Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

23 Aralık 2010 Perşembe

Hak-Sen 4C lilerin İçinde Bulundukları Sıkıntıdan Kurtulmaları İçin Başbakan Tayyip Erdoğana Mektup Gönderdi


Hak-Sen 4C lilerin İçinde Bulundukları Sıkıntıdan Kurtulmaları İçin Başbakan Tayyip Erdoğana Mektup Gönderdi
HAKSEN 2011 Yılında 4C ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının tekrar gözden geçirilip gerekli düzenlemenin yapılması için talepte bulundu.
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(HAKSEN), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 4/C'li personelin yaşadığı sorunların çözülmesi için mektup gönderdi. HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi ve Genel Koordinatör Hanifi Gökçek'in imzasıyla gönderilen mektupta belirtilen hususların 2011 yılında 4/C'li çalıştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının da göz önüne alınması talep edildi.
4/C'LİNİN 17 TL İLE İNSANİ HARCAMALARINI KARŞILAMASI BEKLENİYOR
657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalıştırılan geçici personelin 2010 yılında aylık ortalama ücretinin 862 TL olarak hesaplandığı belirtilen mektupta, Türk-İş'in dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 879 TL olarak hesapladığı hatırlatılarak, 4/C'li personel ailesinin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapacağı harcamayı çıktığımızda geriye kalan 17 TL ile eğitim, sağlık, ulaşım, barınma, giyim , ısınma , ulaşım , haberleşme diğer insani ihtiyaçlarını karşılamasının mümkün olmadığının açık olduğu ifade edildi.
Böylesine güç şartlarda geçinen geçici personelin Ocak ayında da çalıştırılmaya devam etmesinin istendiği mektupta, 4/C personeline çalıştığı kuruma göre farklı ücret ödenmesi uygulamasına son verilerek, 2011 yılındaki ücretlerinin en düşük memur maaşı olan bin 350 TL'ye çıkartılması talep edildi.
4/C'LİYE DE MEMUR HAKLARI TANINMALI
HAKSEN tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen mektupta, 4/C personelinin 2011 yılındaki çalışma şartlarını beliryecek olan Bakanlar Kurulu kararında şu hususlara yer verilmesi istendi:
"4/C personelin ücretlerinin belirlenmesinde sadece tahsil durumunun değil , kamuda geçen hizmet sürelerin de dikkate alınması, 4/C'li personel çalıştıran kurumlar tarafından katkıları nedeniyle kadrolu personele ödenen fazla çalışma, döner sermaye vb. ek ödemelerden yararlandırılmaları, 657 sayılı Yasaya göre kadrolu olarak çalıştırılan memurlara ve işçilere emeklilikleri halinde ödenen emeklilik ikramiyesi ve kıdem tazminatından herhangi bir vergi kesintisi yapılmadığı için geçici personelin iş sonu tazminatından gelir vergisi kesintisi yapılmaması, Emekli olmaları halinde kadrolu memurlara seyyanen ödenen 500 TL yol giderinin 4/C personeline de ödenmesi, Özelleştirilen kamu kurumlarından Devlet Personel Başkanlığına bildirilen personelin nakil işlemlerinde personelin tahsili, mesleki becerisi, sahip olduğu diğer vasıfların göz önüne alınarak, daha verimli olacağı kurumlara nakillerinin yapılması."
(ANKA)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. Bir 4-c li olarak hak-sen teşekkur, ama şunuda belirtmek isterim çalıştığım kurumda ÖZELLEŞTİRMEDEN dolayı TEDAŞ ve TELEKOM dan gelen 18 personel var, aylıkları (2000 TL)ile (3800 Tl) arasında değişiyor.Benim ise aldığım aylık 875 Tl ya ALLAH aşkına onların kurumuda özelleşmiş benim çelıştığım kurumda aramızdaki fark ne arkadaşler.Bu ayrımcılığın nedeni ne birileri açılasın.

    YanıtlaSil
  2. 2000 tl ile 3800 tl alanlar memur biz 4 c liyiz aradaki fark bu

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com