Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

12 Ocak 2012 Perşembe

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Geçici ve Sözleşmeli Personelin Kadroya Alınması İçin Kanun Teklifi Verdi


MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Geçici ve Sözleşmeli Personelin Kadroya Alınması İçin Kanun Teklifi Verdi.
MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda çalışan geçici ve sözleşmeli personelin kadroya alınması hakkında kanun teklifi verdi.
Seyfettin Yılmaz'ın Orman ve Su Bakanlığında Çalışan Geçici ve sözleşmeli personel için verdiği kanun teklifi maddeleri şu şekilde.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
MADDE 1- 29/6/2011 tarihli ve 645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 7- (1) Bakanlıkta veya bağlı kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrasına tabi olarak, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki son iki yıl içerisinde en az altı ay fiilen görev yapmış veya bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte halen fiilen görev yapmakta olan geçici personel, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlan taşımaları ve otuz gün içinde yazılı talepte bulunmaları halinde Bakanlıkta veya bağlı kuruluşlarında durumlarına uygun memur kadrolarına atanırlar.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki son iki yıl içerisinde Bakanlıkta veya bağlı kuruluşlarında usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında en az altı ay fiilen çalışmış veya bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte halen fiilen çalışmakta olan geçici işçiler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren otuz gün içinde Bakanlıkta veya bağlı kuruluşlarında sürekli işçi kadrolarına geçirilir.
(3) Bu maddenin uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkilidir."
MADDE 2- 645 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 8- Bakanlığa tahsis edilen serbest mühendis kadrolarından boş bulunan 1850 adedine ve Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilen serbest mühendis kadrolarından boş bulunan 939 adedine, 6260 sayılı 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 22 nci maddesi kapsamında yapılacak atamaların dışında, 30/6/2012 tarihine kadar Bakanlık ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından atama yapılır."
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
MADDE GEREKÇELERİ
Madde 1- 29 Haziran 2011 tarihli ve 645 sayılı "Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname" ile yapılan düzenlemeler 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nın 4. Maddesinin (C) fıkrası ile çalışan geçici personellerin daha önceden siyasetçiler tarafından sürekli söz verilen kadroya atanmaları konusunda yaşanan beklentilerin giderilmesi amaçlanmaktadır.
(1.) Bend ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki son iki yıl içerisinde en az altı ay fiilen görev yapmış veya bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte halen fiilen görev yapmakta olan geçici personel, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde genel şartları taşımaları ve otuz gün içinde yazılı talepte bulunmaları halinde Bakanlıkta veya bağlı kuruluşlarında durumlarına uygun Memur kadrolarına atanacaklarım kapsamaktadır.
(2.) Bend ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki son iki yıl içerisinde Bakanlıkta veya bağlı kuruluşlarında usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyon¬larında en az altı ay fiilen çalışmış veya bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte halen fiilen çalışmakta olan geçici işçiler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten İtibaren otuz gün İçinde Bakanlıkta veya bağlı kuruluşlarında sürekli işçi kadrolarına geçirileceğini kapsamaktadır.
(3.) Bend ile bu maddenin uygulamasına ilişkin usul ve esaslar belirlemeye ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının yetkili olduklarını kapsamaktadır
Madde 2- Bu madde ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına ve Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilen serbest mühendis kadrolarından boş bulunan kadrolara atama yapılmasını kapsamaktadır..
Madde 3- Yürürlük maddesidir.
Madde 4- Yürütme maddesidir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

8 yorum:

  1. Sayın vekilim sizden ALLAH razı olsun İNŞALLAH sizin gibi iktidar partisinde de millet vekilleri ALLAH tan korkar insafa,vicdana gelirde bu adaletsizliğe çözüm bulunur ama maalesef iktidar partisinin istemediği hiç bir karar alınamıyor.Bu iktidar hem 4c lilere zulüm uyguluyor hemde 4c lileri sevmiyor,insan yerine koymuyor sebebini bir türlü anlayamıyoruz.Gücü, kudreti elinde bulunduran bu iktidar ulu orta adaletsizlik, ayrımcılık ALLAH,tan korkmazlık yapıyor ve dönüp arkasına bile bakmıyor.a.i.h.m mahkemesine başvurmaktan başka hiçbir hukuki yol kalmamıştır Diğer bir yol ise bu zalimliğe karşı sokaklarda,meydanlarda hak aramaktır ama maalesef 4c li ler bir türlü samimiyetle birlik beraberlik sağlayamamaktadırlar.içlerinden bir çogu iktidar yalakalığı için kendi yol arkadaşlarını kader birligi yaptıkları arkadaşlarını satmaktadır.Ama binlerce insanında sabrının son demine gelinmiştir iktidar piskolojileri bozuk bu insanları zoraki cinnet noktasına taşımaktadır.

    YanıtlaSil
  2. sayın vekilim ALLAH sizden razı olsun ömrünüze uzun ömür katılsın sizler gibi millet vekillerimize ne desek az siz bizim derdimizi yansıttınız ya bakanda siz olmalısınız başbakanda teşekkürler vekilim

    YanıtlaSil
  3. Bir TEDAŞ mağduru olarak..
    Bir Balıkesir li olarak size helal olsun.. Onlarca Yüzlerce defa buradaki vekillere durumumuzu ilettik. sonuç sıfır herşeye tamam sonuç: 0 (sıfır), Adanalı milletvekilimize helal olsun... teklif genel olsaydı keşke.. daha iyi olurdu ama sadece bir bakanlık ile sınırlı olmasaydı ama yinede bu konumuzla sıkıntımızla mücadele verdiğiniz ortada TEŞEKKÜRLER SAYIN ÇOK DUYARLI MİLLETVEKİLİMİZ..

    YanıtlaSil
  4. Sayın Vekilim ben bir TEKEL Mağduruyum ilk defa bu seçimlerde partinize yani chp'ye oy verdim iyikide vermişim en azından vicdanen rahatlıdım..
    En azından Çoluk Çocuğumun ekmeğini elinden alan, Bizlerin Kadrosunu alan,Bizleri Geçici Hizmetli Pozisyonuna koyan ve bu kış gününde 2 ay parasız bırakan,Kısacası adeta Zülm eden mevcut akp ye bu şekilde tepkimi verdim başak yapacağım bir şey daha vara oda bunları yani mevcut sözde adil demokrat olarak kendilerini gören bu zatları ALLA'a Havale etmek onuda RABBİM'den diliyorum İnşallah bunların bizlere yaptığı zülmü ve yaşattıkları mağduriyetin vebalini kat kat sorar bunlardan.
    Herkimki biz TEKEL Mağduru ve 4/c li olarak çalışıpda adeta yaşam mücadelesi veren bizler için birşeyler yapar vede vesile olursa ALLAH onlardan razı olsun ....

    YanıtlaSil
  5. sayın milletnekilim Allah sizden razı olsun demekki bizim halimizden anlayan bir milletvekili var bu konuyu gündenme taşıdınızya ne diyeyim 4/C liler sahipsiz değilmiş Allah korkusu yaşayan adaletli milletvekikilleri de varmış bu ülkede bizim halimiz ne olacak 900 TL maaşla çıcukmu okutalım kıramı verelim artık tükendik ne olur sahip çıkın bize Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  6. sayın vekilim 4 c liler içinde çok çalıştınız teşekkürler ama lütfen devam edin ZALİMLERDEN ZÜLÜMDEN BIKTIK ARTIK ADALET İSTİYORUZ ALLAH İÇİN NE OLUR DEVAM EDİN TEŞEKKÜRLER TÜM 4 C LİLER VE MEVSİMLİK İŞÇİLER ADINA

    YanıtlaSil
  7. iSKENDERUN İSDEMİR MAĞDURU13 Ocak 2012 11:02

    Neden sadece Orman Ve Su İŞleri bakanlığı sayın vekilim neden diğer Tüm bakanlıklarda çalışan 45000 özelleştirme mağduru için verilmedi bu teklif buda bi ayrımcılık sayılmaz mı? Bu tekliften bişey çıkmaz çalışanların tamamını içeren bir Teklif bence daha duyarlı ve daha samimi olurdu. Bizler devlet bünyesinde beraber aynı işi yapan herkesin eşit olmasını ve eşit üçrete vede eşit sosyal haklara sahip olmak istiyoruz. Sizcede çok mu bu isteklerimiz. Bizim isteklerimiz sadece Adaletli bir yönetim ve Bu Adaletsiz düzeni yıkacak Hukukun sağlanması. Çok Şey mi bu?

    YanıtlaSil
  8. İnşallah işe yarar , destek bulur.
    chp-mhp birlik olsa sık sık gündemde tutsa çözülürde,onlarda haklı tek sorun bu değilki.

    bahaca60@hotmail.com

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com