Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Ocak 2012 Cumartesi

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu 4/C'lilerin Statüsü Gibi Genel Konuları Biz Belirleyeceğiz


Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu 4/C'lilerin Statüsü Gibi Genel Konuları Biz Belirleyeceğiz
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hizmet kolu toplu sözleşmesi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le uzlaştıklarını, Bakan Çelik'ten uzlaşının arkasında durmasını beklediklerini söyledi.
Yetkili sendikanın, kendisine verilen yetkiye dayanarak kamu çalışanlarının sorunlarını çözmesine yönelik toplu sözleşme yapmasını istediklerini dile getiren Gündoğdu, "Kamu görevlileri hakem kurulunun yapısı oluşturulurken, toplu sözleşme masasının yapısı oluşturulurken, eşit şartlarda mı olsun? Bu nasıl olacak? Memur-Sen'in üye sayısı 515 bin, Kamu-Sen'in 390 bin, KESK'in üye sayısı ise 230 bin. O zaman Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'yla, toplu sözleşmedeki kamu heyetine de muhalefet partilerinden temsilci isteyelim. Peki, bu olur mu; olmaz. Burada arkadaşlarımızın yanılgısı, geçmişte savundukları şeyi unutuyorlar. Memurun verdiği yetkiyi tartışmaya açıyorlar; açamazlar. Bugün yetki Memur-Sen'de, dün Kamu-Sen'deydi, yarın da başkasında olabilir. İlkeli olunması lazım. İlkeli olmak da Resmi Gazete'nin ilan ettiği sayıya itiraz etmiyorsanız, bu sayıyı hazmetmek demektir. Bunu tartışmaya açtırmayız. Ama, biz yine diyoruz ki, şu anda 4 Memur-Sen, 2 Kamu-Sen 1 KESK'ten oluşsun, tekliflerini masaya getirsinler, ancak unutmasınlar ki, bunun işçi sendikacılığında karşılığı yok. ILO'da karşılığı yok. Dünyada ve Türkiye'de benzeri olmayan böyle bir kurguya biz razı olmuşken, bunun istismar edilmesi de çok sağlıklı durmuyor" şeklinde konuştu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Hazırlanan taslakta hizmet kolu toplu sözleşmesinin kaldırıldığı yönünde duyum aldıklarını söyleyen bir basın mensubunun sorusunu da cevaplandıran Ahmet Gündoğdu, hizmet kolu toplu sözleşmesinde, hizmet kolunun imza yetkisi ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na müracaat etme yetkisinin olmak zorunda olduğunu vurguladı. Gündoğdu, "Hizmet kolunun imza yetkisinin kaldırılıp, sadece konfederasyonlara bağlanırsa bu sağlıklı bir sonuç olmaz. Biz bu konuda sayın bakanla uzlaştık. Konfederasyonlar yüzdelik zam, ek ödeme, toplu sözleşme ikramiyesi, taban aylığı, doğum yardımı, 4/C'lilerin statüsü gibi genel konuları biz belirleyeceğiz. Hizmet kollarındaki, sadece kendilerini ilgilendiren döner sermaye, ek ders ücreti gibi konular, hizmet kolunun konusudur. Dünyada karşılığı olmayan bir şey ihsas etmek yerine, dünyada karşılığı olduğu şekilde yapılması gerekiyor. Sayın Bakana çağrımız uzlaşının arkasında durmasıdır." dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

18 yorum:

  1. inanın memursen istese o belirler doğrudur ınanıyorum.bu masada nekadar istekli olacaklarına bağlı.

    YanıtlaSil
  2. herkese slm diyerek başlamak istiyorum.
    sayın gündoğdu ifade olarak güzel şeyler söylüyor gibi görünüyor.mesela belirleyici biz olacağız gibi salın bakanla uzlaştık ve uzlaşının arkasında durmasını bekliyoruz gibi...... yanlız ne yalan söyleyim ki içimde korkular yok değil.örneğin daha önceki dönemde de hükümetin bir tane devlet bakanı (ki bu isim sitemizi takip eden arkadaşlar iyi bilirler sıkca konusu edilmişti) aile yardımı konusunda dasöz vermişti.ama her zaman yaptıkları gibi sadece sözde kaldı . hal böyle olunca yine aynı şeylerin olacağı konusu aklımızdan çıkmıyor.çünkü yine aynı hükümet ve yine aynı hükümetin bakanı... 4/c için bakanlar kurulunun belirlediği sonrasında cumhurbaşkanının onaylayarak resmi gazetede yayımlanan 2012 kararnamesine bakarmısınız; verilen zam net olarak 24 TL. neymiş efendim bütce şöyle bütce böyle. sonra 4/c maddelerine bakarmısınız iki maddede iyileştirme yapılmış. neymiş bu iki madde. 4/c personelinin anne-baba, kardeş vb ölümlerinde izin süresi artırılmış. allah aşkına hakaret mi edyorlar alay mı ediyorlar. ya niye zahmet ettiniz ki. anam babam ölmüş birileri defneder cenazeyi.taziye için gelecek eş dost iş yerlerimize gelirler. bizde elimizde süpürge faraş el bezi falan karşılarız . orada bulunurlar taziyeleri. sonuçta 4/c personelinin insan olarak görülmediği ortada.sayın gündoğdu bence sayın bakanla görüşürken bu öneriyi sunsun. eminim bakan ve hükümet memnun kalacaktır.yanında bonus olarak da verdikleri zam olan 24 TL yide verebileceğimizi söylesin. nede olsa sayın meclis başkanımız demiştiki milletvekilleri maaşları ile ilgili olarak ihtiyaçtan dolayı diye. maaşları az nede olsa ihtiyaç sahiplerine feda olsun.vicdanları rahat ederek alıp harcasınlar. gönüllü veriyorum kendi adıma ki arkadaşlarımda aynı fikirde olacaklardır.
    sayın gündoğduya sözleşme sürecinde başarılar diliyorum. insallah normal memurların (allah herkese daha çok versin kimsenin maaşında gözümüz yok sadece eşitlik için diyorum)almış oldukları 4/c personelinin maaşından daha yüksek maaş yanında aldıkları ek ödeme döner sermaye aile yardımı gibi ücretlerin4/c personelini insan olarak göremeyen vicdanlarını kaybetmiş yada hiç oluşmamış iktidar karşısında sabır ve başarı diliyorum.
    son olarak da bir fıkra yazmak isterim.... bakalım kimler ne şekilde yorumda bulunabilecek kendilerine
    Rahmetli Özal; bir gece rüya görmeye başlamış.rüyasında bir meleğin yanında amerika başkanı fransa cumhurbaşkanı ve rahmetli özal varmış. amerika başkanı demişki amerika dünyaya tam anlamıyla ne zaman hüküm sürebilecek? diye sormuş.melek de cevaben
    4 sene sonra demiş ve amerika başkanı benim 3. senem ben göremiyeceğim diye ağlamaya başlamış.
    fransa cumhurbaşkanı sormuş aynı soruyu. melek yine cevaben
    15 sene sonra demiş. ve fransa cumhurbaşkanıda ağlamaya başlamış. sonra rahmetli Özal sormuş aynı soruyu meleğe.türkiye ne zaman tüm dünyaya hükmedebilecek?melegin cevap vermesini beklerken Özal bakmışki melek ağlıyor.şaşkınlıkla sormuş noldu neden ağlıyorsun?
    melek bu kez cevap vermiş.
    bunu ben bile göremiyeceğim!!!!!!
    herkese selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Saygıdeğer 4c li Arkadaşlarım hükümet olsun sendikacılar olsun 4c Lilere yapacakları en büyük kıyak dürüst olmalarıdır Delikanlı olsalar deselerki arkadaş biz 4c lilere kadro vermiyoruz bunu böyle bilsinler vallahi billahi onları daha çok severiz 10 yıldır 4c lilere müjde 4c lilere müjde 4c lilere müjde 4c lilere müjde bıktık bu yalanlardan

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısın kardeşim Bu hökümet var olduğu sürece bizde ne kadro, ne iyileştirme, nede aile yardımı göreriz.Zaten bizim ailelerimizin yardıma ihtiyacı yokki onların yüce allah yardımcısı yeter. Ama o acların ailelerinin yardıma ihtiyacı var.yüce allah onların gözlerini doyursun.Sendikalarda bizi avutmaktan öte gitmezler sahada ahkam keserler masaya oturunca susarlar BEN NE HÜKÜMETE NE SENDİKALARA İNANMIYORUM. BİZLERİN YÜCE ALLAH cc yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  5. TEKEL MAĞDURU
    Sayın Gündoğdu biz TEKEL Mağdurları (4/cliler) için uğraş ve çabalarınızdan dıolayı teşekkür ederim.
    2012 4/c Kararnamesini sanırım okumuşsunuz Anne ve Baba ölümünün dışında hiç bir şey yok neymiş oda ölüm izni 7 gün olmü Yahu bunlar bizleri hergün öldürüyor BIRAKIN Anne Babayı.. Bizlere verdikleri zama bakın Hiç birzaman 4/c liler insan yerine konulmadığı gibi yine insan yerine konulmadı ayrıca bizler verilen zammı sadece iktidar vekilerine bağışlıyoruz helal hoş olsun belki biraz katkımız olur bütçelerine..
    Bizlere yaklışık 8 ay 6 ay önce Aile yardımı verilecekti sizlerin gayreti ve çabalarınız ile oda bunlara yakışır bir şekilde yine boş çıktı..
    Sizden isteğimiz 4/c nin çerçevesini kim çizerse çizsin yeterki biz TEKEL Mağdurları (4/c liler) İnsan yerine konulup vede insanca yaşamak için makul bir ücret verilsin....

    YanıtlaSil
  6. Sevin bu iktidarı sevin ki onlar,da sizi daha iyi sevsin,sevilmekten bıkmadık,usanmadık zaten seven yaranıyor.

    YanıtlaSil
  7. Sayın Gündoğdu biz TEKEL'cilere verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim.
    İnanın bizleri Mağdur ettiler hatta Zulüm ediyorlar Özelleştirmeler neticesinde bizlerin tüm haklarını alarak bizleri geçici bir statüde çalışmaya mahkum ettiler. bizlere verdikleri tazminati her defasında dile getiriyorlar oysa tazminat bizim aylıklarımızdan kesilen ve de hakkımız olan değil mi ?? Aylığımızı yarı yarıya düşürmediler mi ?? Kadrolu daimi işimizi alıp bizleri geçici İşci mi Memur mu ne olduğu belli olmayan bir statüye atmadılar mı??
    Mevcut iktidara aşağıda Ayette geçen ve Edibali nin sözlerini lütfen mevcut iktidara hatırlatın....
    Edebali’nin Şu Üç kişiye acı sözünden biri sanırım biz TEKEL cilerin halini anlatmıyor mu?
    Her ne kadar o Daimi çalıştığımız zamanlar zengin değildiysek te en azından kimseye muhtaç değildik.

    (Zengin iken fakir düşene)

    (Her işin gereğini vaktinde yap!)

    (Öfken ve benliğin bir olup aklını yener!)

    Bir kavme, Fırkaya olan kininiz, Nefretiniz sizi adaletsizliğe sevk etmesin (Maide)

    (Zengin iken fakir düşene)
    Evet bunlar biz kimseye muhtaç değilken bizleri namerde muhtaç ettiler ?? Dilenecek bir duruma getirdiler ??

    (Bir kavme, Fırkaya olan kininiz, Nefretiniz sizi adaletsizliğe sevk etmesin (Maide)
    Bizlere olan kinleri onları Adaletsizliğe Haksızlığa, Zulme sevk etti..


    (Her işin gereğini vaktinde yap!)
    Bizlere olan kinleri gereğini değil zamanında yapmayı bizleri nasıl perişan edeceklerinin yollarını arıyorlar adeta...

    (Öfken ve benliğin bir olup aklını yener!)
    Bizler olan öfkeleri gerçektende benliklerini ve akıllarını yenmiş durumda aksi takdirde biz TEKEL’cilere karşı bu kadar Gaddar ve Acımasız olamazlar…

    YanıtlaSil
  8. Ben artık yorum yazmayacağım, çünkü yazıpta kendimi yıpratıyorum. artık hakkımı öbür tarafa bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  9. hükümetin ve bu sendika yöneticilerinin suçu değil hala bunların peşinden giden 4/c liler suçlu TEKEL ciler olarak %80'i memur sene üye oldu akp'ye oy vermeye devam etti ekmeğini alana yine gitti bile bile yamandı vermemekte sonuna kadar haklılar. yalanları bir değil 2 değil ama HAK EDİYORUZ

    YanıtlaSil
  10. Kardeş TEKELCİLER Değil Mevcut iktidara oy vermek Semtinden bile geçmiyor bu kadar zulüm ve perişan edilen tekelciler niye oyversinler Çoluk Çocuğumuzun ekmeğini alan, İşimizi alan, Bizleri ekmeğe muhtaç eden partiye niye oy verelim. Arkadaşlar (Emek ve Ekmeğin) değeri hiç birşey ile kıyaslanamaz Bunlar bizim Ekmeğimiz ve Emeğimiz hiçe saydılar 15-20 yıllık çalışmamızı ellerinin tersiyle savurdular onun için kimse oy vermez ama her kesimde olduğu gibi bizlerin içindede yalakalar var.Sendikalar nerede 2012 kararnamesi açıklandı adeta bizimle dalga geçmedilermi İnşallah Allah onları bizden beter eder...

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar.yine herkese selam diyerek başlamak istiyorum. bu kez çok kısa yazacağım önceki yazılarımla kıyasla..
    yine önceki yazımın birisinde bahsettiğim gibi bir konuya dikkat çekmek için yazacağım.neden hala tekelci şucu bucu diye ayrım yaparak yazıyoruz. hani diyoruz ya sıkca 4/c ciler birlik beraberlik icinde olamıyor diye. detaya gitmeye sanırım gerek yok.yaptığımız yorumlarda bile birlik olamıyoruz ki farklı bütünlükten bahsedelim. arkadaşlar.... ne tekel kaldı ne şeker ne eti ne daha yeni gelecek olanların ismi kalacak.. bizler hepimiz adı batsın 4/c ciyiz. allaha emanet olun. sevgi ve saygılarımla.....

    YanıtlaSil
  12. boşşşşşşşşşş kocaman bir boşşşşşşşşşşşş

    YanıtlaSil
  13. merhaba hala kendilerini bir önceki iş yerinde olduğunu dile getiren arkadaşlar artık 4c lisiniz..ve bunu biliniz ben kpss ile atandım ama bakın 4cliyim birlik lazım tekel,tedaş,seka,.. vb artık yok bunu yazalım kafamıza verilecek mücadele birlikte olmalıdır birbirimizi ayrıştırmayalım...

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar neden toplu görüşme yapılmadan önce örgütlenip ankarada hakkımı aramıyoruz burda boş boş yazılar lar kendimizi avutuyoruz yok verecekler yok vermeyecekler diye papatya falı tutuyoruz.Şuanda birşey vermiyorlarsa bu halimizden memnun olduğumu düşündükleri için.Kimseye oturdukları yerden birşey vermezler.

    YanıtlaSil
  15. ya rab im sen onların kalplerine merhamet koy biz4/c mağdurlarına merhamete gelsinler. bizler çok perişanız ama anlayan yok bir tek ailelerimiz ve allah bilir kime gittikse sırt çevirdi yoks merhametmi kalmadı bu islam ülkede ya rab i bir çare

    YanıtlaSil
  16. Sayın GÜNDOĞDU hükümet yanlısı bir sendikacı olarak size güveniyoruz inşallah bu 4/C lilerin durumlarını düzeltecek bir ücret belirlenir biz sadece insan gibi yaşayacak kıt kanaat geçinebilelim yeter çok birşey istediğimiz yok hadi bakalım masaya oturunca göreceğiz size güveniyoruz kurtarun bu 4/C lileri bu sefaletten yoksulluktan

    YanıtlaSil
  17. herkes haklı dört celiler haksız ozaman aklınızdan çıkarın bu hükümet olsun yandaşı sendika olsun bu kölelik kalkmaz 4clilerin aileside başka sorunlarıda yok osmaniyeliler unutmayın siz 4cliler sizlere müstehak .....

    YanıtlaSil
  18. şeker çalışanlarına bişe yokmu.bizlerde yılda 3 ay çalışıyoruz.herkese versinler kadro saygılar.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com