Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

1 Mart 2012 Perşembe

4/C'lilere Kadro Çalışması mı?


4/C'lilere Kadro Çalışması mı?
Özelleştirme mağduru olup başka kurumlara 4C statüde çalıştırılan personeller için sorduğum soruya aşağıda ki cevabı aldım.
Köşe yazarının sormuş olduğu 1. ve 2. sorular Bakanlığımızı ilgilendirmekte olup bu sorulara aşağıda cevap verilmiştir..
Özelleştirme uygulamaları çerçevesinde 657 sayılı Kanunun 4/C maddesine göre istihdam edilen geçici personele ilişkin;
657 sayılı Kanunun 4/C maddesi ile düzenlenen geçici personel statüsünde, 2004 yılından bu yana, çoğunlukla özelleştirilen kuruluşlardaki işçiler istihdam edilmekte olup, bu gün itibariyle bu kapsamda çalışanların sayısı bir hayli fazladır.4/C statüsü, ilk defa 23/12/1972 tarihli ve 2 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu personel sistemimize girmiş yasal bir istihdam türüdür. 4/C statüsünde çalışanların mali ve sosyal hakları Bakanlar Kurulu Kararları ile memurlara paralel şekilde düzenlenmektedir.Bu personel, her yıl Bakanlar Kurulunca belirlenen ücretlerle genel sağlık sigortası kapsamında yer almakta, bunun yanında sosyal güvenlik mevzuatına göre emeklilik hakkına sahip olmaktadır. Ayrıca, Devlet memurları ile aynı kurumlarda ve aynı mesai düzeni içerisinde görev yapmaktadır. Ücretli izin hakları mevcuttur.Kendileri sözleşmelerini feshetmedikçe ve çalıştıkları kurumlarla imzaladıkları sözleşmeleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aykırı bir davranışları olmadıkça emeklilik hakkını elde edene kadar sözleşmeleri her yıl yenilenmektedir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Ayrıca, çalışma saatleri ile ilgili yaşanan münferit sorunların giderilmesi amacıyla, çalıştıkları kurumdaki Devlet memurları için tespit edilen çalışma saat ve sürelerinin geçici personel için de geçerli olmasına yönelik olarak kararnamede özel düzenleme getirilmiştir.Tüm bu iyileştirmelerin yanı sıra; bu kapsamda çalışan insanlarımızın talepleri de dikkate alınarak diğer statülerde çalışan memurlar, sözleşmeli personel ve kıdem tazminatı hakkına sahip işçiler de olduğu gibi geçici personele de iş sonu tazminatı ödenecektir.
Bu statüde çalışan personele çalıştığı her bir yıl için sözleşmesinin fesih tarihindeki brüt aylık ücretleri tutarında iş sonu tazminatı ödenmesi karar altına alınmıştır.
Bir diğer husus da 4/C statüsüne geçiş için başvuran işçilerimizin öncelikle en son çalıştıkları illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilecek olmalarıdır.Özetle, tamamen özelleştirme uygulamaları sonucu işsiz kalan işçilerimize 2004 yılında sunduğumuz bu imkan, bugünlere kadar getirmekteyiz.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Başka statülerde çalışanların sahip oldukları hukuki, mali ve sosyal haklar ile paralel haklar olup, ayrıca Devlet güvencesinde istihdama da kavuşturulmuş bulunmaktadırlar.Şartların daha da iyileştirilmesi konusunda çalışmalar devam etmektedir.
Ayrıca kadroya geçemeyen sözleşmeli personel ile 4/C’liler için çalışmalar devam etmekte olup yakın bir zamanda kamuda, sözleşmeli, geçici, kadrolu gibi ayrımların kalmayacağını ifade etmek isteriz.
Maliye Bakanlığı –
Maliye Bakanlığının bana göndermiş olduğu açıklamanın son cümlesi biran önce hayata geçerse 4c’li olarak çalışanların özlük haklarıyla kadrolu çalışanlar arasında ki farkı da kaldıracaktır. Son cümleye bakılırsa 4c’lilerin sıkıntılarının bitmesi an meselesidir.
Kaynak:Memurlarahaber.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

7 yorum:

  1. TEKEL MAĞDURU
    Bu tür açıklamaları 2 yıldır duyuyoruz adamlar Özelleştirmeler nedeniyle Mağdur olanlara Tazminatlarını verdik, İş İmkanı verdik daha neolsun diyorlar!!!
    Bizler ise tüm iyiniyetimzle sürekl, aha bugün aha yarın düzelecek diyoruz İnşallahta düzelir..
    Ama şunu bilsinlerki hiç kimsenin biz TEKEL cileri ötekileştirmeye haksızlık etmeye hakkı yoktur..
    Bizler zaten kadroluyduk zaten Daimi işimiz vardı hepsini bunlar almadımı??? Bizleri per perişan etmedimi??
    Ama asla umudumuzu yitirmedik asla yeise kapılmadık İnşallah bizlere yapılan bu haksızlığı Rabbim Karşılıksız bırakmayacaktır...

    YanıtlaSil
  2. normal memur hakkını alsılar

    YanıtlaSil
  3. inşallah olur rabbim yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
  4. canımızı okudunuz yeter artık haktan bahsedenler hakkımızı gasp ediyor bu nasıl insanlıktır? MEB.çalışıyorum okulum ikili öğretim yapıyor cumartesi ve pazarım gasp ediliyor.Ayrıca bir hafta boyunca akşam 17:00 den sabah 08:00 kadar nöbet tutuyorum itiraz ediyorum tepki görüyorum bunun sonu nereye varır hiçbir ücret yok İNSANIM diyenler duysun 4/c liysem insan değilmiyim? bizim ailemiz bizim çocuğumuz yokmu? yarım maaşla çok işle zalimlerin elinde kalmışız yazıklar olsun.......

    YanıtlaSil
  5. BİZLERİN SABRI BİTME NOKTASINDA ALLAH ŞAHİDDİR HAKKAYBINA SEBEB OLANLAR ( ÖZLLŞTR 4/C DÜÇAR EDEREK ON BİNLERCE AİLENİN GELİRİNİN YARISINI, VE ON BİNLERCE ÇOCUGUN HAKKINI ELİNDEN ALANLAR) BU İNSANLARA ZÜLMETMİŞTİR Syn BAŞBAKANIN DEDİGİ GİBİ ''ZÜLÜM İLE ABAD OLMAZ'' OLMYACAKTIRDA ZÜLÜM SADECE TOPLA TÜFEKLE OLMAZ KUL HAKKINI ANCAK HAK SAHİBİ AFFEDEBİLİR ON BİNLERCE AİLE HAKLARINI YA HELAL ETMEZ İSE...!!!ONLAR YARADANA SIGINDILAR SÜREKLİ DUA İLE MEŞGULLER ZERENİNDE HESABINI SORAN ALLAHIN ADALETİ MUHTEŞEM...EN DOGRUSUNU BİLEN , ADALET İLE HÜKMEDENDE ODUR

    YanıtlaSil
  6. 4C MAGDURU ÇOCUGU8 Nisan 2012 01:59

    Burada ne yazsam gören duyan olur mu orası malum ama 4c li cocugu olarak yıne de yazmak istedım,
    Babam milletın gözünde ilah gibi görülen akp iktidarının magduru!
    4 çoçuga aldıgı 4c maasıyla pardon sadakasıyla bakmak zorunda,2 üniversitede 1 lisede cocuk okutuyor.
    Her ay ezile büzüle resmen hayatta kalma mücadelesı verıyoruz.
    Ya da neyse ya bunları niye anlatıyorum kı kımlerın umrunda millet ekmek alamazken koltuklarında etden bıkanlar mı takacak?
    Türkiye büyüyor deyıp çalışan insanını açta acıkta bırakanlar mı görecek?
    YA HEPSİNİ GEÇ DE SİZİN ADALET VE KALKINMADAN KASTINIZ NEDIR???

    YanıtlaSil
  7. SAYIN BAŞBAKANIMIZ, RECEP TAYYİB ERDOĞAN,A SESLENİYORUM. TEKEL İŞÇİLERİ DAİMİ İŞÇİ STATÜSÜNDEN YANİ KADROLU İŞTEN ALIP GEÇİCİ OLAN 4C YE VEREREK MAĞDUR ETTİNİZ .KAÇ BİN AİLEYİ MAĞDUR ETTİNİZ VEBALİ AĞIRDIR .HENÜZ BAŞBAKAN İKEN HATANIZDAN DÖNÜNÜZ KUL HAKKI AĞIRDIR.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com