Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

17 Ocak 2012 Salı

Maliye Bakanlığı 4/C'li personelin yiyecek yardımından ne şekilde yararlanacağını açıkladı


Maliye Bakanlığı 4/C'li geçici personelin yiyecek yardımından nasıl yararlanacağı konusuna açıklık getirdi.
2012 Yılında 657 sayılı Kanunun 4 üncü Maddesinin (C) Bendi Uyarınca Çalıştırılacak Personelin Yiyecek Yardımından Ne Şekilde Yararlanacağına İlişkin Genel Yazı
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
Sayı : B.07.0.BMK.0.15.115456-6
Konu :Yiyecek Yardımı
17.01.2012*538
………………..BAKANLIĞINA
………………..BAŞKANLIĞINA
………………..GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
Bilindiği üzere, 3/5/2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İşsiz Kalan ve Bilahare İşsiz Kalacak Olan İşçilerin Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esaslar”ın 1 inci maddesiyle, 24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Kanun gereğince yapılan özelleştirme uygulamaları sonucu iş akdi feshedilen daimi veya geçici işçilerden, maddede belirtilen şartları taşıyanların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında, bir mali yıl içinde onbir ayı geçmeyecek şekilde Devlet Personel Başkanlığı kanalıyla istihdam edilmelerine imkan sağlanmıştır. Bu kapsamda, 8/12/2011 tarihli ve 2011/2543 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici mahiyetteki işleri yürütmek üzere, Karara ekli listede kurumu, teşkilatı, sözleşme süresi ve adedi belirlenen sayıdaki geçici personelin 2012 yılında istihdamına izin verilmiş bulunmaktadır.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Anılan Kararın 7 nci maddesiyle de sözü edilen personelin ücret ve diğer mali hakları belirlenmiş, aynı maddenin dördüncü fıkrasında da; geçici personelin, 19/11/1986 tarihli ve 86/11220 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslar dahilinde yiyecek yardımından faydalandırılacağı belirtilmiştir.
Bu çerçevede, 3/5/2004 tarihli ve 2004/7898 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile bu Karara dayanılarak çıkartılan 8/12/2011 tarihli ve 2011/2543 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca 2012 yılında çalıştırılacak geçici personelin, çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği kapsamında bulunan personel için kurulmuş yemek servisinin bulunması halinde; mevcut yemek servislerinden, yemek maliyetinin yarısından az olmamak kaydıyla 13/1/2012 tarihli ve 28172 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan (2) Sıra No’lu 2012 Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Tebliğinde yer alan esaslar çerçevesinde sözleşmeli personel için belirlenen yemek bedelini ödemeleri kaydıyla yararlandırılmaları uygun görülmüştür.
Bilgilerini ve uygulamanın buna göre yürütülmesini arz / rica ederim.
Mehmet ŞİMŞEK
Maliye Bakanı
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. maliye bakanımız bizi 4c ye gönderip iş verdiniz. şimdide aş veriyonuz.valla ne diyek artık ,ALLAH varya ALLAH sizleri başımızdan eksik etmesin.İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  2. Şu an 4/c li olarak çalıştığım Üniversitede yemek bedeli bizden 2.500 tl olarak kesiliyor,artık yemek yemek te haram oldu,bedavamı veriliyor sandınız....,2.5 milyar maaş alan memur 1 milyon 650 tl veriyor,biz 4/C de çalışanlar 2 milyon 500 tl veriyoruz,adalete bak...!!!(anlaşılması için böyle yazdım rakamları) kahrolsun 4/C yi bize reva görenler.

    YanıtlaSil
  3. benim bir sorum olacak yemek hizmeti verilen yerde yarı ücretini ödeyerek yemek yiyeceğiz peki ya yemek yemiyorsak biz bu yarı parayı alamazmıyız?

    YanıtlaSil
  4. HAYATI ZEHİR ZIKKIM ETTİLER ŞİMDİ BOŞ İŞLERLE OYALIYORLAR

    YanıtlaSil
  5. TEKEL MAĞDURU
    4/c LİLERİN LOJMAN SORUNU, 4/c LİLERİN YEMEK SORUNU, 4/c LİLERİN İŞ SORUNU, 4/c LİLERİN STATÜ SORUNU, 4/c LİLERİN GEÇİM DERDİ, 4/c LİLERİN NE SORUNU YOKKİİ??
    BİZ TEKEL'CİLER DAİMİ İŞÇİ VE KADROLUYKEN GEÇİCİ VEDE KADROSUZ OLDUK?? iŞSAHİBİYKEN İŞSİZ OLDUK ??YÜZ BİNLER KADROYA GEÇİRİLDİ BİZLERİN KADROSU ALINDI?? GEÇİCİ OLARAK ÇALIŞANNLAR DAİMİ OLDU BİZLER GEÇİCİ EDİLDİK??
    KAMU KURULUŞUNDA ÇALIŞANLARIN AYLIKALRI YÜKSELİRKEN BİZLERİN AYLIĞI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ?? KAMU KURULUŞUNDA ÇALIŞANLARIN REFAH SEVİSESİ YÜKSELİRKEN BİZLERİNKİ DÜŞÜRÜLDÜ??? KAMU KURULUŞUNDA ÇALIŞANLARI UNVAN YÜKSELTİRKEN BİZLER HİZMETLİ(TUVALET TEMİZLEMEYE) MECBUR BIRAKILIYOYORUZ??? ARKADAŞLAR TANIDIKLAR ÇOCUKLARINI DERSHANEYE GÖNDERİRKEN BİZLER ÇOCUKLARIMIZI DERSHANELERDEN ALMAK ZORUNDA BIRAKILDIK??? DAİMİ 12 AY ÇALIŞIYORKEN ŞİMDİ 11 AY ÇAILTIRILIYOYORUZ??? DAİMİ ÇALIŞIRKEN 12 AY AYLIK ALIYORKEN ŞİMDİ 10 AY AYLIK ALIYOYORUZ ÇÜNKÜ ÇIKARILDIĞIMIZDA BİR AY ÇALIŞMIYORUZ BİR AYDA ÇALIŞIP ÖYLE ALIYOYORUZ AYLIĞI ETTMİ İKİ AY ??
    TÜM ÖZLÜK HAKLARA SAHİPKEN ŞİMDİ HİÇ BİR ÖZLÜK HAKKI OLMAYAN ELAMAN OLDUK??? KISACASI DAİMİ KADROLU TÜM HAKLARA SAHİP İKEN 45 YAŞIMIZDAN SONRA ŞİMDİ GEÇİCİ İLERİ YÜRÜTMEK TEMİZLİK VS. İŞLERLE İLGİLİ HÜKÜMETİN TAŞERON ELAMANI OLDUK???
    EYER ZERRE KADAR HAKKIMIZ VAR İSE BİZLERİN ÇOLUKCOCUĞUNU PERİŞAN EDEN VE BİZLERİ BU HALE KOYANLARI ALLAH DA ONLARI BİZDEN BETER EDER İNŞALLAH.....

    YanıtlaSil
  6. allah bunları bildiği gibi etsin biz böyle melül melül baktıkca onlarda bizlere bakar merak etmeyin siz hiç seçimden seçime koşuyor türkiyem yiyenler yiyor milli gelir onlar için çalışıyor .bizler modern dildeki köleler olarak onlara hizmet etmeye ve oy vermeye devam ediyoruz..ve korkarım etmeyede devam edeceğiz

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com