2. Sosyal Haklar Ulusal Sempozyumuna Tekel ve 4C Damgasını Vurdu
II. Sosyal Haklar Ulusal Sempozyumu (4-6 Kasım 2010) tarihlerinde Denizli Pamukkale Üniversitesi İ.İ.B.F Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünün evsahipliğinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.Sempozyuma 4/c ve Tekel damgasını vurdu.
Tekgıda-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, şube başkanları ve uzmanlarının katıldığı sempozyumun ikinci günündeki ilk oturumu Sosyal Haksızlıklar ve Mücadele:Tekel Direnişi üzerineydi. Sempozyum süresince “Tekgıda-İş Sendikası tarafından açılan “Karikatüristler TEKEL İşçileri için çiziyor “karikatür sergisi büyük ilgi gördü.
Oturum Başkanlığını Kocaeli Üniversitesinden Ahmet Selamoğlu’ nun yaptığı “Sosyal Haksızlıklar ve Mücadele” TEKEL Direnişi “başlığı altında TEKEL Eylemi sosyal haklar bağlamında tartışıldı. Prof.Dr. Mesut Gülmez “4c”, Avukat Gökhan Candoğan “4c ve Hukuk” ,Tekgıda-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nuri Yılmaz “78 Günlük Direnişten kesitler”, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel “TEKEL Direnişinden Sosyal Mücadele Dersleri “ ve Trakya Üniversitesi’nden Elif Hacısalihoğlu, Hacettepe Üniversitesi’nden Göksu Uğurlu, Ankara Üniversitesi’nden Gamze Yücesan Özdemir’in “21.Yüzyılda Sosyal Hak Mücadelesi:TEKEL Direnişi” konulu tebliğ sundular.
Öğrenci ve katılımcıların büyük ilgi gösterdiği sempozyumda ayrıca, elverişsiz gruplar ve engellilerin sosyal haklara ulaşmada yaşadığı sıkıntılar, sosyal hakkın işsizlik,sağlık hakkı,konut hakkı bağlamında tartışılmasına geniş yer verildi.
6 Kasım Cumartesi sempozyumun son günü sosyal ve sendikal hak ihlalleri örnekleri tartışıldı.
Tekgıda-İş Sendikası’nın yanı sıra Petrol-İş Sendikası ve İş Müfettişleri Derneği’nin katkı verdiği sempozyumda sosyal aktiviteler kapsamında Denizli halı ve dokuma fabrikaları ve Pamukkale gezisi düzenlendi.
Tekgıda-İş Sendikası AFSAD Fotoğraf sanatçılarından Nedim Ozan Tekin ve Cem Artantaş tarafından hazırlanan “Direnişin Simgesi: Tekel işçileri” belgesel fotoğraf sunumunun gösterimini yaptı.
Tebliğ sunan katılımcılara katılım belgesinin yanısıra kendileri adına dikilen fidan sertifikaları da takdim edildi.
III.Sosyal Haklar Sempozyumu önümüzdeki yıl Kocaeli Üniversitesi İ.İ.B.F Çalışma Ekonomisi Bölümü ev sahipliğinde uluslar arası ölçekte gerçekleştirilecek.
Tek Gıda
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder
Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.