Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Mayıs 2013 Salı

MEB'de 4/C'li Personelin İzin Hakkı Kararname İle Uyumlu Hale Getirildi


MEB'de 4/C'li Personelin İzin Hakkı Kararname İle Uyumlu Hale Getirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, izin yönergesinde 2. değişikliği yaptı. Yapılan değişiklik sırasında müsteşar yardımcılarının izin hakkı kaldırılırken, 4/C'li personelin izinlerinde 4/C kararnamesinde yer alan hükümle uyumlu değişiklik yapılmıştır.
2013 yılı 4/C kararnamesinde personelin izinlerine ilişkin şu hüküm yer almaktadır: "(3) Geçici personelin isteği üzerine; eşinin doğum yapması, kendisinin veya çocuğunun evlenmesi, eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin, ana, baba veya kardeşinin ölümü hâlinde ve her olay için 7 gün ücretli mazeret izni verilir"
MEB izin yönergesinin ilk halinde bu değişiklik gözden kaçmış görünmektedir. Yapılan düzenleme ile
www.4cmagdurlari.blogspot.com
"5) Geçici personele, isteği üzerine annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun veya kardeşinin ölümü hâlinde ölüm tarihinden itibaren yedi gün ücretli mazeret izni verilir."
şeklinde olan hüküm
"5)Geçici personele, isteği üzerine annesinin, babasının, eşinin, çocuğunun, kardeşinin veya eşinin anne, baba ve kardeşinin ölümü hâlinde ölüm tarihinden itibaren yedi gün ücretli mazeret izni verilir"
olarak değiştirilmiştir.
Kaynak:www.memurlar.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

11 yorum:

  1. İzin düzenlemesine gelene kadar 4 c linin maddi sıkıntılarını çözmeniz gerekir. mağlesef izin 4 c linin karnını doyurmuyor. 4 c linin en büyük sıkıntısı maddi sıkıntılar. gerisi sonraki çözülecek sorunlar.

    YanıtlaSil
  2. madem bişeyler yapıyosunuz. öncelikle 4 c linin maddi sıkıntılarını çözün. aile yardımı ikramiye yok ek ödeme yok yok oğlu yok.

    YanıtlaSil
  3. izin yenmiyor

    maddi sıkıntı içerisindeyiz

    YanıtlaSil
  4. aferim ne çok iş yapmışsınız.

    YanıtlaSil
  5. 4 c linin dışında herkese kadro. 4 c li içinde sadece İzin Hakkı Kararname İle Uyumlu Hale Getirilmiş. Adelet mi bu. Komedi.

    YanıtlaSil
  6. ey allahım yarabbim ya.millet maddi sıkıntıdan dem vuruyor bunlarda izinden bahsediyor..ne zaman 4c li lerin asıl sıkıntısı olan maddi sıkıntı biter o zaman rahat bir izin yapar ailesiyle...zaten her gün cenaze görmüş gibiler sıkıntıdan bi çareler... artık anlayın yaaaaa

    YanıtlaSil
  7. 4c lilerin öncelikle maddi sıkıntısı ve ellerinden alınan kadroları verilsin,yoksa hakkımızı bu dünyadada öbür dünyadada helal etmiyoruz..

    YanıtlaSil
  8. aile yardımı vermeden aileyi tanımıyosun şimdi çıkıp tanımadığın ailenin ölümüne para veriyosun komik yaaa uganda bile bunları aştı

    YanıtlaSil
  9. 4 c linin maddi sıkıntılarını gideren maddelerde düzenleme yapmadığınız sürece (maaş olarak verilen 960 tl. nin dışında herhengi bir ücret ödenmez maddesi gibi.) bizlere iyileştirme adı altında ''İzin Hakkı Kararname İle Uyumlu Hale Getirildi.'' gibi önceliksiz maddelerle kandırıp geçiştiremezsiniz. 4 c linin en büyük sıkıntısı maddi. İzinden bahsedip sonrada meydanlarda biz onlara iyileştirma yaptık diye kimse kamoyunu kandırmasın. Hala anlamadınızmı. bu güne kadar 15 arkadaşımız intahar etti.Ne zaman bizlerle kamuda aynı işi yapan mesai arkadaşlarımızla aynı ücreti alacaz.Niye anlamak istemiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  10. 4 c li verilen 960 tl. maaşla geçinemiyorum diye feryat ediyo. birileri izinden bahsediyo. Bu güne kadar 4 c liler hakkında kamoyuna yaptığınız açıklamalara kimse inanmıyor bilesiniz.milleti üstünüze güldürmekten vaz geçin.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar bari bir defa birlik olalım Sendika ayrımı yapmamadan Üye olduğunuz Sendikalardan Lütfen İstifa edin.. İstifa etmemek için bir tek neden varmı??? Biz Tekelciler Ankarada 78 gün Ekmek,Emek ve 15-20 yıılık çalışmamamızın Mücadelesini verirken bizleri adeta şuanda içinde bulunduğumuzu Zülme Maruz kalmamıza Başta Hükümet sonrada, Hükümet yanlısı Türk-İş başkanı Mustafa Kumlu olmuştur... Şu andaki Hükümet Biz Özelleştirme Mağdurlarının Aylıkları şu anda Kadrolu çalışan Arkadaşlara göre değil yarı yarıya üçte birine düşmüştür, Daimi Tüm Haklarımız alınmıştır, Emeklilik Tazminatlarımızı Bizlere Zehir ettiler, 15-20 Yıllık Daimi Kadrolu İşimizi elimizden aldılar,Bizleri Her işe müsait bir ststüde 960 TL ye Çalışmaya Mecbur ve Mahkum Ettiler, Çocuklarımızı Dershanelerden almaya mecbur bıraktılar, Hem bizlerin hemde Çocuklarımızı geleceğini karattılar Sendikalar neyaptı tüm bu bizlere yapılan Haksızlıklara karşı... Peki soruyorum sizlere Geçen 1 MAYIS İşçi Bayramında ALLAH rızası için birtane Sendikacı ÖZELLEŞTİRME Mağduru 4/C Lilerden söz ettimi?? Hayır... İşçi Haklarından Söz Ettimi?? Hayır...ÖZELLEŞTİRME Mağdurlarının Neler çektiğinden söz ettimi?? Hayır... Biz Özelleştirme Mağduru 4/C Lililerin çalıştığı kurumlarda nelerle karşalaıştığı, neler çektiğinden söz ettimi?? Hayır.. İşçi Sayısı Mevcut Hukumetten Önce ne kadardı şimidi nekadar Söz Eden Sendşkacı oldumu?? Hayır..Peki o zaman Sendikalardan İstifa etmemek için bir neden gösterin... Bizler Ekmeğimizin derdine Geçim Derdine düşerken Sendikacılar Üye peşindeler yalanmı???? Yeter artık arkadaşlar lütfen Özellikle Tekel Mağdurları Bulunduğunuz Sendikalardan istifa edin ve bulunduğunuz işyerinde Müdürlerinize olsun İlinizin Siyasetçileri olsun onlara durumunuzu anlatın... Blunduğunuz İlde Birkaç arkadaş seçerek Valiyle görüşün sorunlarımızı özellikle Geçim sıkındısını dile getirin... Özellikle Başbakana Mektup, Dosya ve Mail Yoluyla sorunlarımızı bildirin çünkü Tüm Haklarımız Başbakanın iki dudağı arasında... Çünkü bizim halimizi en çok biz biliriz...ALLAH Yardımcımız Olsun Başka ne diyelim----TOKATLI EROL

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com