Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

24 Haziran 2011 Cuma

Sözleşmeli 4/C lilere Kadro İsteği


Sözleşmeli 4/C lilere Kadro İsteği
Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği (Toç-Bir-Sen) Van Şube Başkanı Fevzi Altuner, Kamuda 4/A, 4/B ve 4/C şeklinde farklı bir ayrımın olmamasını istediklerini ifade etti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Ortaklar İş Merkezi'nde bulunan dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Toç-Bir-Sen Van Şube Başkanı Fevzi Altuner, 4 Haziran 2011 tarihinde yayınlanan 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/A ve 4924 Sayılı Kanun uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personel grubundan 200 binin üzerinde çalışanın 4/A statüsünde kadroya alındığını hatırlatarak, "Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki sözleşmeli personel sadece 657 4/A ve 4924 Sayılı Kanun uyarınca istihdam edilen çalışanlardan ibaret değildir.4/C lilerde unutulmamalıdır.
Belediyeler, il özel idareleri ile iş kolumuza bağlı et balık kurumu ile tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu gibi kurum ve kuruluşlarda görev yapan yaklaşık 110 bin civarında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için de bir an önce gerekli yasal düzenlemelerin yapılaması büyük önem arz etmektedir.
Bu konunun yetkililer tarafından oluşacak yeni meclis gündemine acilen alınmasını ve bir an önce mevzuatına kavuşturularak çözülmesini son derece önemsiyoruz" dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Kamuda 4/A, 4/B ve 4/C sınıfları şeklinde bir ayrımın olmasını istemediklerini de ifade eden Toç-Bir-Sen Van Şube Başkanı Fevzi Altuner, sözleşmelilerin tamamının kadroya geçirilmesini, herkese yoksulluk sınırı üzerinde ücret ödemesini ve sınıflar arasındaki farkların ortadan kaldırılmasını istediklerini kaydetti.
Fevzi Altuner, Yapılacak böyle bir düzenleme Anayasada ifade edilen Sosyal Devlet anlayışının da aslında bir gereğidir şeklinde konuştu.
Altuner'in düzenlediği basın açıklamasına Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı bazı şube başkanları da katılarak destek verdi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. Ne diyelim hiç bir zaman umudumuzu yitirmedik Çünki umudsuzluğa hiç bir zaman kapılmadık kapılmayacağız.. 3 ay Anakarada direndik ekmeğimiz için Emeğimiz için, gerekirse 3 yılda direniriz... Ama asla Haksızlığa boyun eğmeyiz .. Çünki biz Tekel cilere haksızlık yapıldı?? Mağdur edildik??? Perişan edildik??? Zalim Karşısında En Efdal olan Hakkı Hakikatı Haykırmaktır.. Bizden alınanan Hakkımızı. elimizden Alan Haklarımızı Alana kadar direneceğiz.. Taki birileri bize Haksızlık yaptığını hatırlar.. belki barış çubuğunu biz TEKEL cilerede uzatır ne dersiniz...

    YanıtlaSil
  2. Sayın devletlular Biz TEKEL cilerlede Helallaşsanız Çok iyi olur.... İnan Biz Değil ama Çocuklarımızın ahı mutlaka tutacaktır....

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com