Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

19 Haziran 2011 Pazar

Maliye Bakanı Şu An İtibariyle 4/C Çalışması Yok

Maliye Bakanı Şu An İtibariyle 4/C Çalışması Yok
Seçimden önce 4/B'lilere kadro verilmesiyle ümide kapılan 4/C li geçiçi personele Maliye Bakanından kötü haber geldi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadro bekleyen 4/C'lilerin durumunu soran muhabir gazetecilere, Arkadaşlar o konuda bir değerlendirme yapabilmem için 4/C ile ilgili bir çalışmanın olması gerekiyor. O konu için söyleyecek şu aşamada fazla bir diyeceğim yok diyerek 4/C li geçici personele umut vermedi. Maliye Bakanının bu sözleri aralarında özelleştirme kurbanı TEKEL işçilerinin de bulunduğu yaklaşık 45 bin işçiyi hüsrana uğrattı. Bakanın bu ümitsiz sözlerine rağmen seçim öncesi 4-B'lilerin 657'e alınmasıyla ateşlenen fitilin yanmayı sürdürmesi bekleniyor.

MÜKEMMEL DEĞİL
Meclis te kayıt işlemini yaptıran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken sadece 4/C'liler için değil, genel ekonomik tablo için de çok sevindirici haberler veremedi. Bir basın mensubunun, Seçimden sonra zor günlerin beklendiği söyleniyor sözüne Maliye Bakanı, şöyle cevap verdi:
Tabii ki her şey güllük gülistanlık değil, onu her zaman söyledim ama genel makro resme baktığınız zaman inanın dünyanın en güçlü resimlerinden birisi ile karşı karşıyasınız. Bütçe açığı neredeyse yok denecek kadar az yani neredeyse sıfırladık. Türkiye de büyüme son derece güçlü, dünya imrenerek bakıyor. Enflasyon hala tek hanede, faizler hala tek hanede. Bu ülke istihdam yaratıyor. İşsizlik düşüyor. Cari açık var doğrudur, o da büyük ölçüde petrol fiyatları ile ilişkilidir. O sorunu da çözmek için gerekli irade var. Biraz zamana ihtiyacımız var. Resim iddia edildiği gibi seçim sonrasında sıkıntı yaratacak bir resim değil ama resim mükemmel mi, biz hiç bir zaman böyle bir iddiada bulunmadık dedi.
Mynet
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

12 yorum:

  1. TEKELCİ MAVİ SAKAL
    DEĞERLİ ARKADAŞLAR,İNSANLARLA ANCAK BU ŞEKİLDE ALAY EDİLİR.DEVLET OTORİTESİNE, BİZLER MAHKUMUZ YA, LİDERLERİ ÇIKIP, BAŞBAKAN:
    -4/C STATÜSÜNDE ÇALIŞANLARLA İLGİLİ KADRO ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI. DİYOR, BU MÜJDELİ HABERE TAM SEVİNİYORSUN.BİR KAÇ GÜN SONRA; MALİYE BAKANI:
    -ŞU AN İTİBARIYLA 4/C ÇALIŞMASI YOK. DİYOR,
    EVET ARKADAŞLAR, BU ADAMLAR CİDDİ GİBİ GÖRÜNEN CİDDİYETSİZ KİŞİLERDİR.YAPILACAK BİR ŞEY YOK,İKTİDAR ONLAR,İKİ KİŞİDEN BİRİMİZ ONLARA OY VERDİK.
    -ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ÇOK ACIYOR. NE YAZIK Kİ...
    AKHİSAR TEKEL
    MAVİ SAKAL

    YanıtlaSil
  2. yazıklar olsun size oy verenleri de buradan tek bir şey söylemek istoyurm adaleti gördünüz mü.

    YanıtlaSil
  3. başbakan 4/clilere kadro verileceğini söylüyor. maliye bakanı ise çıkıp böyle bir çalışmamız yok diyor.acaba hangisi gerçek.sadece oy almak içinmi insanlar kandırılıyor.

    YanıtlaSil
  4. hani çalışma vardı 4/c maduriyeti giderilecekti ey 4/c liler milli irade bumu 4/c liler direnme zamanı başka yolu yok

    YanıtlaSil
  5. Arakadaşlar Bundan birbuçuk yıl önce edindiğim duyumlara göre Kızılca Hamamda başbakan Sendika Başkanlarına gidin maliye bakanı ve çalışma bakanı ile görüşün bu işi haledin Bitirin demiş, o zamanın maliye bakanı yine mehmet şimşek ve olmaz diyen biz TEKEL'cilerin işini bozan yine aynı şahıs, Hatta başbakana eyer Tekelcileri kadrolarıyla dağıtırsa popilist davranmış olur diyen diyen yine maliye bakanıydı, Ama 200000 ikiyüz bin kadro dağıtılırken popilist olmuyor. Böyle Eşitlik Böyle Adalet olurmu Yazıklar Olsun tek kelimeyle.Biz TEKEL Çalaışanları Mağdur edildik yetmedi, İşimizden edildik yetmedi, 10 ay 8 gün çalıştırıldık yetmedi, Çoluk Çocuk perişan edildik yetmedi, Gittiğimiz kurumlarda ötekileşmiş gözüyle bakıldık Yetmedi, Aylığımız Yarı Yarıya Düşürüldü YETMEDİ, Ya ALLAH Aşkına bizden ne alıp vermediğiniz ne var. Hiç Değilse Elimizden Aldığınız Kadromuzu verin. Seçimlerden önce Tekel ve 4/c Çalışanları için Çalışmalarımız var diyen başbakan değilmi ?? yine 4/c lilerin hepsi size oy verdi bumu karşılığı, YARABBİ Sen Merhamet Et, Sen Yardım Et.

    YanıtlaSil
  6. ben de buradan diyorum ki bir tane ağızları kırk tane sakızları var başbakan ayrı konuşuyor bakan ayrı konuşuyor bunların birbirlerinden bile haberleri yok ben buradan tekrar hatırlatmak istiyorum iki kişiden biri oy vermiş ben seçimden önce oy yok oy yok diye bar bar bağırdım ama kimse dikkate almamış gördünüz mü adaleti gördünüz mü kalkınmayı gördünüz mü akp yi 4c ye kadro hayal di herhalde hayal olarak kaldı umutsuzluğa kimseyi sürüklemek istemem umut fakirin ekmeğidir umudumuzu yitirmeyelim ağustos ayına kadar bir şey oldu oldu olmadıysa daha da olmaz

    YanıtlaSil
  7. Elitlerin geçim derdi diye bir sorunları yok arkadaşlar nerden bilecekler 8 kişiyle 850 TL ile 45 yaşından sonra geçinmeyi?? bunlar nerden bilecekler aylık 1500 TL den 850 TL ye düşmeyi?? Bunlar nerden bilecek İsmailin aidat yüzünden Evini sattığını?? Bunlar nerden bilecek geçim sıkıntısından TEKEL' cilerin 18-20 yıllık dişiyle tırnağıyla biriktirdiği Emeklerini yavaş yavaş satmaya başladığını?? Bunlar nerden bilecek para ödeyemediğimiz için oğlunu-kızını dershaneden aldırdığımızı?? Bunların Adaleti Kodroluları kadrosuz bırakmakmış, Bunların Adaleti dişimiz tırnağımız ile (varsa) elimizdekini birer birer bizlere sattırmakmış.. Kısacası Biz TEKEL'ciler Perişan olduk gayrısı ne olursa olsun!!!

    YanıtlaSil
  8. allah rızası için feryadımıza kulak verin.çok mağduruz.adsız

    YanıtlaSil
  9. bu maliye bakanı nereli Batmanlı mı? sn: mehmet şimşek kim? 4/c li personellerin durumunu hiç bilmez. hazineye gelen paranın nerden geldiğini hiç düşünmüyormu? bu kadar yüksekten sen kime bakıyorsun ya.. bizde bu ülkenin vatandaşıyız. gevur evladı değiliz ya.. özelleştirme berbat etti bizi tekel, tedaş vb. kurumlar kötü oldu çok kötü... hayırlısı

    YanıtlaSil
  10. Evet Mardinli yokluktan gelen birisi ama parayı görünce yokluğun, Emeğin, geçim derini çoktan unutmuş birisi. Aksi taktirde TEKEL ve 4/c de çalışanların önüne set çekmez bizlere yapılan haksızlığı görürdü. Haktan, Emekten, Adaletten yana olurdu.. Ama malesef tam tersi Biz TEKEL cilerin bu duruma düşürülmesinde en büyük emeği olanlardan birisidir..

    YanıtlaSil
  11. bu işi en son avrupa insan hakları mahkemesi çözer arkadaşlar. bu ak partiden bize hayır yok. acı ama gerçek budur ne yazıkki. adamlar suriye, libya,mısır,lübnan,filistin gibi ülkelerle uğraşmaktan kendi ülkelerinde avaz avaz bağıran 4c li insanları duymamazlıktan geliyorlar. sözüm ona sözleşmelilere kadro verecektiler. seçimden önce öyle dediler bunu kulağı beyni olan herkes duydu. ama şimdi utanmadan o konuda bir çalışma yok diyorlar. herşeyden önce ayıptır yav. insanın biraz yüzü kızarır. ama maalesef gayet pişkinler. bu sebeple bizim işimizi sadece insan hakları mahkemesi çözecektir. bence artık örgütlenmeli, dünyaca ünlü bir avukat tutup bu işi orada halletmeliyiz. artık avukatın parasını nasıl öderiz bilmiyorum, kredi mi çekeriz, nikah yüzüklerimizi mi yoksa çocuğumuzun bisikletinimi satarız, bunu gerçekten bilmiyorum ama bundan başka bir çaremiz kalmadığını artık görelim.

    YanıtlaSil
  12. sn 4c li kardeşlerim sizlerin sorununa bir fikra ile cevap varmek istiyorum .ölme eşeyim ölme yaz gelince çayır çimem bol olur.kısca bizler kadro bekleye bekleye ya emekli olur ya ölürüz .

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com