Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

5 Haziran 2012 Salı

Haksen Memurun Sözleşme Masasını Kuruyor

Haksen Memurun Sözleşme Masasını Kuruyor
Haksen Memurun Sözleşme Masasını Kuruyor
HAKSEN, memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 lük artışları protesto etmek için 6 Haziran'da Sakarya Caddesinde “Memurun Sözleşme Masasını" kuracak.
6-7 Haziran 2012 tarihlerinde Ankara’da Sakarya Caddesinde başta olmak üzere belirlenen illerde kurulacak olan masada HAKSEN’in talepleri doğal hakem kurulu olarak halka sunulacak. Eylem eş zamanlı olarak diğer illerde de yapılacak.
ANKARA PROGRAMI:
6 HAZİRAN 2012 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAKARYA CADDESİNDEKİ HEYKEL ÖNÜNDE YAPILACAK KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASININ ARDINDAN “MEMURUN SÖZLEŞME MASASINDA” TALEPLERİMİZ HALKIN ONAYINA SUNULACAKTIR.
ETKİLİĞİMİZ 7 HAZİRAN 2012 PERŞEMBE GÜNÜ 09:30 – 18:30 SAATLERİ ARASINDA DEVAM EDECEKTİR.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu yıl memurların tarihinde ilk defa kurulan toplu sözleşme masasının memurlar ve emekliler açısından hayal kırıklığına neden olduğunu belirten HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi yapılacak eylemle ilgili şunları söyledi:
“Adı her ne kadar toplu sözleşme olsa da masada en son sözü yine hükümet söylemiştir. Hakem Kurulu da bu kararları onaylamak durumunda kalmıştır. Toplu sözleşme sürecinde yetkili sendikaların kendi aralarında bir mutabakat sağlayamaması da memur ve emeklinin aleyhine olmuştur.
Kuracağımız “Memurun Sözleşme Masası”da temel üç talebimizi halkın hakemliğine sunacağız. Memur maaş artışlarının enflasyon + büyüme kadar olması, memurlara çalışırken yapılan ek ödemelerin emekli aylığı hesabında dikkate alınması ve 4/C dahil olmak üzere tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi.
Bizim sözleşme masamızın doğal hakem kurulu halk olacaktır.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

10 yorum:

  1. TEKEL MAĞDURU
    Biz Özelleştirme Mağdurlarını hakemi Herşeyin Sahibi Olan ve hiç kimseye hiç bir haksızlaık yapmayan herkesi eşit olarak yargılayan sadece İnsanları (Takvaca Üstün)
    olanı ayrı tutan, Yüce ALLAH Biz Özelleştirme Mağdurlarının Hakemi Olacaktır Hesap gününde... İşte o gün Haklı İle Haksız Zalim İle Mazlum, Ezen ile Ezilen birbirinden ayrılacak saflar belli olacaktır... Evet o günde hesaplaşmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. tekelci 4cli... aynam laf aramızda yahudiler kendilerini üstün ırk olarak görürler.ahirette aynı yerde değilsiniz onun için dileğin yerine gelmez.sen hesaplaşmayı unut.

    YanıtlaSil
  3. Davas Konuşmasında başbabakan :temel insan hak ve özgürlüklerin yeterince önemsenmediği dönemlerde Türkiye ekonomik atılım gerçekleştire-memiştir diyor...

    Acaba Tekel Özelleştirme Mağdurları Temel İnsan hak ve özgürlüklerinin neresinde?? Kadromuz alnarakmı?? Daimi İşmiz Sonlandırılarakmı?? Kazanılmış tüm Haklarımız alınarakmı?? Aylığımızın 1750 TL DEN 850 TL ye Düşürerekmi?? Ailemizi Geçindirmek için Dilenci Haline düşürüldüğmüzmü?? Özelleşen kurumlarda Memur İşçi ayrımı yaparakmı??? Hangisi (İnsan Temel Hak ve Özgürlüğü) bağdaşıyor???Bu şekidemi İnsan Temel Hak Özgürlükler (Önemsenmiş Oluyor)

    Kişi başına milli gelir, 2002’deki 3 bin 500 dolardan dolarayükselmiş?????

    Biz TEKEL Özelleştirme Mağdurları 2010 Yılında 1500 ile 10 bin 4442000 TL. Aylık alıyorduk.. Ekonomimizin zirve yaptığı ve Ülkemizin Çin'den sonra en çok Büyüyen Ülkesi olmasından sonra 20 yıllık çalışma karşılığı olarak 4/c statüsünde aldığımız aylık 850 TL. Bumu kişi başına 10 bin 444 düşen mili gelir...

    YanıtlaSil
  4. Düzeltme yükarıdaki yazıda belirtilen rakam
    (2010 yılında 1500 ile 2000 TL arası olacaktı)

    YanıtlaSil
  5. Özelleştirme Mağdurlarına Müjde diye olarak çok büyük kazanımlar dedikleri 28 gün çaılışma birde 50 saati geçmemek kaydıyla fazla çalışma bol bol harcayın Arkadaşlar..
    50 saat fazla çalışma karşılığı ne kadar tutuyor biliyormusunuz 50 bin ile 60 TL Arası değişiyor evet eyer oda verirlerse 50 TL ediyor..Allah Tüm Özelleştirme Mağdurlarına yardım etsin Ailemiz olsaydı bizlerede Aile yardımı verirlerdi arkadaşlar bizlerin Ailesi yok demekki?? Alın 28 gün fazla çalışmayıda 50 saat saat fazla çalışmada sizlerin olsun... 4/c lilerin aylığı geçinmek için yetiyor artıyor bile.....Sen herşeye Kadirsin ALLH'ım bizleri bu duruma düşürenleri sana Havale ediyoruz....

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar akp malesef bu bakın fatih projesine 1 yazı tahtası 10.000 bin tl memura verse çalamıyacaklar memur maaş olarak alacak ama bu projeyle ihale var vurgun var talan var kattrilyonlar cukka para var oda akp yandaşı yoldaşı çalmasına

    YanıtlaSil
  7. Bir ülke düşünün devleti yönetenleri en başındaki zatı muhteremin konuştuklarının en az yarısı yalan dolan riya olsun siyasete çok puröfosyönel entrika şebekeleriyle yön versin ve o ülkenin halkının ekserisin,den destek görsün sonuç olarak sırayla toplumun çeşitli kesimlerine ağır bedeller ödetecek tabi,ki.Evet şimdi sırada memurlar var yeni düzenlemelerle radikal değişikliklere gidiyor hükumet memurların iş güvencesi dahil olmak üzere birçok hakları yakın gelecekte ortadan kaldırılacak düzenlemeler hazırlanıyor kişisel olarak çok,da yadırğamıyoruz çünkü bu kesimler özelleştirme madurlarına sessiz kalmak,dan öte alkış tutuyorlardı şimdi sıra kendilerine gelmek üzere bakalım o şaşakcılar işciler kadar çalışmadan bankamatik memurluğu yaparken işçileri hor ğörüp aleyhlerinde pozisyon alıyorlardı şimdi bakalım bu 657 memurları akibetlerinin nerelere gidecegini biliyorlarmı.

    YanıtlaSil
  8. 1972 yılında türkiye istatistik kurumunda başlamış olan 657 'nin 4/c maddesi günümüzde kanser gibi yayılmış ve tekel işçilerinin 68 gün eyleminden sonra özelleşen devlet kurumları ve tekel işçileriyle beraber şuanda 22 bin sayısına ulaşmıştır.Şuan da özellikle türkiye istatistik kurumu 4/c'lilerinin iş garantisi bulunmamakta,malum yetkili(yetkisiz)sendikanın baskıları,bu kurumdaki 4/C'lilerin(anketör) hafta sonları dahil akşam 20:00-21:00 'lere kadar çalışmaları ve maaşlarının tekel işçilerine göre aylık 150 tl.daha düşük olması bu kurumu ve bu kurumda ki 4/C'lileri farklı bir katagoriye koymayı gerektirir.Malum bizlere geçici personel deniyor.''bir yıldan az belirli bir iş için alınan işçi ve memur sayılmayan kimselerdir.Yine sözleşmemizde hiçbir ek ödemeden yararlanamaz'' deniyor.Bu nasıl bir demokratikliktir,bu nasıl insan hakkıdır?Bunu kim hangi yetkili açıklayabilir?Allahaşkına türkiye istatistik kurumunun yaklaşık %55'i 4/c'lidir.Bizler olmazsak bu kurumda hiçbir rakam açıklanamaz.Bu nasıl bir geçiciliktir ki''tefe,tüfe ,nufus sayımı,enflasyon hesaplamaları,aylık üretim,aylık eğilim,üç aylık inşaat ve ticaret,turizm,ölüm ve doğum istatistikleri,sağlık anketi,aylık süt üretimi vb.bu çalışmalar senelerdir vardır,bizler bu çalışmaları yapmaktayız ve geçici personel olarak adlandırılmaktayız.Buna karşın kurum sürekli uzman yardımcısı alarak ve onları oturtarak 3500-4000 tl. vermektedir.Bunu da lütfen bir yetkili bizlere açıklasın.

    YanıtlaSil
  9. Şu mubarek aylarda Rabbim tüm sıkıntıda olan kullarının yardımcısı olsun. 4C olarak ülkenin çoğunluğuna hitap ediyoruz. Lütfen birbirimizden ve zorda kalan insanlarımızdan dualarımızı eksik etmeyelim. Allahım hakkımızda hayırlı olanı gönlümüzü razı, gönlümüze razı olanı da hakkımızda hayırlı eylesin.İnsanların kalp gözüyle görmelerini ve birbirlerine yardım etmelerini sağlasın.

    YanıtlaSil
  10. ŞAHSIM BANA VERİLMEYEN BÜTÜN HAKLAR İÇİN DAVALARIMI AÇTIM SİZLERDE AÇIN AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKESİNE KADAR YOLUMUZ VAR ALLAHTAN UMUT KESİLMEZ ELİNİZDEN GELENİ YAPIN TEVEKKÜLÜ ALLAHA BIRAKIN AİLE YARDIMI DÖNER SERMAYE YOL HARCİRAHI BANKA POROMOSYONU DAHA NE OLSUN BU CAN BU BDENDE OLDUĞU SÜRECE SONUNA KADAR GİDECEĞİM YETKİLİLER KİMSE YARADANDAN BÜYÜK DEYİL BUNU BÖYLE BİLİN DÜNYA BAKİ DEYİL MAKAMLARDA İNSANI İKİ ŞEYLE İMTAHAN EDİLİR BİRİ MAKAM 2PARA HESABINI SİS VRECEKSİNİZ SİLİFKE DEVLET HASTAHANESİ 657 4C Lİ GÜLHAN GÜL ŞEN 4C Lİ KARDEŞLERİME SELAM OLSUN

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com