Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Haziran 2011 Salı

Nurettin Canikliden 4/C Açıklaması


Nurettin Canikliden 4/C Açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli seçimden sonra 4/C liler içinde çalışma yapacağız dedi.
Türkiye nin AK Parti iktidarı döneminde uyguladığı ve rant ekonomisini ortadan kaldıran ekonomik politikaların tekrar geriye döndürülmesi için dış basında.
CHP ye oy verin yönünde haberler yapılıyor dedi.
Canikli Gazi Caddesi nde esnafı ziyaret ederek yeni dönemde Giresun a yapmayı planladıkları hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.
AK Parti hükümetinin çalışma hayatında önemli icraatlar yaptığını ve yapmaya da devam edeceğini ifade eden Canikli Yaklaşık 205 bin vatandaşımızı 4B statüsünden 4A statüsüne getirip kadrolu yaptık. Bu çok önemli bir düzenlemeydi diye konuştu.
4C liler ile ilgili talepleri bildiklerini ve ilgili çalışmaları devam ettirdiklerini ifade eden Canikli şöyle devam etti.
Ancak onların durumu daha teknik olduğu için seçim sonrasında inşallah halledeceğiz. Zaten onların sayısı 4B lilerin bir hayli altında. Bütçe açısından bir yekun teşkil etmiyor. İnşallah onların sorunlarını da çözmüş olacağız. Şu anda teknik çalışmalar devam ediyor. Kanun hükmünde kararname ile yapılıp yapılamayacağı konusunda bir tartışma çıktı. O yüzden seçim öncesinde bunu gerçekleştiremiyoruz. İnşallah bu çalışmaları 4C li kardeşlerimiz için de tamamlayacağız.
ARTIK IMF DEN KREDİ VE TEKNİK DESTEK ALMIYORUZ
Canikli The Economist veya benzeri yayın organlarının CHP ye destek verme yönündeki yazıları uygulanan ekonomik politikaya bağladıklarını anlatarak şunları kaydetti.
Bugün uygulanan ekonomik politikanın temel özelliği 2008 yılının mayıs ayından itibaren IMF ye bağlı olmaksızın Türkiye ekonomisinin kendini yöneten konuma gelmesidir. 1961 yılında ilk kez IMF Türkiye ekonomisine müdahale etmeye başladı ve 2008 in mayıs ayına kadar şu veya bu şekilde bu durum devam etti. 2003 ten itibaren zayıflamıştı ancak 2008 in mayıs ayından itibaren IMF ile olan bu şekildeki ilişki tamamen ortadan kalktı. Artık IMF den ne kredi kullanıyoruz ne de teknik destek alıyoruz. Tamamen Türk milletinin evlatları tarafından Türkiye ekonomisi yönetiliyor. Ekonominin dışarıdan hiçbir teknik ve maddi destek almadan yönetilmesi bazılarının hoşuna gitmemiş olabilir. Uzun yıllardan beri Türkiye den sermaye aktarımı yoluyla kar transferi yoluyla büyük karlar elde eden yabancı finans kuruluşları ve yabancı yatırımcılar için de bu söylediğimiz değerlendirme geçerlidir.
Türkiye Cumhuriyeti nin 2002 yılında bütçe giderlerinin toplam yüzde 45 ini faiz olarak ödeme yaptığına işaret eden Canikli şöyle dedi.
Şimdi bu oran bugün yüzde 15 lere kadar düşmüştür ve bu çok ciddi bir azalmadır. Yıllık bazda 80-85 milyar liraya eski rakamla katrilyon liraya tekabül eder. Dolayısıyla bu kadar yüksek faiz geliri elde eden içeride ve dışarıdaki yatırımcılar muhtemelen rahatsızlık duymuş olabilirler eskiden kendilerine çok büyük kaynakların aktarıldığı dönemleri özlemiş olabilirler. Onun özlemleri içinde CHP ye oy verin yönünde talepleri olmuş olabilir. Bana en kuvvetle gelen ihtimal budur. Sonuç itibarıyla The Economist gibi dergilerin Türkiye nin kara kaşı karagözü hatırına bu tip önerilerde bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye nin AK Parti hükümetleri döneminde uyguladığı ve rant ekonomisini ortadan kaldıran ekonomik politikaların tekrar geriye döndürülmesi için dış basında CHP ye oy verin yönünde haberler yapılıyor.
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. 200000 bin Kadroyu dağıtan 3000 bin Kadroyu hayda hayda isterseniz seçimden önce verirsiniz. eğer kadromuzu biz TEKEL 'cilerden aldığınız kadroyu vermek istiyorsanız seçimden önce verin.bize Aile yardımını bile fazla gördünüz. Adeletiniz bumu 2000 tl alana Aile yardımı veriyorsunuz 850 tl alana Aile yardımını vermiyorsunuz.Eğer samimi iseniz seçimden önce verirsiniz 4/c lilere kadroyu.

    YanıtlaSil
  2. lafınan peynir ğemisi yürümüyor bakan bey veya başbakan bey.Bize icraat lazım.300 bin kadroyu verdiniz.Hayırlı olsun,onun içinde 4-c leri elinizin tersiyle ittiniz.4-c ler olcu patlamaya hazır C-4 ermeydanı yaklaşıyor.elimizden geldiği,dilimizin döndüğü kadar oy vermemek için çırpınacağız.Biz devletimizi büyük bildik biat ettik.devleti aliyeye başkaldırmadık,isyan etmedik.boynumuz kıldan ince dedik.devlet terbiyesiyle büyüdük asi olmadık.Hakkımızı aldınız boyun büktük.YETMEZMİ ARTIK HAK İSTEMEK İBADETTİR.

    YanıtlaSil
  3. sayın Canikli ben 4-c li bir calışan olarak hakkımızı iade edecek kadar duyarlı olduğunuzdan tamamen emindim.ancak 2 yıldır terettüd etmeye başlamıştım haliyle cunku 2004 den beri 4-c li olarak milli eğitimde calışıyorum.SİMDİ İSE teşekkürler DİYORUM MİNNET DUYGULARIMLA SAOLUN VAROLUN İYİKİ VARSINIZ.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com