Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

24 Aralık 2010 Cuma

Sağlık Sen'den Çalışanlara Müjde Tüm Çalışanlar Döner Sermaye Alacak


Sağlık Sen'den Çalışanlara Müjde Tüm Çalışanlar Döner Sermaye Alacak
Türk Sağlık Sen yetkililerinden sağlık kurumlarında çalışan tüm çalışanlara 4/C lilerde dahil döner sermayeden faydalanmaları için sonuca yaklaşıldı mesajı geldi.Umarız ki diğer kurumlardaki 4/C li çalışanlar içinde bu şekilde düzenleme yapılır.
Türk-Sağlık-Sen sağlık kurumlarında çalışanlara döner sermaye ödenmesine ilişkin düzenlemenin yapılması için harekete geçti. Sendika AKP Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay tarafından TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na verilen önergenin kabul edildiğini belirtirken, Torba Yasa ile birlikte çıkması beklenen düzenleme ile sağlık çalışanlarının ortalama 420 TL tutarında bir döner sermaye gelirine sahip olacaklarını duyurdu. ANKARA (ANKA) - Türk-Sağlık-Sen sağlık kurumlarında çalışanlara döner sermaye ödenmesine ilişkin düzenlemenin yapılması için harekete geçti. Sendika AKP Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay tarafından TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na verilen önergenin kabul edildiğini belirtirken, Torba Yasa ile birlikte çıkması beklenen düzenleme ile sağlık çalışanlarının ortalama 420 TL tutarında bir döner sermaye gelirine sahip olacaklarını duyurdu.
Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada 2008 yılı toplu görüşmelerinde mutabakata aldırılan döner sermayede aylık mahsuplaşma ile yıllardır çözüm beklenen ve mahkeme kararları ile kazanımlar elde edilen "sağlık kurumlarında görev yapan tüm çalışanlara (4/C'liler, Vekil Ebe Hemşireler, Geçici işci iken 4/B'ye geçenler ve Kızılay'dan dveredilen sözleşmeli personeller) döner sermaye ödenmesi' konusunda çözüme yaklaşıldığı ifade edildi. Buna göre Mecliste Plan Bütçe Alt Komisyonuna AKP Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay tarafından verilen önergenin kabul edildiği, Önerge Plan Bütçe Komisyonunda onaylanırsa TBMM Genel Kuruluna torba yasa ile birlikte getirileceği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Önerge'de yer alan Döner Sermaye Kanununda yapılacak değişiklikle Anayasa Mahkemesinin tam gün ile ilgili gerekçeli kararında yer alan döner sermayelerde taban ücret uygulamasına geçilmesine ilişkin düzenlemeye hayata geçiriliyor. Alt komisyonda kabul edilen önergede yer alana düzenleme yasalaşırsa sağlık çalışanları en az döner sermaye almayan kurumlardaki ek ödeme tutarında bir gelire, her ay sahip olacaklar. Söz konusu gelir ocak ayında 420 TL olacak, Temmuz 2011'de 440 TL'ye çıkacak. Yıllık mahsuplaşma ile ilgili hükmün kaldırılmasına yönelik düzenlemeyi içeren önerge ile birlikte çalışanlar aylık mahsuplaşma hakkına da kavuşmuş olacaklar. Söz konusu önergede ayrıca Döner sermaye kanununda yer alan " Sağlık personelinin katkısıyla elde edilen" ifadesi " Personel katkısıyla elde edilen" olarak değiştirilmiştir. Kanunda yapılacak bu değişiklikle 4/C'liler, Vekil Ebe Hemşireler, Geçici işci iken 4/B'ye geçenler ve Kızılay'dan devredilen sözleşmeli personellerde döner sermaye hakkına kavuşacaklardır."
Önergenin son derece önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise açıklamada "Yıllardır mücadelesini sürdürdüğümüz, Toplu görüşmelerde mutabakat altına aldırdığımız ve mahkemelerde kazandığımız döner sermayede yaşanan sorunlar bu önergedeki hükümlerin yasalaşması ile çözüme kavuşmuş olacaktır. Anayasa mahkemesinin gerekçeli kararında yer alan döner sermayede taban ücret belirlenmesi hayata geçiriliyor. Sağlık çalışanları artık ek ödemeden daha az döner sermayeye mahkum olmaktan kurtulacak. Alt komisyonda kabul edilen bu önerge Komisyonda da bir an önce kabul edilerek Genel Kurula getirilmeli ve yasalaşmalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak önergenin Komisyonda ve Genel Kurulda aynen yasalaşması için görüşmeler gerçekleştireceğiz" dedi.
(ANKA)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com