Yargıda Çalışanların Talepleri
Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Ayar, 'Taleplerimizin Yaşama Geçirilmesi İçin Kararlılıkla Mücadelemize Devam Ediyoruz' Dedi.
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Ayar, 'Büro Emekçileri Sendikası olarak Tüm Yargı Sen'den günümüze kadar mücadelesini verdiğimiz taleplerimizin yaşama geçirilmesi için kararlılıkla mücadelemize devam ediyoruz' dedi.
BES Başkanı Ayar yaptığı yazılı açıklamada, yargı emekçileri olarak hakları ve geleceklerinin yok edilmesine, ücret adaletsizliğine, turnike/performans denetimine, kadrolaşmaya son verilmesi için mücadeleyi yükselteceklerini bildirdi.
Yıllardır uygulanan ekonomik sosyal program nedeniyle, yaşam hakkı başta olmak üzere sağlık, eğitim, sosyal güvenlik gibi temel kamu hizmetleri paralı hale getirildiğini ifade eden Ayar, 657 Sayılı Yasa'da iş güvencesini kaldırmaya yönelik değişikliklerle esnek ve güvencesiz çalışma yaygınlaştırılarak, iş ve ücret güvencesinin ortadan kaldırılmak istendiğini savundu.
İşyerlerinde performans yönetimi ile turnike, kamera denetimleri, kesintisiz hizmet, saat ücreti 120 kuruşa zorunlu fazla mesai uygulamalarının dayatıldığını kaydeden Ayar şu görüşleri dile getirdi:
'Temel ücret düşük tutularak çalışanlar garantisi olmayan performans, fazla mesai ve ek ücretlere mahkum edilmektedir. Sağlıksız çalışma koşulları nedeniyle iş yoğunluğu, iş stresi artmakta, yetersiz olan yemek, kreş, servis hizmetleri de tasarruf tedbirleri nedeniyle ortadan kaldırılmak istenmektedir. Başta adliyeler olmak üzere, 4/B, 4C gibi sözleşmeli çalıştırma nedeniyle aynı işi yapan emekçiler arasında ücret adaletsizliği derinleşmekte, eşit işe eşit ücret ilkesi yok sayılmaktadır. Biz Büro Emekçileri Sendikası olarak Tüm Yargı Sen'den günümüze kadar mücadelesini verdiğimiz taleplerimizin yaşama geçirilmesi için kararlılıkla mücadelemize devam ediyoruz.'
Taleplerini de sıralayan Ayar, Adalet Hizmetleri Tazminatının tüm çalışanları kapsaması ve arttırılması, hamile yargı emekçilerinin hamilelikleri süresince duruşmalara çıkarılmamaları ve nöbet tutturulmamasını, 3717 sayılı yasanın yeniden düzenlenerek Havuz Parasının tüm yargı emekçilerine eşit şekilde dağıtılması, ek ödemelerin arttırılması, temel ücrete yansıtılarak emeklilik maaşına dahil edilmesi, mübaşirlerin Genel İdari Hizmetleri sınıfına geçişlerinin sağlanması, * Adalet Yüksek Okulunda okuyan ve 4 yılda mezun olamayan yargı emekçilerinin kayıtlarının silinmemesini istedi.
4/B ve 4/C statüsünde görev yapan Yargı Emekçilerinin Kadroya alınmasını, suçüstü nöbetleri tutanlara izin hakkı ya da ücret ödenmesini, fazla mesai ücretlerinin 5 katına çıkarılmasını talep eden Ayar, diğer taleplerini de şöyle sıraladı:
'Kreş, servis, yemekhane sorunlarının çözülmesi, kadına yönelik şiddet ve tacize yönelik kamusal önlemler alınmalı, cezai müeyyideler artırılmalıdır. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, UYAP üzerinden yaşanan sorunların giderilmesi.'
Kaynak:Haberler.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.