirme yönetmeliklerine göre tayin edebilecek.
12- Doğum izni 24 hafta oluyor
Getirilen düzenleme ile Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra 16 hafta olmak üzere toplam 24 hafta ücretli analık izni verilecek. Doğum izni 6 aya çıkarılıyor.
13- Taşeron zulmü bitiyor
Kıdem tazminatı ve yıllık izin konusunda şikayetleri olan taşeron işçilerinin yüzü gülecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında alt işverenlerin yanında çalışan işçilerin kıdem tazminatları, hizmet süresi esas alınarak, son çalıştığı kurum ve kuruluş tarafından ödenecek. 1 yılı dolduran işçi izin hakkı kazanacak.
14- Emeklide kazanacak
657 Sayılı kanundaki özellikle ücret sisteminde ve derece kademe gibi uygulamalarda yapılacak değişiklikler emeklileri de direkt ilgilendirecek. memurlar böylece emekli olacakları zaman daha yüksek tazminat ve maaş alma imkanına kavuşacak.
15- Maaşlar artacak
Torba Kanun ile, 1 derece verilmesi uygulamasından yararlanmayan memurların sorununu çözüyor. 15 Ocak 2005'ten sonra işe başlayan memurlara 1 derece verilecek. Getirilen düzenleme ile 15 Ocak 2005'ten önce görevde olan memurlarla bu tarihten sonra memuriyete girenler arasında var olan derece farklılığı gideriliyor. Artık yeni başlayan memurlar bir derece uygulamasından faydalanarak memuriyete başlayacak. böylece memurların maaşlarında ve ilerde emekli olduklarında alacakları ücretlerde artış olacak.
Kaynak:Takvim
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

9 yorum:

  1. TORBA YASA DOĞRU İSE NEDEN BU BİLGİYİ TEYİT ETMİYOR HİÇ BİR YETKİLİ,BASIN YAYIN.BU NASIL BİR İŞTİR ARKADAŞLAR SİTE YETKİLİMİZ EN SAĞLIKLI BİLGİYİ SİZ VERİN MERAKLA BEKLİYORUZ

    YanıtlaSil
  2. inşallah Allah büyüktür bekliyoruz 6 ay bekledik 10 gün daha bekleyelim bakalım sonuç nereye gidecek

    YanıtlaSil
  3. bu torba yasası inşallah doğrudur.içinde 4c ninde kadroya geçeceğini söylüyorlar inşallah hayal kırıklığına uğramayız, birşeylerin sonucuna varılsın istiyorum artık,umutla beklemekten çok yorulduk kesin birşeyde söylemiyorlar bu kadar zormuki acaba olacak veya olmayacak demek hayırlısıyla bekliyoruz bakalım sonuç nereye varacak

    YanıtlaSil
  4. Türkiye Devletine VE.SAYİN BAKANA TŞK.LER

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar 4c olarak kadroya geçtikmi şimdi açıklarmısınız, ben tam olarak anlamış değilimde

    YanıtlaSil
  6. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU3 Haziran 2013 04:57

    ALLAH'rızası için Yeter artık Yeter neye kime inanacağımızı şaşırdık zaten Mağdur Olmuş 15-20 Yıllık emeğimiz hiçe sayılmış, Kadrolu Daimi İşimiz elimizden alınmış, Mevcut Emsal Çalışan İşçi Arkadaşlarımıza göre Aylığımız 3/1'ne düşmüş Kısacası yıprandığımız kadar yıprandık, Haksızlığa Uğradığımız kadar Uğradık ne bu ÖZELLEŞTİR-ME MAĞDURLARI'nın çektiği.... Herşeyden vaz geçtik bizlere İnsan Onuruna yakışan Geçinebileceğimiz bir Ücret verin Kadronuzda sizin olsun daimi işde sizin olsun bizler herşeyden vaz geçtik tüm yapılan Haksızlıklarıda sineye çekiyoruz, ama bu ücret ile 7 Aile bireyi nasıl geçinsin 960 TL ile Geçinemiyoruz Geçinemiyoruzzzzz... Bir çok Özel Sektör çalışanı biz 15-20 Yıllık Devletin Daimi Birzamanlar Kadrolu İşçisinden fazla Ücret alıyor yeter artık Yeter dayanacak ne Maddi nede Manevi Gücümüz kaldı...

    YanıtlaSil
  7. büyük başkan bizi maçup etmediğin için sana minnattarız 4c li kardeşlerim adına teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. BU DA TAKVİMİN YALAN HABERLERİNDEN BİRİ

    YanıtlaSil
  9. teyit bekliyoruz ya neden kesin bir şey söylenmiyor bakanlıktan talimamat mı geliyor hergün ayrı bir kararmı alınıyor basında derin devlet ergenekon haber ajansı

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com