Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

27 Aralık 2010 Pazartesi

Türk Sağlık Sen Döner Sermaye İçin Bastırıyor


Türk Sağlık Sen Döner Sermaye İçin Bastırıyor
Türk Sağlık Sen: Döner sermayede aylık mahsuplaşma geliyor
Türk Sağlık-Sen döner sermaye konusunda yoğun çaba sarfediyor. Çanakkale Şube Başkanı Önder Yılmaz, Türk Sağlık-Sen olarak uzun zamandır döner sermayelerde aylık mahsuplaşmanın yapılması ve tüm çalışanlara döner sermaye ödenmesi ile ilgili yoğun bir mücadele içinde olduklarını söyledi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Önder Yılmaz; “Bizim dile getirdiğimiz döner sermaye adaletsizliğini Anayasa Mahkemesi bile ifade etmiş, bu konuda yasal düzenleme yapılması için Nisan 2011’e kadar Sağlık Bakanlığı’na süre vermişti. Plan Bütçe komisyonunda bulunan ve içinde her şeyin yer aldığı torba yasaya döner sermaye konusunda çalışanlara memnun edecek bir düzenleme yapılmasını talep etmiş, bu konuda genel merkezimiz TBMM’de plan bütçe komisyonunda oluşturulan alt komisyon üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirmiştir. 2008 yılı toplu görüşmelerinde mutabakat sağladığımız döner sermayede aylık mahsuplaşma ile yıllardır çözüm istediğimiz ve mahkeme kararları kazanımlar elde ettiğimiz sağlık kurumlarında görev yapan tüm çalışanlara döner sermaye ödenmesi ( 4/C’liler, Vekil Ebe Hemşireler, Geçici işci iken 4/B’ye geçenler ve Kızılay’dan devredilen sözleşmeli personeller) için Mecliste Plan Bütçe Alt Komisyonu’na verilen önerge kabul edilmiştir. Önerge, Plan Bütçe Komisyonu’nda onaylanırsa, TBMM Genel Kurulu’na torba yasa ile birlikte getirilecektir” dedi.
Açıklamasında, Yılmaz, şu ifadelere yer verdi: “Önerge’de yer alan Döner Sermaye Kanunu’nda yapılacak değişiklikle Anayasa Mahkemesi’nin Tam Gün ile ilgili gerekçeli kararında yer alan döner sermayelerde taban ücret uygulamasına geçilmesine ilişkin düzenlemeye hayata geçecektir. Alt komisyonda kabul edilen önergede yer alan düzenleme yasalaşırsa, sağlık çalışanları en az döner sermaye almayan kurumlardaki ek ödeme tutarında bir gelire, her ay sahip olacaklardır. Yıllık mahsuplaşma ile ilgili hükmün kaldırılmasına yönelik düzenlemeyi içeren önerge ile birlikte çalışanlar aylık mahsuplaşma hakkına da kavuşacaklardır. Söz konusu önergede ayrıca Döner Sermaye Kanunu’nda yer alan “Sağlık personelinin katkısıyla elde edilen” ifadesi “Personel katkısıyla elde edilen” olarak değiştirilmiştir. Kanunda yapılacak bu değişiklikle 4/C’liler, Vekil Ebe Hemşireler, Geçici işci iken 4/B’ye geçenler ve Kızılay’dan devredilen sözleşmeli personellerde döner sermaye almaya hak kazanacaklardır.
Yıllardır mücadelesini sürdürdüğümüz ve mahkemelerde kazandığımız döner sermayede yaşanan sorunlar bu önergedeki hükümlerin yasalaşması ile çözüme kavuşmuş olacaktır. Sağlık çalışanları artık ek ödemeden daha az döner sermayeye mahkum olmaktan kurtulacaktır. Alt komisyonda kabul edilen bu önerge Komisyonda da bir an önce kabul edilerek Genel Kurula getirilmeli ve yasalaşmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak önergenin Komisyonda ve Genel Kurulda aynen yasalaşması için görüşmeler gerçekleştireceğiz.”
Kaynak:Çanakkaleolay
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com