Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Ocak 2012 Perşembe

4/C'li Geçici Personele Hala Aile Yardımı Ödeneği Verilmiyor


4/C'li Geçici Personele Hala Aile Yardımı Ödeneği Verilmiyor
40.000'e Yakın 4/C’li Aile Yardımından Yararlanamamaktadır.
2010 yılında yapılan toplu görüşmelerde tüm kamu çalışanlarına aile yardımı verilmesi konusunda hükümetle memur sendikaları anlaşmış, 2011 yılı başında çıkarılan kanunla sözleşmeli personelin aile yardımından faydalanması sağlanmış yalnızca kamuda çalışan 4-C’li geçici personel, aile yardımı uygulamanın dışında tutulmuştu.
2011 seçimleri öncesinde, Devlet Personel Başkanlığı’ndan sorumlu Bakan Sayın Hayati Yazıcı, bu duruma dikkat çekerek, yapılan ayrımcılığın sona erdirileceğini, 4-C’li personelin aile yardımından faydalanması için gerekli Bakanlar Kurulu Kararının hazır olduğunu açıklamıştı. Bu hususlar hakkında, Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından, “4-C’li çalışanlar kadroya geçirilmesi için bir düzenleme yapılacak mıdır?, 4-C’li personelin aile yardımından faydalanması için gerekli bakanlar Kurulu Kararı ne zaman çıkacaktır?” sorularının yazılı olarak cevaplandırılması için Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a soru önergesi verilmişti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu soru önergesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yönlendirilmesi üzerine Devlet Personel Başkanlığının 16/11/2011 tarih ve 21575 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir.
Devlet Personel Başkanlığının açıklamasında yer alan “657 sayılı kanunun 4.maddesinin (C ) fıkrasına göre istihdam edilen geçici personelin aile yardımından yararlandırılmasına yönelik Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan Bakanlar Kurulu karar taslağı 04/04/2011 tarihli ve 7345 sayılı yazı ile Başbakanlığa gönderilmiştir.” şeklindeki cevaba göre Sayın Hayati Yazıcı’nın açıklamasının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir.
Kamu çalışanlarının tamamının ve sözleşmeli personelin yararlanabildiği aile yardımından, 40.000 yakın 4/C’li çalışan yararlanamamaktadır. Esasında; Torba Yasa olarak adlandırılan 6111 sayılı yasanın118/ ek 8. maddesi; “Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile döner sermaye işletmelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden aile yardımı ödeneğinden veya başka bir ad altında da olsa aynı amaçla yapılan herhangi bir ödemeden yararlanamayanlara, Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir.” şeklinde ki hükmü gereği 4/C personele aile yardımı ödeneği verilmelidir.
Ahmet KANDEMİR
Kaynak:www.memurlar.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya aktif link verilerek kullanılabilir.www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bu Haberi Paylaş:

13 yorum:

  1. Gene yandaş birilerine kadro verilecek heralde bunu gündeme getirdiniz, yoksa tüm medyanın hükümete yalakalıktan başka bir derdi yok. Gene birilerine kadro verilecek belki bu sefer gözümüzü boyamak için bizede, köpeğe kemik atar gibi sizede alın aile yardımı denecek, kardeşim ben o aile yardımını istemiyorum, verilecekse gasp edilen kadrolarımız geri verilsin. verilmeyeceksede birilerine o aile yardımımız kefen parası olur işallah.

    YanıtlaSil
  2. varsa yoksa aile yardımı, bu 4c lileri de anlamak mümkün degil,kadro isteyin kadro,3 kuruşu alıp ihya olmayacaksınız ya,akıllı olun az.aile yardımı diye bagırana kadar kadro diye bağırsaydınız şimdi buralarda kadro yazıları cıkardı.

    YanıtlaSil
  3. eğer bu kezde birşeyler verilmesse memur seni gereken dersi verin 4/c liler memur toplu iş sözleşmesinde akp verecek kesin diyolar burokrası vesareti verdirmiyomuş en büyük vesaret akp ve memur sen demiyorlarda türkiye en pis dönemine akp yle yaşamıştır 4/c diye haksızlık her zaman akp nin yakasına yapışacaktır müslüman bunu yaparmı dünyada iki toplum var biri 1.müslüman öbürü 2.kafir bide dini kullanarak kamuyu halkı talan etme islam ülkelerine zarar verme kafirnen beraber olma vardır buda 2. katogoriye girer

    YanıtlaSil
  4. Düşündüm düşündüm bu hükümete ve sendikalara birşey diyemedim ne desem anlamazlar sendikalarda hükümetin yandaşı olmuş hükümet sendikaları denetlemiyor sendikalarda işciyi memuru savunmuyor geçinip gidiyorlar allah bir yasdıkta kocatsın bukadar sendika kesintileri nereye gidiyor bir allahın kuluda sormuyor soramıyor 4/c de ki bazı konuları mahkemeye emsal teşkil eden davaları açıyoruz herkese emsal teşkil ediyor 4/c ye etmiyor bu neden böyle oluyor onuda soranyok işde böyle geçinip gidiyorlar iyler iyler kimse merak etmesin hükümet yandaşı herkes iyi yandaş olmayanda sater pek önemli değil sayısı az bizlerde bazen buralara biraz yazı yazıp birileri okuyacak zannediyoruz işde böyle sizde nevar ne yok çocullar felan iyilermi yurtdışı eğitimleri devam ediyormu. damdandüşen beeni anlar.

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar kadro için sesinizi yükseltin aile yardımı için değil

    YanıtlaSil
  6. neymişş efendimm bize tazminat vermişler tabi verılecek o bizim hakkımmızdı verdikleri işte iş olsa alın başınıza çalın. oy gelir yine kapılar dizilirsinizz ..

    YanıtlaSil
  7. murat tas diyarbakır bismilden ya arkadaslar bız tc vatandasıyız cocuklarımız israıl vatandası o yuzden aılemız yokkı bıze aile yardımı versınler eger cocuklarımızda tc vatndası olsaydı coktan almıstık bu yardımı tek kelıme BU PARTIYE OY VEREN 4 C LİLER HAİNDİR ALLAH HAKIMIZI KOYMASIN

    YanıtlaSil
  8. allah bizimde bunlarında belasını versin bize bunlara muhtaç oldugumuz için onlarında bu tip insan oldukları içn allah belasını versin belediye işçileri kadar olamadık gece gündüz çalıştık yaranamadık düzen bozanın düzeni olmaz allah çocuklarından soylarından cıkarsın ne diyeyimm

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar söylüyecek söz kalmadı 3 yıldır biz TEKEL cilere yapılan haksızlık dünyanın hiç bir yerinde yapılmamıştır ??? Adeta bizlere Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlr bizleri son 1 yıldır Aile yardımıyla kandırıyorlar gerçi kandırmıyorlar adamlar bu günekadar açıkça Aile yardımını vereçeğiz diye kimse söylemedi ama biz iyi niyetimizden aha bugün aha yarın verecekler diye kenddimizi avutuyoruz???
    Ya bunlar değilmi Kadrolu İşimizi alanlar??
    Ya bunlar değilmi Daimi işimizi alanlar??
    Ya bunlar değilmi Tüm Kazanılmış Haklarımızı alanlar??
    Ya bunlar değilmi 15-20 yıllık emeğimizi gasp edenler??
    Ya bunlar değilmi bizleri perişan edenler??
    Ya bunlar değilmi bizleri 4/c de çalışmaya mahkum edenler
    Ya bunlar değilmi Çocuğumuza 1 TL dahi harçlık veremeyecek duruma getirenler??
    Ya bunlar değilmi Ankarada biz TEKEL cileri -18 derecede havuzlara atanlar??
    Ya bunlar değilmi bizleri sokaklarda coplarla kovalayanlar??
    Ya bunlar değilmi bizlere biber Gazı sıktıranlar ??
    Ya bunlar değilmi bizleri 3 ay Ankara sokaklarında perişan edenler??
    Ya bunlar değilmi bizleri aylığını yarı yarıya düşürenler
    Ya bunlar değilmi bizlere Köle muamelesi yapanlar??
    Ya bunlar değilmi bizleri İnsan olarak görmeyenler??
    Daha Hala Tekel de Çalışan arkadaşlarımız ver dünyanın neresinde görülmüş Özelleşen yerlerde bir kısmını işten atıp geçici, Kısmi Zamanlı yada İstisnai bir çalışma şekli dedikleri yani Kölelik.. Diğer Taraftan ise bir kısmını tüm haklarıyla göndereceksin??
    Evet arkadaşlar yükarıda daha nice saymadığım tüm bu olumsuz ve zalimliği bunlar yapmadı biz TEKEL cilere daha ne bekliyoruz, ne Umuyoruz b u n l a r d a n ???
    Evet tüm iyi niyetimizle daha hala şunu diyoruz başbakanın bizim böyle mağdur olduğundan haberi yok yada başbakana bizim hakkımızda yanlış bilgi veriyorlar...
    Diye düşünüyoruz yok arkadaşlar yok inanın bizlere ne yapılıyor ise bizlere Merhamet ettiklerini söyleyen bu zatlar yapıyor???
    Ama şuda bir gerçek başbakan istemediği sürece bu işimiz ve feryadımızı vekiller ne ederse etsinler hiç birşey yapamazlar..
    Eyer Zerre kadar Hakkımız varsa Zehir vede Zıkkım olsun Bizleri bu çıkmaza koyanlar bizden beter olsun....

    YanıtlaSil
  10. BANA ÖYLE GELİYOR Kİ BUNLAR LANETLENEN KAVMİN MENSUPLARI YOKSA MÜSLÜMANIN FERYADINI DUYARLAR

    YanıtlaSil
  11. kardeşim bizler sümer mağduruyuz 19/12/2003 tarihinde iş akdimiz fes edildi bir hafta sonra hesabımıza tazminatımız yattı 17 ay işsiz kaldık bu ara dava açtık hakim işe iade iş başı yaptırmasan ek tazminat ödersin kararı verdi genel müdürde ek tazminatı ödedi iş başı yaptırmadı şu nu demek istiyorum çok mücadele ettik ama sesimizi duymak istemediler dedikleri tazminatınızı ödedik ek olarak devlet kapısında işverdik en çok zoruma giden 30-40 milyar tazminat aldı en az alanlar diyorlar yahu benim aldığım 3 milyar tazminat mahkame kararı 3 milyar toplam 6 milyar para aldım böyle benim gibi alan arkadaş aynı işyerinde 50 60 kişi idik allah hakkımızda ne hayırlıysa onu versin bizlere bilerek zerre miktarı kadar haksızlık yaptılar ise mahşer günü yakalarındayım bi şekilde bu dünya hayatımız geçiyor en önemlisi öbür taraf bu dünyada torpille yaşanıyor ama o bür tarafta torpil falan işlemez yokki ne işleyecek herkes bibbirinden kaçacak delik arayacak ama nereye kaçacak ben artık böyle kendimi hafifletiyorum yapacak bir şey yok çok ankaraya gitim ama çok az sayıda olduğumuz için hiç kimse kale almadı ya içim çok dolu rabim inşaallah kalplerine iman ışığı koyarda bizlerin feryadını duyarlar iyilikle bakarlar allah yar ve yardımcımız olsun amin

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar vermesinler Aile Yardımını bakalım
    Biz TEKEL cilerin Kadrolu Daimi işini alan AKP
    Bizleri işsiz bırkan,
    Bizleri Geçici Statüsüne koyan,
    Bizleri Perişan eden,
    Aylıklarımızı yarı yarıya düşeren,
    Geçinmek için dilenecek duruma getiren,
    Yılın iki ayını aylık almadan geçiren,
    Her yıl işbaşı yaparken damga vergisi ödedettiren,
    15-20 Yıllık Emeğimizi Yerle bir eden,
    Emekli Hayellerimizi yerbir eden,
    Evet daha sayamadığın nice Mağduriyeti biz TEKEL cilere yaşatan AKP liler B E D U A dan başka birşey alıyorlarmı acaba. hadi bizlere Kininiz var ya Geçindirmekle Yükümlü olduğumuz Ailemeizden ne istiyorsunuz biz açta kalabiliriz ama Çoluk çocuğu ne edeceğiz???
    Vermeyin hiç birşey vermeyin bari bizleri sınır dışı edin
    Vatandaşlıktan Çıkarın belki o zaman rahat edersiniz.
    Ne diyeyim ALLAH herşey kadirdir elbet hesabını soracaktır bizlere bu Mağduriyeti yaşatanlara....

    YanıtlaSil
  13. SİZİN VERECEĞİNİZ KADRONUNDA SİZİNDE ALLAH BELASINI VERSİN.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com