Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

30 Haziran 2011 Perşembe

Hanefi Bostan Hükümet Programında Güvencesiz Bir İstihdama Yer Vermemelidir


Hanefi Bostan Hükümet Programında Güvencesiz Bir İstihdama Yer Vermemelidir dedi.Hanefi Bostan torba yasada düzenleme yapılırken 4/B ve 4/C göz ardı edildi şeklinde konuştu.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, 61. Hükümeti kurma görevini 29 Haziran 2011 tarihi itibarıyla AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘a vermiş bulunuyor. Kurulacak yeni Hükümetin milletimiz, ülkemiz ve kamu çalışanları için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Yeni Hükümet Programında güvencesiz istihdama yer verilmemesi kamu çalışanları ve kamu çalışanı adaylarının en önemli beklentilerinden biridir" dedi.
Yazılı açıklama yapan Bostan, "İş güvencesinin sağlanması başta 158 sayılı İLO sözleşmesi olmak üzere değişik uluslararası sözleşmelerde açıkça düzenlenerek hüküm altına alınmıştır. Bu meyan da geçerli bir nedene dayanmayan işten çıkarmaya karşı çalışanların korunması ve işten çıkarmalarda geçerli neden zorunluluğu Avrupa Sosyal Şartının 24. maddesinde açıkça yer almaktadır" diye konuştu.
Silik bir toplumun kimseye fayda getirmeyeceğini ifade eden Bostan "Birçok insani hak ve korumadan yararlanamayan sözleşmeli personel sosyal devlet anlayışının sonunu getireceği muhakkaktır. Geleceğine güvenle bakamayan, işini kaybetme korkusuyla yaşayan, devletine güvenmeyen, silik bir toplumun kimseye fayda getirmeyeceği açıktır. Konfederasyonumuza bağlı bir sendika tarafından Danıştay‘a açılan davada "zayıf olan bireyin çalışma barışını ve güvenini bozup çalışanları sürekli olarak işten çıkarılma tehdidi altında bırakarak çalışma verimini etkileyecek düzenlemelerin iptal sebebi olacağı" vurgusuna yer vermiştir. Çünkü çalışanları ayrıma tabi tutan düzenlemelere gerekçe gösterilecek hiçbir evrensel hukuk normu bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. M. Hanefi Bostan sözlerine şöyle devam etti:
"Kamuoyunda Torba yasa olarak bilinen 6111 sayılı kanun ile 657 sayılı kanuna tabi devlet memurları hakkında olumlu ve olumsuz çeşitli düzenlemeler yapılırken 657 sayılı yasanın 4/B ve 4/C statüsünde yer alan personelin hakları geride bırakıldı. Türkiye Kamu Sen‘in ve bağlı sendikaların yoğun mücadelesi sonucu, seçim arifesinde 60. Hükümet, 4 Haziran 2011 tarihli Resmî Gazete mükerrer 27954 sayısında yayınlanan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 300 bin sözleşmeli personelden, yaklaşık 192 bin kişiyi kadroya geçirilmesine karar verdi. Geriye kalan yaklaşık 110 binin üzerinde sözleşmeli personel ise yok sayıldı. Türkiye Kamu-Sen olarak, sözleşmeli personelin bir kısmının kadroya geçirilmesini, olumlu bir gelişme olarak görmekle birlikte, sorunun tam anlamıyla çözülmediğini kamuoyuna bildirmeyi bir gereklilik olarak görmekteyiz. Ümit edilir ki yeni kurulacak olan 61. Hükümet, geride kalan diğer 4-B ve 4-C‘li sözleşmeli memurları daimi kadroya geçirir."
Kurulacak olan 61. Hükümet‘in, bütün sözleşmelileri daimi memur kadrosuna geçirmekte kararlı olduğunu açıkça beyan etmesi gerektiğini belirten Bostan, "Ayrıca 6111 Sayılı Kanunla memurlar aleyhine getirilen aşağıda hükümleri yürürlükten kaldırmalıdır. Kamuya özel sektörden üst düzey yönetici atanması sağlanarak, hükümet memuru uygulamasına geçilmiştir. Kanunla kamuya özel sektörden üst düzey yönetici atanmasının önünü açan madde ile kamuda kariyer ve liyakat ilkesi zedelenmekte, siyasetle özel sektör ilişkisi yasallaştırılmakta, hükümet memuru uygulamasına geçilmekte, kamunun işleyişini bilmeyen kimselerin tepeden inme bir şekilde kamuda üst düzey yönetici olabilmelerinin önü açılmaktadır. Kamu yönetiminin üst düzey yöneticilik makamları, siyasi iktidarla gelip gidecek siyasi kadrolara dönüştürülmekte, memuriyet kariyer sisteminin taşıyıcısı olan piramidin tepesi kariyer sistemine kapanmaktadır" dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bostan, kadrosu kaldırılan memurların sürgün edilebilmelerinin önünün açıldığını öne sürerek, "Siyasi iktidarın "kadro kaldırma yetkisini" sık ve yaygın olarak kullanabilmesine imkân verilmekte, temel memur güvencesi ortadan kaldırılarak, "kadro kaldırma yetkisi" bütün kamu sistemini sürekli tehdit edecek bir yetki olarak kullanılabilecek serbest yetkiye dönüştürülmekte, siyasi iktidarın kamu personeli üzerinde yapacağı partizanca işlemlerin kapısı sonuna kadar açılmaktadır. Kadrosu kaldırılan memurların tamamının Devlet Personel Başkanlığı bünyesinde bir havuza gönderilerek, istekleri dışında farklı kurumlara nakil edilebilmeleri sağlanmaktadır. Bu çerçevede özellikle müfettişlerin de aynı şekilde değerlendirilerek farklı kurumlarda farklı unvanlarla değerlendirilecek olması, kamuda denetimsiz bir yapı oluşturulmasının yolunu açacak bir uygulama olarak görülmektedir. Bu uygulama kamu çalışanlarına baskı ve yıldırma politikalarının daha da sert bir şekilde sürgüne dönüşeceğinin işaretidir" diye konuştu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Geçici görevlendirmelerin bir yılda 6 ayı geçemeyeceği hükme bağlanarak, sendikal baskılar ve yıldırma politikalarına yasal kılıf hazırlandığını belirten Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Geçici görevlendirmelere bir üst sınır getirilmesi olumlu olmakla birlikte, toplu görüşmelerde mutabakat altına alınmasına ve konuya ilişkin 2005/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi hükmünün geçici görevlendirmeleri, toplu görüşmelerde sağlanan mutabakata uygun olarak geçici görevlendirmeleri bir yılda 2 ay olarak sınırlamasına rağmen, tasarıda bu sürenin 6 ay olarak belirlenmesi, hem mutabakata hem yürürlükteki Başbakanlık Genelgesine hem de kadro gereklerine aykırıdır. Bu denli uzun bir süre personel ihtiyacı duyulan bir kadroya asaleten atama yapılması esas olmalıdır. Bir yılda 6 ay boyunca geçici görevlendirme yapılabilmesine imkân tanınması memurların adeta sürgün edilebilmelerinin yasal dayanağı oluşturulmuştur. Özellikle sendikalarımıza üye olan memurlar için geçici görevlendirme yoluyla uygulanan baskılar yargı konusu olmuştur. Bu madde ile baskı ve yıldırma politikalarına yasal dayanak oluşturulmaktadır" şeklinde konuştu.
Bostan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Son 6 yıllık sicil notu ortalaması 90 olan kamu görevlilerine ilave bir kademe verilmesi uygulamasının, son 8 yılda disiplin cezası almamış olanlar şeklinde değiştirilmesi; memurların ilave kademe ilerlemesi elde etmesi için gerekli süreyi uzatmakta ve kamu görevlilerinin haklarında bir kısıtlamaya yol açmaktadır. 6111 Sayılı Kanunla kamuda sicil sistemi kaldKa hükümleri yürürlükten kaldırmalıdır. Kaırılmaktadır. Böyle bir uygulama kamuda kurumların ve kurum yöneticilerinin keyfi bir şekilde yeni disiplin ve sicil uygulaması getirmesine yol açacak, yeknesaklığı, objektifliği ve adaleti zaafa uğratacaktır. Bu şekilde kamunun işleyişi büyük yara alacaktır. Kamuda iç barışın sağlanması ve verimliliğin artırılması için güvencesiz istihdama son verilmeli, görevde yükselmeler kariyer ve liyakat esas alınarak yapılmalı, kamu çalışanları kimseye ihtiyaç duymayacak bir ücrete kavuşturulmalı ve eşit işe eşit ücret uygulamasına hemen geçilmelidir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

29 Haziran 2011 Çarşamba

Hak-Sen 4/C li Arkadaşlarımızında Hakettiği Kadrolara atanmalarını İstiyoruz


Hak-Sen 4/C li Arkadaşlarımızında Hakettiği Kadrolara atanmalarını İstiyoruz
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Amasya'ya geldi.Burada bir toplantı yapan Ayhan Çivi 4/C liler asıl mağdur kesimi oluşturan arkadaşlardır.Bir an evvel mağduriyetleri giderilip hakkettikleri kadrolara atanmalıdır dedi.
Bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Çivi, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Ülkenin genel seçimlerden yeni çıktığını hatırlatan Çivi, yeni hükümetten çalışanlara yönelik adımlar beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Kurulacak yeni hükümetten kamu çalışanlarını özlük haklarının düzeltilmesini bekliyoruz. Seçimlerden önce hükümet 4/B'li sözleşmeli personele kadro verdi. Ancak 4/C'li personelle ilgili ki, asıl mağdur kesimi oluşturan bu arkadaşlarımızdır. 4/C'lilerle ilgili her hangi bir müjdeli haber alamadık. Biz bir an önce 4/C'li arkadaşlarımızın da hak ettikleri memur kadrolarına atanmalarını istiyoruz."
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Türkiye genelinde konfederasyon olarak hızla büyüdüklerini de dile getiren Çivi, konfederasyonlarının en kısa zamanda Amasya'da da hak ettiği yere geleceğini söyledi.
Haber3.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

26 Haziran 2011 Pazar

Kadro Beklentileri - Nazlı Ilıcak


Kadro Beklentileri - Nazlı Ilıcak
Sabah gazetesi yazarlarından Nazlı Ilıcak bugünkü yazısında 4/C lilerin sorunlarına değinerek 4/C lilerin kadro beklentilerini dile getirdi.
Nazlı Ilıcak en azından birkaç sağduyulu Milletvekili bu sese kulak verip onların sorunlarının takipçisi olamaz mı dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sabah Gazetesinin Haberi:
Kadro beklentileri
TRT sözleşmelileri, 2954 sayılı kanunun g bendinde tanımlanan "kadro karşılığı sözleşmeli personel" statüsüne geçmek istiyor.
Ayrıca, belediye ve özel idarede çalışan sözleşmeli personel de kadro bekliyor. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre, her yıl yenilenen sözleşmelerle çalışanlardan gelen talebi ilgililere iletiyorum. Bakın ne diyorlar: "Bizler, Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşleri ve yargı kararlarıyla 657 sayılı Kanun'un 4/b maddesi hükümlerine tâbi tutuluyoruz. Son çıkan 632 sayılı kanun hükmündeki kararnameyle (KHK) tüm 4/b çalışanları kadroya geçti; biz KHK'nın dışında kaldık. Sebeb olarak 'Siz 4/c'siniz' dediler. Bugüne kadar bütün özlük haklarımız 4/b'ye göre düzenlendi. Bizler, işgüvencesinden yoksun sözleşmeli personel, bugüne kadar 4/b'li statüsündeyken, KHK'nın dışında tutulmamızı büyük bir haksızlık olarak görüyoruz."
Bu kişiler, mühendis, mimar, avukat, teknisyen, tekniker gibi meslek mensupları... Haksızlığın giderilmesini bekliyorlar. Dedim ya ateş düştüğü yeri yakıyor. Hiç değilse birkaç sağduyulu milletvekili, bu sese kulak verip, onların sorunlarının takipçisi olamaz mı?
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

25 Haziran 2011 Cumartesi

4/C lilere Hak ve Kadro Talebi


4/C lilere Hak ve Kadro Talebi
Karaman İlinin değişik kamu kuruluşlarında çalışan 4/C’li personel, Memur-Sen İl Temsilciliğinin organize ettiği toplantıda bir araya geldi.
Eğitim-Bir-Sen konferans salonunda yapılan toplantıda Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir toplantıya katılan bütün 4/C’li personele teşekkür etti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Başkan Yunus Özdemir:
Arkadaşlar 4/B’liler için verdiğimiz mücadele ve aldığımız sonuçlar ortadadır. Biz Memur-Sen olarak her zaman şunu söyledik: Sorunun bir parçası değil, çözümün adresi olacağız dedik. Elde ettiğimiz kazanımlarla da bunları ispat ettik. 4/B lilerin kadro sorununu hamdolsun çözdük. Buradan Memur-Sen 4.Olağan Kongremizde verdiği sözü yerine getiren ve bu hususta duyarlı davranan Başbakanımıza tekrar teşekkür ediyoruz. Yalnız kadro verilirken hem 4/B liler hem de 4/C’liler olarak düzenleme yapılacağı konusunda sendikamızın ve kamuoyunun beklentileri vardı. 4/C li arkadaşlarımız yapılan düzenleme dışında kalınca hayal kırıklığı yaşamışlardır. Hem maddi hem manevi sıkıntı içinde olan 4/C li arkadaşlarımızın vakit geçirilmeden kadroya geçirilmeleri gerekmektedir. Kadro sorunu çözümlendiğinde, 4/C li arkadaşlarımızın özlük hakları, tayin, atama, unvan, maddi sorunlar, gelecek kaygısı, insanca muamele gibi birçok sorunların ortadan kaldırılacağını düşünüyoruz. Bu sene toplu sözleşme masasında genel yetkili sendika olarak bunun için mücadele edeceğiz. Yalnız mücadele ederken, dünyaya bakışınız ve siyasi görüşünüz ne olursa olsun, siz değerli arkadaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olduğunu, omuz omuza bu çatı altında mücadele etmemiz gerektiğini belirtir, toplantıya katıldığınız için hepinize çok teşekkür ederim dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Toplantıda söz alan 4-C li çalışanlar ise:
Bizler üvey evlat muamelesi görüyoruz. Sosyal statümüz ve haklarımız net olarak belli değil. Kendi aramızda bile değişik kategorilere ayrılmış durumdayız. Çalışma sürelerimiz farklılık arz ediyor. Özelleştirmenin cezası bize kesilmiş gibi hem maddi hem de manevi birçok kayıplar yaşadık, hala da yaşıyoruz. Acaba yarın ne olacağız endişesi ve stresi ile yaşıyoruz. Gelecek kaygısı yaşayan ikinci sınıf çalışan muamelesi gören, kendisine tepeden bakılan, ekonomik sıkıntılarla boğuşan, bunların yansıması olarak yuvalarında huzur kalmayan bizlerin hali ortada. Seçimden önce sözleşmeli personelin kadroya alınacağı haberleri ile çok sevinmiştik. Başbakanımızın kadro haberleri bizleri çok umutlandırmıştı ama maalesef bu hayalimiz gerçekleşmedi. Fakat umudumuzu yitirmedik, Memur-Sen in bu mücadelemizde her türlü desteği vereceğine inancımız tamdır. Ayrıca Başbakanımızın bu konuda yaptığı açıklamaların arkasında duracağını ümit ediyoruz. Siz sendika yöneticilerinden de bizlerin sorunlarını çözmeye yönelik yoğun çaba harcamanızı bekliyoruz. 4/B lilerde bunu ispat ettiniz. Sizlerin sendikacılıktaki duruşunuz ve üslubunuzu takdir ediyoruz. Sizlere destek vermeye hazırız. Böyle bir toplantı ilk defa yapılıyor. Sorunlarımızla ilgilendiğiniz ve böyle bir toplantı yaptığınız için sizlere teşekkür ediyoruz dediler.
Karamandan.com

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

24 Haziran 2011 Cuma

Sözleşmeli 4/C lilere Kadro İsteği


Sözleşmeli 4/C lilere Kadro İsteği
Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği (Toç-Bir-Sen) Van Şube Başkanı Fevzi Altuner, Kamuda 4/A, 4/B ve 4/C şeklinde farklı bir ayrımın olmamasını istediklerini ifade etti.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Ortaklar İş Merkezi'nde bulunan dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Toç-Bir-Sen Van Şube Başkanı Fevzi Altuner, 4 Haziran 2011 tarihinde yayınlanan 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/A ve 4924 Sayılı Kanun uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personel grubundan 200 binin üzerinde çalışanın 4/A statüsünde kadroya alındığını hatırlatarak, "Ancak burada şunu belirtmek gerekir ki sözleşmeli personel sadece 657 4/A ve 4924 Sayılı Kanun uyarınca istihdam edilen çalışanlardan ibaret değildir.4/C lilerde unutulmamalıdır.
Belediyeler, il özel idareleri ile iş kolumuza bağlı et balık kurumu ile tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu gibi kurum ve kuruluşlarda görev yapan yaklaşık 110 bin civarında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için de bir an önce gerekli yasal düzenlemelerin yapılaması büyük önem arz etmektedir.
Bu konunun yetkililer tarafından oluşacak yeni meclis gündemine acilen alınmasını ve bir an önce mevzuatına kavuşturularak çözülmesini son derece önemsiyoruz" dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Kamuda 4/A, 4/B ve 4/C sınıfları şeklinde bir ayrımın olmasını istemediklerini de ifade eden Toç-Bir-Sen Van Şube Başkanı Fevzi Altuner, sözleşmelilerin tamamının kadroya geçirilmesini, herkese yoksulluk sınırı üzerinde ücret ödemesini ve sınıflar arasındaki farkların ortadan kaldırılmasını istediklerini kaydetti.
Fevzi Altuner, Yapılacak böyle bir düzenleme Anayasada ifade edilen Sosyal Devlet anlayışının da aslında bir gereğidir şeklinde konuştu.
Altuner'in düzenlediği basın açıklamasına Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı bazı şube başkanları da katılarak destek verdi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Yeni Kadro Çalışması


Yeni Kadro Çalışması
Takvim gazetesinin haberine göre Hükümet kanadında yine bir kadro çalışması haberi yayınlandı.Ancak gazetenin haberine göre il özel idaresinde ve belediyelerde çalışan 16 bin 500 sözleşmeliye kadro çalışması başlatıldı.Bu demek oluyor, yapılan bu kadro çalışması 4/C li geçici personelleri kapsamıyor.4/C li çalışan geçici personellerin sayısının 44 bin civarında olduğu bilindiği üzere ve Hükümetin yaptığı çalışma sayısı 16 bin 500 olduğu için 4/C liler yine eskisi gibi çalışacaklar anlamına geliyor.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Gazetenin Haberi:
Kamuda çalışan 205 bin sözleşmeli kadroya geçirilirken, belediye ve il özel idare çalışanlarına da müjde geldi... Kadro kapsamı dışında tutulan belediye ve il özel idare çalışanlarının durumunu düzeltmek isteyen Maliye Bakanlığı harekete geçti. Yerel yönetimlerde örgütlü Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası, belediye çalışanlarına kadro için Başbakanlık ve Maliye'nin kapısını çaldı. Bu ziyarette, 16 bin 500 sözleşmeli belediye çalışanı ile il özel idare, TRT ve diğer bazı kurumlarda kapsam dışı kalan sözleşmelilerin kadroya alınması görüşüldü. Görüşmeler olumlu sonuçlandı.
Hazal ATEŞ
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

23 Haziran 2011 Perşembe

Hasan Ali Çelikten 4/C lilere 4/B li Olma Sözü


Hasan Ali Çelikten 4/C lilere 4/B li Olma Sözü
Ak Parti Sakarya millet vekili Hasan Ali Çelik mazbatasını almak için geldiği adliye sarayında bir grup 4/C li çalışan Geçici sözleşmeli personelin sorunlarını dinleyerek 4/B li olma sözü verdi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Sakarya Adliyesi girişinde Türk Büro-Sen yönetim kurulu üyesi Kenan Toka mazbatasını almak üzere gelen Milletvekili Hasan Ali Çelik'e 4/C'lilerin durumunu sordu.Toka 4/C lilerin aile yardımı, mesai, döner sermaye ve çeşitli sosyal hak ve alacaklardan faydalanamadıklarını ifade ederek 4/B ye geçip geçemeyecekleri hakkında bilgi aldı. Kenan Toka ayrıca kitlere ve Belediyelere alınan 4/C'lilerin 4/B ye geçirileceği kendisi gibi özelleştirmeden gelen 4/C'lilerin ayrı tutulduğunu iddia etti. Tokayı dinleyen Ak Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise 4/C'lilerin durumlarını yakından bildiğini ifade ederek meclis açıldığı gibi bu konuda bir yasa önergesi vereceğiz dedi. Ayrıca konuyu sayın Başbakana da bizzat kendisi ileteceğini bildirdi.
Sakaryasondakika.com
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

22 Haziran 2011 Çarşamba

Memur Sen in 4/C ye Kadro Talebi


Memur Sen in 4/C ye Kadro Talebi
Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu, önceki akşam düzenledikleri yemekli toplantıda yeni ve demokratik anayasa taleplerini yenileyerek, tüm 4/C li sözleşmeli memura kadro talebinde bulundu ve ekledi 4-C liler aleyhine oluşacak yeni mağduriyet algıları engellenmelidir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Memur-Sen Kocaeli İl Temsilciği, önceki akşam yemekli bir basın toplantısı düzenledi. İzmit Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasına Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Harun Yaşar Aliş, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Keleşoğlu, Diyanet-Sen Şube Başkanı Selami Tarcan, Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Zekeriya Çıldır, Büro-Memur-Sen Şube Başkanı Ömer Türk ve şube yönetimden bazı isimlerle ilçe başkanları katıldı. Toplantıya katılan üyeler tek tek kendilerini diğer üyelere tanıttı. Ardından Keleşoğlu basın açıklamasını yaptı.
KADRO TALEBİ
www.4cmagdurlari.blogspot.com
En önemli taleplerinden birinin sözleşmeli personel uygulamasından vazgeçilmesi ve sözleşmeli olarak çalışan bütün kamu çalışanlarının kadrolu hale getirilmesi olduğunu belirten Keleşoğlu “Sözleşmeli personel sorununu da çözdük. Sözleşmeli olarak çalışan personelle aile hekimleri kadrolu oldu. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle 4-C liler aleyhine oluşacak yeni mağduriyet algıları engellenmelidir. En kısa zamanda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan diğer sözleşmeli personelin kadrolu olma haberinin müjdesini vereceğiz dedi.
ANAYASA ÇALIŞMASI
İhtiyacımız olan yeni, sivil, özgürlükçü ve demokratik anayasadır diyen Keleşoğlu, sözlerine şöyle devam etti “Bu açıdan yeni bir anayasa çalışması başlattık. Ülke çapında 50 kişi ile anayasada yapılacak değişikliklerle ilgili sorular yönelterek anket uygulaması yapıyoruz. Çalışmamızı haziran sonu bitirip sonuçlara ilişkin değerlendirmeyi 12 Eylül’de Genel Merkez’in düzenleyeceği panelle kamuoyuna açıklayacağız. Sonucu ise yeni seçilecek TBMM Başkanına ve siyasi partilere sunacağız. Memur-Sen olarak ekim ayında uluslararası bir Anayasa Kongresi düzenleyeceğiz. Kısaca bu dönem halkımızın yüzde 95’ini temsil eden TBMM’den ve siyasi partilerimizden, tüm halkımızı birinci sınıf olarak kucaklayan yepyeni bir anayasa bekliyoruz. Milletimiz acilen yeni ve demokratik anayasayı beklemektedir.
Kocaeli Gazetesi
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

MHP Fakir Fukara Edebiyatından İlim İrfana Geçmek Lazım


MHP Fakir Fukara Edebiyatından İlim İrfana Geçmek Lazım
MHP Genel kurulunda, biz seçimden önce konuştuk 4/C lilerimiz için, çiftçilerimiz için, esnafımız için, emeklilerimiz için, muhtarlarımız için seçimden sonrada yine konuşacağız denildi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında parti genel merkezinde toplanan Merkez Yönetim Kurulunda (MYK), ilk olarak istifalar sonucunda boşalan yerlere yedek üyelerden atama yapıldı.
Daha sonra Başkanlık Divanı için oylamaya geçildi. Oylama sonucunda Genel Sekreterliğe İsmet Büyükataman getirilirken, Semih Yalçın, Faruk Bal, Münir Kutluata, Tunca Toskay, Mevlüt Karakaya, Tuğrul Türkeş, Emin Haluk Ayhan, Sadir Durmaz, Reşat Doğru, Ruhsar Demirel, Hamit Ayanoğlu ve Mustafa Erdem, Genel Başkan Yardımcısı oldu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Muzaffer Çakmaklı ile Abbas Bozyel de Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak.
Halka Hakaret Eden Vekil MHP Yönetiminde
Bahçeli başkanlığında MHP Genel Merkezi’nde oylama sonucuyla belirlendi. Burada çıkan sonuca göre tek kadın Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel oldu. MHP’nin çiçeği burnunda milletvekili Ruhsar Demirel, ilk demecinde pot kırmıştı.
TEŞEKKÜR KONUŞMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ
MHP’den Eskişehir milletvekili seçilen Prof. Dr. Ruhsar Demirel, geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada “Kanla, irfanla kurduk bu milleti. Dolayısıyla biz nigahbanız, bekçiyiz, sahibiz. Kimsenin endişesi olmasın. Bizim azımız çoktur. Önemli olan iktidar değil muktedir olmaktır. Biz her zaman muktedirdik. Bu memleketi vatan bilen, bu milleti kendi milleti bilen herkes için konuşacağız” demişti.
38 yıl aradan sonra Eskişehir’den TBMM’ye giden 2 kadın milletvekilinden biri olan MHP’li Demirel, partisinin il binasında düzenlediği teşekkür toplantısında konuştu. MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesiyken Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin direktifleriyle memleketi Eskişehir’den milletvekili adayı gösterilen Demirel, seçim sürecinde çalışmalarına destek veren parti teşkilatı üyelerine teşekkür etti. Demirel, “Herkes çalıştı, elinden geleni yaptı. Vatandaşa bizim için göz kulak oldu. Dil oldular anlattılar, ayak oldular gittiler. Eskişehir bu kadar ses verdi. Biz o sesi aldık ve bundan sonraki süreçte gereğini yapacağız” diye konuştu.
CAHİL CÜHELA YAKIŞTIRMASI
www.4cmagdurlari.blogspot.com
“Sözümüz yine söz. Biz Eskişehirlinin sesi olacağız” diyen Demirel, bundan sonra da anlatmaya devam edeceklerini belirterek, şöyle dedi: “Biz neyi anlatacağız? Bugüne kadar garip – gurebayı, cahil – cühelayı çevireceğiz ve anlatacağız. Bugüne kadar fakir – fukara anlatanlara, cahil – cühelayı tekrardan anlatacağız. Çünkü bu kısmı hiç anlatılmadı. Hep fakir – fukara, garip – gureba. Demek ki, bir de cahil cühelalık durumumuz var.”
BİZ HARBİYE MARŞI’NI DERS ALDIK
Harbiye Marşı’nı ders aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ruhsar Demirel, söz konusu marştan dizeler okudu. Demirel, şöyle konuştu: “Çünkü biz Harbiye Marşı’nı ders aldık. Kanla, irfanla kurduk bu milleti. Dolayısıyla biz nigahbanız, bekçiyiz, sahibiz. Kimsenin endişesi olmasın. Bizim azımız çoktur. Önemli olan iktidar değil muktedir olmaktır. Biz her zaman muktedirdik, Türk insanı her zaman muktedirdir. Bu memleketi vatan bilen, bu milleti kendi milleti bilen herkes için konuşuruz. Herkesin hakkı için, eşitliği için biz kendimizde söz hakkı buluruz.”
FAKİR- FUKARA EDEBİYATINDAN İLİM İRFANA GEÇMEK LAZIM
Milletin kendisine milletvekilliğini emanet ettiğini hatırlatan Demirel, “O vekalet kutsaldır. Dolayısıyla millet adına, memleket adına, işsizlerimiz adına, kadınlarımız adına, gençlerimiz adına, yaşlılarımız adına, esnafımız için, 4-C’lilerimiz için, çiftçilerimiz için, emeklilerimiz için, muhtarlarımız için hepsi için seçimden önce de konuştuk, seçimden sonra da konuşacağız. Demek ki derdimize doğru anlatamadık. O sebeple biraz daha yüksek sesle, belki biraz daha çok, bizim gördüklerimizi onlara da göstermek için tekrar tekrar, bıkmadan usanmadan, garip – gurebanın, fakir – fukaranın sorununu cahil cühelaya da anlatmak bizim görevimizdir” ifadesini kullandı.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
AK Parti’nin bu kadar oy alabileceğini tahmin etmediklerini ifade eden Demirel, “AK Parti’nin bu kadar oy alacağını kimse tahmin etmiyordu. O sebeple söyledim. Fakir- fukara edebiyatından biraz ilim -irfana geçmek lazım” dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

21 Haziran 2011 Salı

Toç Bir Sen Genel Sekreteri 4/C lilerin Kadroya Geçmeleri İçin Yoğun Çaba Sarfediyoruz


Toç-Bir-Sen Genel Sekreteri 4/C lilerin Kadroya Geçmeleri İçin Yoğun Çaba Sarfediyoruz
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Sekreteri Mustafa Özkaya, 4-C statüsünde çalışan tüm kamu çalışanlarına kadro verilmesi için çaba sarf ettiklerini açıkladı.
Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Sekreteri Mustafa Özkaya, 4-C statüsünde çalışan tüm kamu çalışanlarına kadro verilmesi için çaba sarf ettiklerini açıkladı.TOÇ BİR-SEN Nevşehir İl Temsilciliği'nce kaynaşma pikniği düzenlendi. Nevşehir İl Tarım Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen pikniğe genel merkez yöneticileri, Aksaray, Kayseri, Niğde il temsilcileri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların il temsilcileri, İl Tarım Müdürü Ahmet Şahin, İl Müdür Yardımcısı Kenan Şahin, Nevşehir Orman İşletme Şefi Ömer Birkan Kayaalp, il tarım, çevre ve orman il müdürlüklerinde çalışan personel ve aileleri katıldı.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Piknik öncesi bir konuşma yapan TOÇ BİR-SEN Genel Sekreteri Mustafa Özkaya, kamu çalışanlarının her türlü özlük haklarının iyileştirilmesi için tüm gayretleri ile çalıştıklarını belirterek, 4-B statüsündeki kamu çalışanlarına kadro verilmesinde emeği geçen tüm sendika üyelerine teşekkür etti.
4-C statüsünde çalışan tüm kamu çalışanları için de kadro verilmesi için çaba sarfettiklerini, ön lisans mezunu personellerin lisans tamamlama hakkı için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Tüm iş kollarında yetkili sendika olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez kamu çalışanları adına toplu sözleşme görüşmelerinde bulunacaklarını kaydeden Özkaya, bundan başka kamu çalışanları için grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklar için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurguladı.Bir şölen havasında geçen piknik sonunda, misafirler Nevşehir'de ilk kez düzenlenen bu organizasyonun gelenekselleştirilmesini istedi.
Medya73.com
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

19 Haziran 2011 Pazar

Maliye Bakanı Şu An İtibariyle 4/C Çalışması Yok

Maliye Bakanı Şu An İtibariyle 4/C Çalışması Yok
Seçimden önce 4/B'lilere kadro verilmesiyle ümide kapılan 4/C li geçiçi personele Maliye Bakanından kötü haber geldi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadro bekleyen 4/C'lilerin durumunu soran muhabir gazetecilere, Arkadaşlar o konuda bir değerlendirme yapabilmem için 4/C ile ilgili bir çalışmanın olması gerekiyor. O konu için söyleyecek şu aşamada fazla bir diyeceğim yok diyerek 4/C li geçici personele umut vermedi. Maliye Bakanının bu sözleri aralarında özelleştirme kurbanı TEKEL işçilerinin de bulunduğu yaklaşık 45 bin işçiyi hüsrana uğrattı. Bakanın bu ümitsiz sözlerine rağmen seçim öncesi 4-B'lilerin 657'e alınmasıyla ateşlenen fitilin yanmayı sürdürmesi bekleniyor.

MÜKEMMEL DEĞİL
Meclis te kayıt işlemini yaptıran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken sadece 4/C'liler için değil, genel ekonomik tablo için de çok sevindirici haberler veremedi. Bir basın mensubunun, Seçimden sonra zor günlerin beklendiği söyleniyor sözüne Maliye Bakanı, şöyle cevap verdi:
Tabii ki her şey güllük gülistanlık değil, onu her zaman söyledim ama genel makro resme baktığınız zaman inanın dünyanın en güçlü resimlerinden birisi ile karşı karşıyasınız. Bütçe açığı neredeyse yok denecek kadar az yani neredeyse sıfırladık. Türkiye de büyüme son derece güçlü, dünya imrenerek bakıyor. Enflasyon hala tek hanede, faizler hala tek hanede. Bu ülke istihdam yaratıyor. İşsizlik düşüyor. Cari açık var doğrudur, o da büyük ölçüde petrol fiyatları ile ilişkilidir. O sorunu da çözmek için gerekli irade var. Biraz zamana ihtiyacımız var. Resim iddia edildiği gibi seçim sonrasında sıkıntı yaratacak bir resim değil ama resim mükemmel mi, biz hiç bir zaman böyle bir iddiada bulunmadık dedi.
Mynet
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

15 Haziran 2011 Çarşamba

Türk Eğitim Sen 4/C Çalışanları Kadroya Geçirilmelidir


Türk Eğitim Sen 4/C Çalışanları Kadroya Geçirilmelidir.
Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya nın 4/C Açıklaması
Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya 4/C li Geçici Personel statüsünde çalışanlar için vereceğimiz mücadele, kadro alana kadar devam edecektir dedi.
Türk Eğitim-Sendikası Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, "Gücünü eğitim çalışanlarından alan sendikamızın hak, hukuk adalet mücadelesi ve çalışanlar için elde ettiği kazançlar devam edecektir" dedi.
Çetinkaya, yaptığı açıklamada, 4/B kapsamında çalışan sözleşmeli öğretmenlerin kadro haklarını almayı başardıklarını, sözleşmeli eğitim çalışanlarının kadroya geçişleri sırasında hak kaybına uğramamaları için gerekli girişimlerde bulunduklarını ve konuyu takip edeceklerini belirtti.
Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptıkları girişimlerin yanında eylemlerle de konuyu sürekli gündemde tuttuklarını ifade eden, Çetinkaya, şunları kaydetti:
"Ankara Hipodrom'dan Sıhhiye'ye kadar yürüyüşümüz ve Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkı'nda yaptığımız miting, Milli Eğitim Bakanlığı önündeki yaptığımız sözleşmelilere verilen sözlerin tutulmamasını protesto eylemi ve Ankara'da yaptığımız eylemimiz sonuç verdi. Allah'a şükürler olsun ki sözleşmelilerin kadro hakkını elde ettik. Gücünü eğitim çalışanlarından alan sendikamızın hak, hukuk adalet mücadelesi ve çalışanlar için elde ettiği kazançlar devam edecektir.
Şimdi Sıra 4/C statüsünde çalışan Geçici Personel arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesine gelmiştir. 4/C Statüsünde çalışan ve yıllardır mağduriyet yaşayan arkadaşlarımızın da bir an önce kadroya geçirilmesi için yaptığımız mücadelemiz devam edecektir, yılmadan, bıkmadan, usanmadan ve sürekli olarak verdiğimiz bu mücadelemiz de, inşallah arkadaşlarımızın kadro hakkının alınması ile sonuçlanacaktır.
Sondakika.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

14 Haziran 2011 Salı

4/C lilere de Kadro Verilsin Adalet Yerini Bulsun


4/C lilere de Kadro Verilsin Adalet Yerini Bulsun
Türkiye Gazetesi yazarlarından Behçet FAKİHOĞLU 4/C lilerin yaşadığı sorunları gazetesinde dile getirdi ve 4/C li personellerin gönderdiği yazıları Türkiye Gazetesinde yayınladı.
Bizler, KPSS ile, devlete ait Elektrik Dağıtım Şirketleri’nde, 4857 sayılı kanuna tabi kadrolu kamu personeli olarak çalışmakta iken, çalıştığımız kurumun özelleştirilmesi sonucunda, 4-C “kısmi zamanlı geçici sözleşmeli personel” statüsüne geçmek mecburiyetinde kaldık. 657 sayılı kanunun 4-B statüsüne göre çalışan personellerden en büyük farkımız da bu mecburiyettir.
4-B’li personeller, şartlarını bilerek kabul ettikleri ve bunun sonucunda imzaladıkları bir sözleşme ile işe başlarken; çoğunluğu üniversite mezunu olan ve Türkiye genelinde sayıları en fazla 5 bin olan bizler ise, başka çaremiz olmadığı için bu statüye geçtik.
4-C statüsünde çalıştığımız süre içerisinde, hiçbir yan ödeme, fazla mesai, döner sermaye gibi ödemeleri alamadığımız gibi, maaşlarımız da diğer memur ve sözleşmeli memur olarak çalışanlarla kıyaslanamayacak kadar düşüktür. İş güvencemiz bulunmamakla birlikte, yılda bir ay ücretsiz izine sevk edilmekteyiz hiçbir sosyal ve mali hakkımız bulunmamaktadır.
Çalıştığımız kurumlarda yapabileceğimiz işin tanımı olmadığı için, müdürlerimizin inisiyatifine bağlı olarak, her türlü işi yapabileceğimiz veya yapamayacağımız ayırımı gözetilmeksizin çalıştırılmaktayız.
Sözleşmeli memur pozisyonunda çalışan personeller, bizim gibi 4-C’li statüde çalışan personellere göre, her türlü sosyal ve ekonomik haklarda, bizlerden katbekat üstünken, sözleşmeli personellerin kadroya alınıp, bizim kadro dışı bırakılmamız, büyük bir umutla bekleyen yaklaşık 50 bin 4-C’liyi hayal kırıklığına uğratmıştır.
Bu konunun tekrar gündeme alınıp, artık dayanma gücü kalmayan 50 bine yakın mağdur 4-C’li personellerin de kadroya alınıp, adaletin yerini bulacağına olan güvenimiz tamdır.
Bülent Şahin-GİRESUN
Bizim için bu işi çözün
Özelleşen ve özelleşme aşamasında olan TEDAŞ ve bağlı Şirketlerindeki 1191 Sendika Üyesi Yapılmayan (kapsam dışı) personeliz. Daha önce Çay-Kur’da yapıldığı gibi, 4 yıllık fakülte mezunu, sendika üyesi olmayan işçilerin, 399 sayılı KHK’ye tabi sözleşmeli personel olarak atanmasını istiyoruz.
Kanun Hükmünde Kararname kapsamına bizleri de dahil ederek; 1 -Enerji Bakanlığı’nın hazırlayıp, 10.02.2010 tarih ve B.15.0.HKM.10.01/680 sayılı yazı ile Başbakanlığa gönderdiği “Kapsam dışı personelin 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye Tabi Sözleşmeli Pozisyonlara Atanmaları Hakkında Kanun Tasarısı”nın kanunlaşması, ya da;
2 -12/07/2007 tarih 26520 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname marifetiyle, ÇAY-KUR’daki aynı statüde çalışanlar için yapılan yasal düzenlemenin, bizler için de tesis edilmesini istiyoruz.
Mağdur eski TEDAŞ çalışanları
Atanmayı bekleyen öğretmenler!
Ben 32 yaşında, evli ve 2 çocuk babası, 2002 yılından beri atanamayan Beden Eğitimi Öğretmeniyim. Hayatımı zor şartlar altında kazanıyorum. Şu anda bir lokantada garsonluk yaparak evimi geçindirmeye çalışıyorum. Bu cümleleri yazarken içim burkuluyor. En çok da zoruma giden ne, biliyor musunuz? Lokantaya öğretmenler gelince, onların masasına servis açarken içimdeki hisleri bir bilmenizi isterdim. Bir başka arkadaşımı aradım, oto yıkamada çalışıyormuş. Bir başkasını aradım, o da toptancıda mal hamallığı yapıyormuş...
Bizi de görün artık, çok zor durumdayız....
Necmettin Sarı
Türkiye Gazetesi
Behçet FAKİHOĞLU
Haberin kaynağı için aşağıdaki linki tıklayınız.
Türkiye Gazetesinin 4/C lilere de Kadro Verilsin Adalet Yerini Bulsun Başlıklı Haberini Okumak İçin Bu Linki Tıklayınız
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

13 Haziran 2011 Pazartesi

4/C li Çalışanlara Kadro Çalışması


4/C li Çalışanlara Kadro Çalışması
Yenişafak Gazetesi, Hükümetin seçim sonrası 107 bin 4/C liye Müjde...Hükümetin 4/C liye Kadro vereceği yönünde haber yayınladı.
Gazetenin haberine göre yılda 11 ay çalışıp 1 ay izin yapan ve kadrosu bulunmayan 4/C li çalışanlara kadro verilecek. Şu anda 4/C kadrosunda bulunan 107 bin kişinin seçim sonrası kadroya geçileceği öğrenildi. 4/C'liler arasında Tekel işçilerinden, Meclis'te çalışan hizmetlilere, bazı bakanlıklarda çalışan 4/C'lilerden 4/C'li imamlara ve Kur'an Kurslarında öğretmenlik yapan 4/C'lere kadar birçok kurumdaki çalışanları kapsıyor. 107 bin kişiyi kapsayan kadro olayı için Maliye Bakanlığı ile birlikte Başbakanlık ve Personel Daire Başkanlığı bu konuda çalışma yürütüyor. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanıp, bu çalışanlara kadro verilmesi bekleniyor.
BAŞBAKAN TALİMAT VERDİ
Başbakana 4/C'li personelin yoğun bir talebi olmuştu. Başbakan , seçim gezileri çerçevesinde gittiği her ilde bu konuda yoğun bir taleple karşılaştı. Mağduriyetleri birinci elden duyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu konunun çözülmesi için talimat verdi. Başbakan Erdoğan'ın bu talimatları üzerine 4/C'lilerin kadroya alınması için çalışma başlatıldı ve çalışmalar seçimlerden sonra sonuçlanacak. 4/C'lilere seçimlerden hemen sonra kadro verilmesi bekleniyor.
Kaynak:www.yenişafak.com.tr
Haberin tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayın.
Yenişafak Gazetesi 4/C li 107 Bin Kişiye Müjde Başlıklı Haberinin Tamamını Okumak İçin Bu Linki Tıklayınız
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

2011 Genel Seçiminde Meclise Giren Milletvekilleri İsim Listesi


12 Haziran 2011 Genel Seçiminde Meclise Giren Milletvekilleri İsim Listesi
2011 Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından 24. Dönemde Meclise giren tüm partilerin Milletvekillerinin isimleri belli oldu.İşte 2011 Genel Seçimlerinin ardından 2.Dönemde Meclis'e giren Milletvekillerinin isimleri...
12 Haziran Genel Seçimi sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisine girmeye hak kazanan Milletvekillerinin isimleri aşağıda sunulmuştur.

ADANA (14)
AK Parti: 6 CHP: 4 MHP: 3 BAĞ.: 1
AK Parti: Ömer Çelik, Mehmet Necati Çetinkaya, Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç
CHP: Osman Faruk Loğoğlu, Ümit Özgümüş, Turgay Develi, Ali Demirçalı
MHP: Muharrem Varlı, Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz
BAĞ.: Murat Bozlak


ADIYAMAN (5)
AK PARTİ: 4 CHP: 1
AK Parti: Ahmet Aydın, Mehmet Metiner, Muhammed Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan
CHP: Salih Fırat


AFYONKARAHİSAR (5)
AK PARTİ: 3 CHP: 1 MHP: 1
AK Parti: Veysel Eroğlu, Sait Açba, Halil Ürün
CHP: Ahmet Toptaş
MHP: Kemalettin Yılmaz


AĞRI (4)
AK PARTİ: 3 BAĞ.: 1
AK Parti: Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman Kotan
BAĞ: Halil Aksoy


AMASYA (3)
AK PARTİ: 2 CHP: 1
AK Parti: Naci Bostancı, Avni Erdemir
CHP: Ramis Topal


ANKARA (31)
AK PARTİ: 17 CHP: 10 MHP: 4
BİRİNCİ BÖLGE
AK Parti: Ali Babacan, Bülent Gedikli, Reha Denemeç, Tülay Selamoğlu, Haluk Özdalga, Yalçın Akdoğan, Fatih Şahin, Ülker Güzel
CHP: Sencer Ayata, Emrehan Halıcı, Emine Ülker Tarhan, Aylin Nazlıaka, Bülent Kuşoğlu, Levent Gök
MHP: Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu

İKİNCİ BÖLGE
AK Parti: Cemil Çiçek, Haluk İpek, Salih Kapusuz, Nurdan Şanlı, Ahmet İyimaya, Cevdet Erdöl, Zelkif Kazdal, Emrullah İşler, Seyit Sertçelik
CHP: Gülsün Bilgehan, İzzet Çetin, Sinan Aygün, Gökhan Günaydın
MHP: Mustafa Erdem, Özcan Yeniçeri


ANTALYA (14)
AK PARTİ: 6 CHP: 5 MHP: 3
AK Parti: Vecdi Gönül, Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Enç
CHP: Deniz Baykal, Osman Kaptan, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, Arif Bulut
MHP: Tunca Toskay, Mehmet Günal, Yusuf Ziya İrbeç


ARTVİN (2)
AK PARTİ: 1 CHP: 1
AKP: İsrafil Kışla
CHP: Uğur Bayraktutan


AYDIN (7)
AK PARTİ: 3 CHP: 3 MHP: 1
AK Parti: Mehmet Erdem, Semiha Öğüş, Gültekin Kılınç
CHP: Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın
MHP: Ali Uzunırmak


BALIKESİR (8)
AK PARTİ: 4 CHP: 3 MHP: 1
AK Parti: Ahmet Edip Uğur, Mehmet Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu, Ali Aydınlıoğlu
CHP: Namık Havutça, Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş
MHP: Ahmet Duran Bulut


BİLECİK (2)
AK PARTİ: 1 MHP: 1
AK Parti: Fahrettin Poyraz
MHP: Bahattin Şeker


BİNGÖL (3)
AK PARTİ: 2 BAĞ.: 1
AK Parti: Cevdet Yılmaz, Eşref Taş
BAĞ: İdris Baluken


BİTLİS (3)
AK PARTİ: 2 BAĞ.: 1
AK Parti: Vedat Demiröz, Vahit Kiler
BAĞ: Hüsamettin Zenderlioğlu


BOLU (3)
AK PARTİ: 2 CHP: 1
AKP: Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü
CHP: Tanju Özcan


BURDUR (3)
AK PARTİ: 2 CHP: 1
AK Parti: Bayram Özçelik, Hasan Hami Yıldırım
CHP: Ramazan Kerim Özkan


BURSA (18)
AK PARTİ: 11 CHP: 5 MHP:2
AK Parti: Bülent Arınç, Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik, İsmet Su, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, İsmail Aydın, Tülin Kara, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı
CHP: Sena Kaleli, Turhan Tayan, İlhan Demiröz, Aykan Erdemir, Kemal Ekinci
MHP: İsmet Büyükataman, Necati Özensoy


ÇANAKKALE (4)
AK PARTİ: 2 CHP: 2
AK Parti: Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir
CHP: Ali Sarıbaş, Serdar Soydan


ÇANKIRI (2)
AK PARTİ: 2
AKP: İdris Şahin, Hüseyin Filiz


ÇORUM (4)
AK PARTİ: 3 CHP: 1
AK Parti: Salim Uslu, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım
CHP: Tufan Köse


DENİZLİ (7)
AK PARTİ: 4 CHP: 2 MHP: 1
AK Parti: Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak
CHP: Adnan Keskin, İlhan Cihaner
MHP: Emin Haluk Ayhan


DİYARBAKIR (11)
AK PARTİ: 5 BAĞ.: 6
AK Parti: Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Cuma İçten
BAĞ: Leyla Zana, Emine Ayna, Altan Tan, Hatip Dicle, Nursel Aydoğan, Şerafettin Elçi


EDİRNE (3)
AK PARTİ: 1 CHP: 2
AK Parti: Mehmet Müezzinoğlu
CHP: Recep Gürkan, Kemal Değirmendereli


ELAZIĞ (5)
AK PARTİ: 4 MHP: 1
AK Parti: Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Faruk Septioğlu, Sermin Balık
AK Parti: Enver Erdem


ERZİNCAN (2)
AK PARTİ: 1 CHP: 1
AK Parti: Sebahattin Karakelle
CHP: Muharrem Işık


ERZURUM (6)
AK PARTİ: 5 MHP: 1
AK Parti: Recep Akdağ, Adnan Yılmaz, Fazilet Dağcı Çığlık, Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak
MHP: Oktay Öztürk


ESKİŞEHİR (6)
AK PARTİ: 3 CHP: 2 MHP: 1
AK Parti: Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can
CHP: Süheyl Batum, Kazım Kurt
MHP: Ruhsar Demirel


GAZİANTEP (12)
AK PARTİ: 9 CHP: 2 MHP: 1
AK Parti: Hüseyin Çelik, Fatma Şahin, Şamil Tayyar, Abdullah Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin
CHP: Mehmet Şeker, Ali Serindağ
MHP: Edip Semih Yalçın


GİRESUN (4)
AK PARTİ: 3 CHP: 1
AK Parti: Nurettin Canikli, Mehmet Geldi, Adem Tatlı
CHP: Selahattin Karaahmetoğlu


GÜMÜŞHANE (2)
AK PARTİ: 2
AK Parti: Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün


HAKKÂRİ (3)
BAĞIMSIZ: 3
BAĞIMSIZ: Selahattin Demirtaş, Adil Kurt, Esat Canan


HATAY (10)
AK PARTİ: 5 CHP: 4 MHP: 1
AK Parti: Sadullah Ergin, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu
CHP: Mehmet Ali Ediboğlu, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl
MHP: Adnan Şefik Çirkin


ISPARTA (4)
AK PARTİ: 2 CHP: 1 MHP: 1
AK Parti: Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel
CHP: Ali Haydar Öner
MHP: Süleyman Nevzat Korkmaz


MERSİN (11)
AK PARTİ: 4 CHP: 4 MHP: 2 BAĞ.: 1
AK Parti: Mehmet Zafer Çağlayan, Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt, Çiğdem Münevver Ökten
CHP: Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, İsa Gök, Ali Rıza Öztürk
MHP: Mehmet Şandır, Ali Öz
BAĞIMSIZ: Ertuğrul Kürkçü


İSTANBUL (85)
AK PARTİ: 45 CHP: 29 MHP: 8 BAĞ.:3
BİRİNCİ BÖLGE
AK Parti: Recep Tayyip Erdoğan, Egemen Bağış, İdris Güllüce, Erol Kaya, Mihrimah Belma Satır, Mustafa Ataş, Muhammed Çetin, İsmet Uçma, Gürsoy Erol, Alev Dedegil, Mehmet Domaç, Osman Boyraz, Oktay Saral, Metin Külünk, Ahmet Berat
CHP: Gürsel Tekin, Osman Taney Korutürk, Mehmet?Akif Hamzaçebi, Ayşe Eser Danışoğlu, Şafak Pavey, İhsan?Özkes, Fatma Nur Serter, Mahmut Tanal, Müslim Sarı, Celal Dinçer, Kadir Gökmen?Öğüt
MHP: Engen Alan, Bülent Didinmez, Durmuşali Torlak
BAĞIMSIZ: Sebahat Tuncel

İKİNCİ BÖLGE
Ak Parti: Nimet Çubukçu, Ayşe Nur Bahçekapılı, Burhan Kuzu, Ekrem Erdem, Volkan Bozkır, İbrahim Yiğit, Ahmet Kutalmış Türkeş, İsmail Safi, Türkan Dağoğlu, Şirin Ünal, Sevim Savaşer, Hüseyin Bürge, Osman Aşkın Bak, Ahmet Haldun Ertürk, Ahmet Baha Öğütken.
CHP: Kemal Kılıçdaroğlu, Bihlun Tamaylıgil, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Aydın Ağan Ayaydın, Sedef Küçük, Ercan Cengiz,Haluk Eyidoğan, Aykut Erdoğdu, Melda Onur.
MHP: Murat Başesgioğlu, Celal Adam
BAĞIMSIZ: Sırrı Süreyya Önder

ÜÇÜNCÜ BÖLGE
Ak Parti: Ömer Dinçer, Abdülkadir Aksu, Ünal Kaçır, Hakan Şükür, Halide İncekara, Mustafa Şentop, Feyzullah Kıyıklık, Tülay Kaynarca, Nureddin Nebati, Mehmet Doğan Kubat, Bülent Turan, Mehmet Muş, Gülay Dalyan, Enver Yılmaz, Harun Karaca.
CHP: Erdoğan Toprak, Umut Oran, Süleyman Çelebi, Osman Oktay Ekşi, Binnaz Toprak, Sabahat Akkiraz, Faik Tunay, Ali Özgündüz, Ferit Mevlük Aslanoğlu.
MHP: Meral Akşener, Atilla Kaya, Mehmet Taytak.
BAĞIMSIZ: Abdullah Levent Tüzel


İZMİR (26)
AK PARTİ: 11 CHP: 13 MHP: 2
BİRİNCİ BÖLGE
AK Parti: Ertuğrul Günay, Mehmet Tekelioğlu, İlhan İşbilen, İlknur Denizli, Ali Aşlık, Rıfat Sait
CHP: Güldal Mumcu, Rıza Türmen, Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger
MHP: Oktay Vural

İKİNCİ BÖLGE
AK Parti: Binali Yıldırım, Aydın Şengül, Erdal Kalkan, Nesrin Ulema, Hamza Dağ
CHP: Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay, Mehmet Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Birgül Ayman Güler, Mustafa Moroğlu
MHP: Ahmet Kenan Tanrıkulu


KARS (3)
AK PARTİ: 2 BAĞ.: 1
AK Parti: Ahmet Arslan, Yunus Kılıç
BAĞ: Mülkiye Birtane


KASTAMONU (3)
AK PARTİ: 2 MHP: 1
AK Parti: Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen
MHP: Emin Çınar


KAYSERİ (9)
AK PARTİ: 7 CHP: 1 MHP: 1
AK Parti: Taner Yıldız, Sadık Yakut, Mustafa Elitaş, Yaşar Karayel, Pelin Gündeş Bakır, Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer
CHP: Mehmet Şevki Kulkuloğlu
MHP: Yusuf Halaçoğlu


KIRKLARELİ (3)
AK PARTİ: 1 CHP: 2
AK Parti: Şenol Gürşan
CHP: Mehmet Kesimoğlu, Turgut Dibek


KIRŞEHİR (2)
AK PARTİ: 2
AK Parti: Abdullah Çalışkan, Muzaffer Aslan


KOCAELİ (11)
AK PARTİ: 7 CHP: 3 MHP: 1
AK Parti: Nihat Ergün, Fikri Işık, Sibel Gönül, Muzaffer Baştopçu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Ali Okur
CHP: Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan, Haydar Akar
MHP: Lütfü Türkan


KONYA (14)
AK PARTİ: 11 CHP: 1 MHP: 2
AK Parti: Ahmet Davutoğlu, Kerim Özkul, İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Cem Zorlu, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu, Mustafa Kabakcı, Gülay Samancı, Mustafa Akış, Harun Tüfekçi
CHP: Atilla Kart
MHP: Faruk Bal, Mustafa Kalaycı


KÜTAHYA (5)
AK PARTİ: 4 MHP: 1
AK Parti: Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, İdris Bal, Vural Kavuncu
MHP: Alim Işık


MALATYA (6)
AK PARTİ: 5 CHP: 1
AK Parti: Mahmut Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Hüseyin Cemal Akın, Ömer Faruk Öz
CHP: Veli Ağbaba


MANİSA (10)
AK PARTİ: 5 CHP: 3 MHP: 2
AK Parti: Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ
CHP: Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz
MHP: Sümer Oral, Erkan Akçay


K. MARAŞ (8)
AK PARTİ: 6 CHP: 1 MHP: 1
AK Parti: Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Mahir Ünal, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç
CHP: Durdu Özbolat
MHP: Mesut Dedeoğlu


MARDİN (6)
AK PARTİ: 3 BAĞ.: 3
AK Parti: Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ
BAĞ: Ahmet Türk, Gülser Yıldırım, Erol Dora


MUĞLA (6)
AK PARTİ: 2 CHP: 3 MHP: 1
AK Parti: Ali Boğa, Yüksel Özden
CHP: Tolga Çandar, Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan
MHP: Mehmet Erdoğan


MUŞ (4)
AK PARTİ: 2 BAĞ.: 2
AK Parti: Faruk Işık, Muzaffer Çakar
BAĞ: Sırrı Sakık, Demir Çelik


NEVŞEHİR (3)
AK PARTİ: 3
AK Parti: Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider


NİĞDE (3)
AK PARTİ: 2 CHP: 1
AK Parti: Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi
CHP: Doğan Şafak


ORDU (6)
AK PARTİ: 5 CHP: 1
AK Parti: İdris Naim Şahin, Mustafa Hamarat, Fatihhan Ünal, İhsan Şener, Harun Çakır
CHP: İdris Yıldız


RİZE (3)
AK PARTİ: 3
AK Parti: Hayati Yazıcı, Hasan Karal, Nusret Bayraktar


SAKARYA (7)
AK PARTİ: 5 CHP: 1 MHP: 1
AK Parti: Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Ayşenur İslam, Ali İhsan Yavuz
CHP: Engin Özkoç
MHP: Münir Kutluata


SAMSUN (9)
AK PARTİ: 6 CHP: 2 MHP: 1
AK Parti: Mustafa Demir, Suat Kılıç, Cemal Yılmaz Demir, Tülay Bakır, Akif Çağatay Kılıç, Ahmet Yeni
CHP: Haluk Koç, İhsan Kalkavan
MHP: Cemalettin Şimşek


SİİRT (3)
AK PARTİ: 2 BAĞ.: 1
AK Parti: Afif Demirkıran, Osman Ören
BAĞ: Gültan Kışanak


SİNOP (2)
AK PARTİ: 1 CHP: 1
AK Parti: Mehmet Ersoy
CHP: Engin Altay


SİVAS (5)
AK PARTİ: 4 CHP: 1
AK Parti: İsmet Yılmaz, Mesude Nursuna Memecan, Hilmi Bilgin, Ali Turan
CHP: Malik Ecder Özdemir


TEKİRDAĞ (6)
AK PARTİ: 2 CHP: 3 MHP: 1
AK Parti: Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi
CHP: Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü
MHP: Bülent Belen


TOKAT (5)
AK PARTİ: 3 CHP: 1 MHP: 1
AK Parti: Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel
CHP: Orhan Düzgün
MHP: Reşat Doğru


TRABZON (6)
AK PARTİ: 4 CHP: 1 MHP: 1
AK Parti: Faruk Nafiz Özak, Erdoğan Bayraktar, Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymanoğlu
CHP: Mehmet Volkan Canalioğlu
MHP: Koray Aydın


TUNCELİ (2)
CHP: 2
CHP: Kamer Genç, Hüseyin Aygün


ŞANLIURFA (12)
AK PARTİ: 10 BAĞ.: 2
AK Parti: Faruk Çelik, Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek, Zeynep Karahan Uslu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdulkadir Emin Önen, Yahya Akman, Abdulkerim Gök
BAĞIMSIZ: İbrahim Ayhan, İbrahim Binici


UŞAK (3)
AK PARTİ: 2 CHP: 1
AK Parti: İsmail Güneş, Mehmet Altay
CHP: Dilek Akagün Yılmaz


VAN (8)
AK PARTİ: 4 BAĞ.: 4
AK Parti: Burhan Kayatürk, Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan
BAĞIMSIZ: Kemal Akdaş, Aysel Tuğluk, Özdal Üçer, Nazmi Gür


YOZGAT (4)
AK PARTİ: 3 MHP: 1
AK Parti: Bekir Bozdağ, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer
MHP: Sadir Durmaz


ZONGULDAK (5)
AK PARTİ: 3 CHP: 2
AK Parti: Köksal Toptan, Erdal Candan, Özcan Ulupınar
CHP: Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk


AKSARAY (3)
AK PARTİ: 3
AK Parti: Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz


BAYBURT (1)
AK PARTİ: 1
AK Parti: Bünyamin Özbek


KARAMAN (2)
AK PARTİ: 2
AK Parti: Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün


KIRIKKALE (3)
AK PARTİ: 3
AK Parti: Beşir Atalay, Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can


BATMAN (4)
AK PARTİ: 2 BAĞ.: 2
AK Parti: Mehmet Şimşek, Ziver Özdemir
BAĞIMSIZ: Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız


ŞIRNAK (4)
AK PARTİ: 1 BAĞ.: 3
AK Parti: Mehmet Emin Dindar
BAĞIMSIZ: Hasip Kaplan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız


BARTIN (2)
AK PARTİ: 1 CHP: 1
AK Parti: Yılmaz Tunç
CHP: Rıza Yalçınkaya


ARDAHAN (2)
AKP: 1 CHP: 1
AK Parti: Orhan Atalay
CHP: Ensar Öğüt


IĞDIR (2)
MHP: 1 BAĞ.: 1
MHP: Sinan Oğan
BAĞIMSIZ: Pervin Buldan


YALOVA (2)
AK PARTİ: 1 CHP: 1
AK Parti: Temel Coşkun
CHP: Muharrem İnce


KARABÜK (2)
AK PARTİ: 2
AK Parti: Mehmet Ali Şahin, Osman Kahveci


KİLİS (2)
AK PARTİ: 2
AK Parti: Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal


OSMANİYE (4)
AK PARTİ: 2 MHP: 2
AK Parti: Suat Önal, Durdu Mehmet Kastal
MHP: Devlet Bahçeli, Hasan Hüseyin Türkoğlu

Milliyet
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

12 Haziran 2011 Pazar

İllere ve İlçelere Göre Seçim Sonuçları Haritalı


İllere ve İlçelere Göre Seçim Sonuçları Haritalı
12 Haziran Genel Seçimi sonuçlandı.Hangi parti hangi il ve ilçelerede ne kadar oy aldı.Kaç tane Milletvekili hangi partiden Meclise girdi.Bütün bunların cevaplarını haritalı olarak yayınlıyoruz.
Haritanın üzerine gelerek istediğiniz il, ilçe, seçim bölgesini yakınlaştırın sonuçları anında inceleyin.
Aşağıda bulunan harita üzerinde istediğiniz bölgeyi yakınlaştırarak anlık seçim sonuçlarını bölgenize hatta ilçenize göre inceleyebilirsiniz.

İllere göre ilçelere göre seçim sonuçları yukarıdaki haritadan görülebilir.
İLÇELER GENEL LİSTESİ
Kod İl Adı İlçe Sayısı İlçeler
001 ADANA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
ALADAĞ CEYHAN ÇUKUROVA FEKE İMAMOĞLU KARAİSALI KARATAŞ KOZAN POZANTI SAİMBEYLİ SARIÇAM SEYHAN TUFANBEYLİ YUMURTALIK YÜREĞİR
002 ADIYAMAN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
BESNİ ÇELİKHAN GERGER GÖLBAŞI KAHTA SAMSAT SİNCİK TUT
003 AFYONKARAHİSAR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
BAŞMAKÇI BAYAT BOLVADİN ÇAY ÇOBANLAR DAZKIRI DİNAR EMİRDAĞ EVCİLER HOCALAR İHSANİYE İSCEHİSAR KIZILÖREN SANDIKLI SİNANPAŞA SULTANDAĞI ŞUHUT
004 AĞRI 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
DİYADİN DOĞUBAYAZIT ELEŞKİRT HAMUR PATNOS TAŞLIÇAY TUTAK
005 AMASYA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
6 GÖYNÜCEK GÜMÜŞHACIKÖY HAMAMÖZÜ MERZİFON SULUOVA TAŞOVA
006 ANKARA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
25 AKYURT ALTINDAĞ AYAŞ BALA BEYPAZARI ÇAMLIDERE ÇANKAYA ÇUBUK ELMADAĞ ETİMESGUT EVREN GÖLBAŞI GÜDÜL HAYMANA KALECİK KAZAN KEÇİÖREN KIZILCAHAMAM MAMAK NALLIHAN POLATLI PURSAKLAR SİNCAN ŞEREFLİKOÇHİSAR YENİMAHALLE
007 ANTALYA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
19 AKSEKİ AKSU ALANYA DEMRE DÖŞEMEALTI ELMALI FİNİKE GAZİPAŞA GÜNDOĞMUŞ İBRADI KAŞ KEMER KEPEZ KONYAALTI KORKUTELİ KUMLUCA MANAVGAT MURATPAŞA SERİK
008 ARTVİN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
7 ARDANUÇ ARHAVİ BORÇKA HOPA MURGUL ŞAVŞAT YUSUFELİ
009 AYDIN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
16 BOZDOĞAN BUHARKENT ÇİNE DİDİM GERMENCİK İNCİRLİOVA KARACASU KARPUZLU KOÇARLI KÖŞK KUŞADASI KUYUCAK NAZİLLİ SÖKE SULTANHİSAR YENİPAZAR
010 BALIKESİR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
18 AYVALIK BALYA BANDIRMA BİGADİÇ BURHANİYE DURSUNBEY EDREMİT ERDEK GÖMEÇ GÖNEN HAVRAN İVRİNDİ KEPSUT MANYAS MARMARA SAVAŞTEPE SINDIRGI SUSURLUK
011 BİLECİK 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
7 BOZÜYÜK GÖLPAZARI İNHİSAR OSMANELİ PAZARYERİ SÖĞÜT YENİPAZAR
012 BİNGÖL 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
7 ADAKLI GENÇ KARLIOVA KİĞI SOLHAN YAYLADERE YEDİSU
013 BİTLİS 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
6 ADİLCEVAZ AHLAT GÜROYMAK HİZAN MUTKİ TATVAN
014 BOLU 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
8 DÖRTDİVAN GEREDE GÖYNÜK KIBRISCIK MENGEN MUDURNU SEBEN YENİÇAĞA
015 BURDUR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
10 AĞLASUN ALTINYAYLA BUCAK ÇAVDIR ÇELTİKÇİ GÖLHİSAR KARAMANLI KEMER TEFENNİ YEŞİLOVA
016 BURSA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
17 BÜYÜKORHAN GEMLİK GÜRSU HARMANCIK İNEGÖL İZNİK KARACABEY KELES KESTEL MUDANYA MUSTAFAKEMALPAŞA NİLÜFER ORHANELİ ORHANGAZİ OSMANGAZİ YENİŞEHİR YILDIRIM
017 ÇANAKKALE 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
11 AYVACIK BAYRAMİÇ BİGA BOZCAADA ÇAN ECEABAT EZİNE GELİBOLU İMROZ LAPSEKİ YENİCE
018 ÇANKIRI 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
11 ATKARACALAR BAYRAMÖREN ÇERKEŞ ELDİVAN ILGAZ KIZILIRMAK KORGUN KURŞUNLU ORTA ŞABANÖZÜ YAPRAKLI
019 ÇORUM 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
13 ALACA BAYAT BOĞAZKALE DODURGA İSKİLİP KARGI LAÇİN MECİTÖZÜ OĞUZLAR ORTAKÖY OSMANCIK SUNGURLU UĞURLUDAĞ
020 DENİZLİ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
18 ACIPAYAM AKKÖY BABADAĞ BAKLAN BEKİLLİ BEYAĞAÇ BOZKURT BULDAN ÇAL ÇAMELİ ÇARDAK ÇİVRİL GÜNEY HONAZ KALE SARAYKÖY SERİNHİSAR TAVAS
021 DİYARBAKIR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
17 BAĞLAR BİSMİL ÇERMİK ÇINAR ÇÜNGÜŞ DİCLE EĞİL ERGANİ HANİ HAZRO KAYAPINAR KOCAKÖY KULP LİCE SİLVAN SUR YENİŞEHİR
022 EDİRNE 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
8 ENEZ HAVSA İPSALA KEŞAN LALAPAŞA MERİÇ SÜLOĞLU UZUNKÖPRÜ
023 ELAZIĞ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
10 AĞIN ALACAKAYA ARICAK BASKİL KARAKOÇAN KEBAN KOVANCILAR MADEN PALU SİVRİCE
024 ERZİNCAN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
8 ÇAYIRLI İLİÇ KEMAH KEMALİYE OTLUKBELİ REFAHİYE TERCAN ÜZÜMLÜ
025 ERZURUM 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
20 AŞKALE AZİZİYE ÇAT HINIS HORASAN İSPİR KARAÇOBAN KARAYAZI KÖPRÜKÖY NARMAN OLTU OLUR PALANDÖKEN PASİNLER PAZARYOLU ŞENKAYA TEKMAN TORTUM UZUNDERE YAKUTİYE
026 ESKİŞEHİR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
14 ALPU BEYLİKOVA ÇİFTELER GÜNYÜZÜ HAN İNÖNÜ MAHMUDİYE MİHALGAZİ MİHALIÇÇIK ODUNPAZARI SARICAKAYA SEYİTGAZİ SİVRİHİSAR TEPEBAŞI
027 GAZİANTEP 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
9 ARABAN İSLAHİYE KARKAMIŞ NİZİP NURDAĞI OĞUZELİ ŞAHİNBEY ŞEHİTKAMİL YAVUZELİ
028 GİRESUN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
15 ALUCRA BULANCAK ÇAMOLUK ÇANAKÇI DERELİ DOĞANKENT ESPİYE EYNESİL GÖRELE GÜCE KEŞAP PİRAZİZ ŞEBİNKARAHİSAR TİREBOLU YAĞLIDERE
029 GÜMÜŞHANE 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 KELKİT KÖSE KÜRTÜN ŞİRAN TORUL
030 HAKKARİ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
3 ÇUKURCA ŞEMDİNLİ YÜKSEKOVA
031 HATAY 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
11 ALTINÖZÜ BELEN DÖRTYOL ERZİN HASSA İSKENDERUN KIRIKHAN KUMLU REYHANLI SAMANDAĞ YAYLADAĞI
032 ISPARTA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
12 AKSU ATABEY EĞİRDİR GELENDOST GÖNEN KEÇİBORLU SENİRKENT SÜTÇÜLER ŞARKİKARAAĞAÇ ULUBORLU YALVAÇ YENİŞARBADEMLİ
033 MERSİN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
13 AKDENİZ ANAMUR AYDINCIK BOZYAZI ÇAMLIYAYLA ERDEMLİ GÜLNAR MEZİTLİ MUT SİLİFKE TARSUS TOROSLAR YENİŞEHİR
034 İSTANBUL 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
39 ADALAR ARNAVUTKÖY ATAŞEHİR AVCILAR BAĞCILAR BAHÇELİEVLER BAKIRKÖY BAŞAKŞEHİR BAYRAMPAŞA BEŞİKTAŞ BEYKOZ BEYLİKDÜZÜ BEYOĞLU BÜYÜKÇEKMECE ÇATALCA ÇEKMEKÖY ESENLER ESENYURT EYÜP FATİH GAZİOSMANPAŞA GÜNGÖREN KADIKÖY KAĞITHANE KARTAL KÜÇÜKÇEKMECE MALTEPE PENDİK SANCAKTEPE SARIYER SİLİVRİ SULTANBEYLİ SULTANGAZİ ŞİLE ŞİŞLİ TUZLA ÜMRANİYE ÜSKÜDAR ZEYTİNBURNU
035 İZMİR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
30 ALİAĞA BALÇOVA BAYINDIR BAYRAKLI BERGAMA BEYDAĞ BORNOVA BUCA ÇEŞME ÇİĞLİ DİKİLİ FOÇA GAZİEMİR GÜZELBAHÇE KARABAĞLAR KARABURUN KARŞIYAKA KEMALPAŞA KINIK KİRAZ KONAK MENDERES MENEMEN NARLIDERE ÖDEMİŞ SEFERİHİSAR SELÇUK TİRE TORBALI URLA
036 KARS 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
7 AKYAKA ARPAÇAY DİGOR KAĞIZMAN SARIKAMIŞ SELİM SUSUZ
037 KASTAMONU 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
19 ABANA AĞLI ARAÇ AZDAVAY BOZKURT CİDE ÇATALZEYTİN DADAY DEVREKANİ DOĞANYURT HANÖNÜ İHSANGAZİ İNEBOLU KÜRE PINARBAŞI SEYDİLER ŞENPAZAR TAŞKÖPRÜ TOSYA
038 KAYSERİ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
16 AKKIŞLA BÜNYAN DEVELİ FELAHİYE HACILAR İNCESU KOCASİNAN MELİKGAZİ ÖZVATAN PINARBAŞI SARIOĞLAN SARIZ TALAS TOMARZA YAHYALI YEŞİLHİSAR
039 KIRKLARELİ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
7 BABAESKİ DEMİRKÖY KOFÇAZ LÜLEBURGAZ PEHLİVANKÖY PINARHİSAR VİZE
040 KIRŞEHİR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
6 AKÇAKENT AKPINAR BOZTEPE ÇİÇEKDAĞI KAMAN MUCUR
041 KOCAELİ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
12 BAŞİSKELE ÇAYIROVA DARICA DERİNCE DİLOVASI GEBZE GÖLCÜK İZMİT KANDIRA KARAMÜRSEL KARTEPE KÖRFEZ
042 KONYA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
31 AHIRLI AKÖREN AKŞEHİR ALTINEKİN BEYŞEHİR BOZKIR CİHANBEYLİ ÇELTİK ÇUMRA DERBENT DEREBUCAK DOĞANHİSAR EMİRGAZİ EREĞLİ GÜNEYSINIR HADİM HALKAPINAR HÜYÜK ILGIN KADINHANI KARAPINAR KARATAY KULU MERAM SARAYÖNÜ SELÇUKLU SEYDİŞEHİR TAŞKENT TUZLUKÇU YALIHÜYÜK YUNAK
043 KÜTAHYA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
12 ALTINTAŞ ASLANAPA ÇAVDARHİSAR DOMANİÇ DUMLUPINAR EMET GEDİZ HİSARCIK PAZARLAR SİMAV ŞAPHANE TAVŞANLI
044 MALATYA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
13 AKÇADAĞ ARAPGİR ARGUVAN BATTALGAZİ DARENDE DOĞANŞEHİR DOĞANYOL HEKİMHAN KALE KULUNCAK PÜTÜRGE YAZIHAN YEŞİLYURT
045 MANİSA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
15 AHMETLİ AKHİSAR ALAŞEHİR DEMİRCİ GÖLMARMARA GÖRDES KIRKAĞAÇ KÖPRÜBAŞI KULA SALİHLİ SARIGÖL SARUHANLI SELENDİ SOMA TURGUTLU
046 KAHRAMANMARAŞ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
9 AFŞİN ANDIRIN ÇAĞLAYANCERİT EKİNÖZÜ ELBİSTAN GÖKSUN NURHAK PAZARCIK TÜRKOĞLU
4cmagdurlari.blogspot.com illere göre 2011 seçim sonuçları
047 MARDİN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
9 DARGEÇİT DERİK KIZILTEPE MAZIDAĞI MİDYAT NUSAYBİN ÖMERLİ SAVUR YEŞİLLİ
048 MUĞLA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
11 BODRUM DALAMAN DATÇA FETHİYE KAVAKLIDERE KÖYCEĞİZ MARMARİS MİLAS ORTACA ULA YATAĞAN
049 MUŞ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 BULANIK HASKÖY KORKUT MALAZGİRT VARTO
050 NEVŞEHİR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
7 ACIGÖL AVANOS DERİNKUYU GÜLŞEHİR HACIBEKTAŞ KOZAKLI ÜRGÜP
051 NİĞDE 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 ALTUNHİSAR BOR ÇAMARDI ÇİFTLİK ULUKIŞLA
052 ORDU 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
18 AKKUŞ AYBASTI ÇAMAŞ ÇATALPINAR ÇAYBAŞI FATSA GÖLKÖY GÜLYALI GÜRGENTEPE İKİZCE KABADÜZ KABATAŞ KORGAN KUMRU MESUDİYE PERŞEMBE ULUBEY ÜNYE
053 RİZE 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
11 ARDEŞEN ÇAMLIHEMŞİN ÇAYELİ DEREPAZARI FINDIKLI GÜNEYSU HEMŞİN İKİZDERE İYİDERE KALKANDERE PAZAR
054 SAKARYA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
16 ADAPAZARI AKYAZI ARİFİYE ERENLER FERİZLİ GEYVE HENDEK KARAPÜRÇEK KARASU KAYNARCA KOCAALİ PAMUKOVA SAPANCA SERDİVAN SÖĞÜTLÜ TARAKLI
055 SAMSUN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
17 19 MAYIS ALAÇAM ASARCIK ATAKUM AYVACIK BAFRA CANİK ÇARŞAMBA HAVZA İLKADIM KAVAK LADİK SALIPAZARI TEKKEKÖY TERME VEZİRKÖPRÜ YAKAKENT
4cmagdurlari.blogspot.com illere göre 2011 seçim sonuçları 056 SİİRT 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
6 AYDINLAR BAYKAN ERUH KURTALAN PERVARİ ŞİRVAN
057 SİNOP 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
8 AYANCIK BOYABAT DİKMEN DURAĞAN ERFELEK GERZE SARAYDÜZÜ TÜRKELİ
058 SİVAS 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
16 AKINCILAR ALTINYAYLA DİVRİĞİ DOĞANŞAR GEMEREK GÖLOVA GÜRÜN HAFİK İMRANLI KANGAL KOYULHİSAR SUŞEHRİ ŞARKIŞLA ULAŞ YILDIZELİ ZARA
059 TEKİRDAĞ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
8 ÇERKEZKÖY ÇORLU HAYRABOLU MALKARA MARMARAEREĞLİSİ MURATLI SARAY ŞARKÖY
060 TOKAT 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
11 ALMUS ARTOVA BAŞÇİFTLİK ERBAA NİKSAR PAZAR REŞADİYE SULUSARAY TURHAL YEŞİLYURT ZİLE
061 TRABZON 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
17 AKÇAABAT ARAKLI ARSİN BEŞİKDÜZÜ ÇARŞIBAŞI ÇAYKARA DERNEKPAZARI DÜZKÖY HAYRAT KÖPRÜBAŞI MAÇKA OF SÜRMENE ŞALPAZARI TONYA VAKFIKEBİR YOMRA
062 TUNCELİ 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
7 ÇEMİŞGEZEK HOZAT MAZGİRT NAZIMİYE OVACIK PERTEK PÜLÜMÜR
4cmagdurlari.blogspot.com illere göre 2011 seçim sonuçları
063 ŞANLIURFA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri 10 AKÇAKALE BİRECİK BOZOVA CEYLANPINAR HALFETİ HARRAN HİLVAN SİVEREK SURUÇ VİRANŞEHİR
064 UŞAK 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 BANAZ EŞME KARAHALLI SİVASLI ULUBEY
065 VAN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
11 BAHÇESARAY BAŞKALE ÇALDIRAN ÇATAK EDREMİT ERCİŞ GEVAŞ GÜRPINAR MURADİYE ÖZALP SARAY
066 YOZGAT 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
13 AKDAĞMADENİ AYDINCIK BOĞAZLIYAN ÇANDIR ÇAYIRALAN ÇEKEREK KADIŞEHRİ SARAYKENT SARIKAYA SORGUN ŞEFAATLİ YENİFAKILI YERKÖY
067 ZONGULDAK 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 ALAPLI ÇAYCUMA DEVREK EREĞLİ GÖKÇEBEY
068 AKSARAY 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
6 AĞAÇÖREN ESKİL GÜLAĞAÇ GÜZELYURT ORTAKÖY SARIYAHŞİ
069 BAYBURT 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
2 AYDINTEPE DEMİRÖZÜ
070 KARAMAN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 AYRANCI BAŞYAYLA ERMENEK KAZIMKARABEKİR SARIVELİLER
071 KIRIKKALE 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
8 BAHŞİLİ BALIŞEYH ÇELEBİ DELİCE KARAKEÇİLİ KESKİN SULAKYURT YAHŞİHAN
072 BATMAN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 BEŞİRİ GERCÜŞ HASANKEYF KOZLUK SASON
073 ŞIRNAK 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
6 BEYTÜŞŞEBAP CİZRE GÜÇLÜKONAK İDİL SİLOPİ ULUDERE
074 BARTIN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
3 AMASRA KURUCAŞİLE ULUS
075 ARDAHAN 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 ÇILDIR DAMAL GÖLE HANAK POSOF
076 IĞDIR 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
3 ARALIK KARAKOYUNLU TUZLUCA
077 YALOVA 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 ALTINOVA ARMUTLU ÇINARCIK ÇİFTLİKKÖY TERMAL
078 KARABÜK 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
5 EFLANİ ESKİPAZAR OVACIK SAFRANBOLU YENİCE
079 KİLİS 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
3 ELBEYLİ MUSABEYLİ POLATELİ
080 OSMANİYE 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
6 BAHÇE DÜZİÇİ HASANBEYLİ KADİRLİ SUMBAS TOPRAKKALE
081 DÜZCE 2011 Genel Seçim Sonuçları İlçeleri
7 AKÇAKOCA CUMAYERİ ÇİLİMLİ GÖLYAKA GÜMÜŞOVA KAYNAŞLI YIĞILCA
Kaynak:Memuruz.Biz
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

10 Haziran 2011 Cuma

Başbakanın NTV de Yayınlanan Programdaki 4/C Yorumu (Video)


Başbakanın NTV de Yayınlanan Programdaki 4/C Yorumu (Video)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi son röportajını 10/06/2011 tarihinde Ağrıdan canlı olarak yayınlanan NTV kanalında yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Oğuz Haksever, Nermin Yurteri, Nilgün Balkaç ve Ruşen Çakır sorularını yanıtladı.
Kamuda ve Belediyede çalışan, Maliye denetmenlerinin durumu, sözleşmelilerin durumu ne olacak çok sayıda e posta alıyoruz bu şekilde sorulardan, şeklinde bir soru sorulduktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;
Ağırlığını Kitler ve Belediyelerin oluşturduğu 107 bin civarında bir personel var.Bunlar 4/C de... Bunların da buradan 4/B ye veya 4/A ya alınması bir yasa değişikliği gerektiriyor. Şu andaki kararname ile bu olamıyor. Onun için seçim sonrası bunun üzerinde de bir çalışmayı yapmak ve bir yasal düzenleme ile İnşallah bunlarıda çözerek, bu olayıda bir temize çıkarmayı hedefliyoruz dedi.
Başbakanın son seçim röportajında NTV ekranlarında söylemiş olduğu 4/C hakkındaki yorumunu yayınlıyoruz.Başbakanın 4/C videosu.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Başbakan NTV de 10 haziran 2011


Başbakan NTV de 10 haziran 2011
BAŞBAKAN NTV’DE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan NTV’nin Sorularını Yanıtlıyor.
Başbakan Erdoğan,12 Haziran öncesinde son ropörtajını NTV’ye veriyor… Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı’dan canlı yayında NTV’nin sorularını yanıtlayacak.Saat 20.10'da NTV Başbakan NTV' de Tartışma Prime-Time
4/C li personellerin soru yağmuru başbakanın son proğramında devam etmesi lazım.Bu son şans bir daha seçim öncesi proğramı olmayacağı için tüm 4/C lilerin konuya hassas davranıp sorunlarını ve kadro isteklerini başbakana iletmeleri açısından NTV yetkililerine baskı yapması gerekiyor.
Başbakan soruları yanıtlıyor!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'dan canlı yayında NTV'nin sorularını yanıtlıyor. Oğuz Haksever, Nermin Yurteri, Nilgün Balkaç ve Ruşen Çakır soruyor, Başbakan Erdoğan yanıtlıyor.
"Seçime doğru meydanların yükselen tansiyonunu nasıl değerlendiriyor?", "Kampanya dönemi nasıl geçti?", "Seçimden nasıl bir sonuç bekliyor?", "Eğer koltuğu tekrar devralırsa ilk icraatı ne olacak?", "Türkiye'yi nasıl bir yeni anayasa bekliyor?", "Başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyor?", "Güneydoğu sorununun çözümü için atılacak adımlar neler olacak?"
Tüm bu soruların yanıtı, bu programda cevap buluyor.
NTV İletişim e-posta adresi:
ntv@ntv.com.tr
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

9 Haziran 2011 Perşembe

Başbakanın CNN Türk Kanalındaki 4/C Açıklaması (Video)


Başbakanın CNN Türk Kanalındaki 4/C Açıklaması (Video)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CNN Türk kanalında canlı yayınlanan Liderler Zirvesi programda 4/C sorusunu yanıtladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 08/06/2011 çarşamba tarihinde CNN Türk Kanalında yayınlanan Liderler Zirvesi programının finaline saat 23.00’da katıldı.4/C ve özelleştirme mağdurları sorularını yanıtladı.
Başbakan Erdoğan 4/C lilerinde 4/A kadrosuna alımı gibi bir düzenleme olabilir mi?sorusuna:
Bunların durumları çok farklı, bunun üzerinde gerçekten detay bir bilgim yok. Ama çalışmayı arkadaşlarımız yapıyorlar. Önümüze sunacaklar sunduktan sonra değerlendirmesini yaparız dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın CNN Türk Kanalındaki 4/C açıklaması video görüntüleri


(4cmagdurlari.blogspot.com)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bu Akşam ATV Kanalında


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bu Akşam ATV Kanalında
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu akşam ATV de canlı olarak yayınlanacak olan Başbakan İle Gündem Özel proğramına katılacak.
09 Haziran 2011 Perşembe gecesi saat 23:00 de yayına girecek olan programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genel Seçime 2 gün kala ATV ekranlarında gazetecilerin sordukları soruları yanıtlayacak. Bu nedenle bütün 4/C li geçici personellere büyük iş düşüyor.Aşağıda verilen iletişim telefon ve e-posta adreslerinden 4/C için bir çalışma yapılması yönünde ATV kanalına telefon ve mail yağmuru gerekiyor. 4/C nin Türkiyenin gündemininden düşmemesi ve 4/C sorununun çözümü için bu akşam ATV kanalını mail ve telefon yağmuruna tutalım.
Türkiye'nin Genel seçimine iki gün kala Başbakan Atv'ye konuk olacak; Erdoğan Aktaş, Mehmet Barlas, Erdal Şafak soracak başbakan Erdoğan seçim tahminini bakış açısını seçim sonrası Türkiye'sini anlatacak.
Başbakan ile Gündem Özel bu akşam Atv'de!
ATV kanalı iletişim telefon ve mail adresi
Telefon: 0 216-474 20 20
E-posta: iletisim@atv.com.tr
ATV Canlı yayını internetten izlemek için buraya tıklayın.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

8 Haziran 2011 Çarşamba

Başbakanın 4/C ve Özelleştirme Mağdurları Sorularına Verdiği Cevaplar


Başbakanın 4/C ve Özelleştirme Mağdurları Sorularına Verdiği Cevaplar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CNN Türk kanalında canlı yayınlanan Liderler Zirvesi programda 4/C ve Özelleştirme Mağdurları sorularına yanıt verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 08/06/2011 çarşamba tarihinde CNN Türk Kanalında yayınlanan Liderler Zirvesi programının finaline saat 23.00’da katıldı.4/C ve özelleştirme mağdurları sorularını yanıtladı.
Başbakan Erdoğan 4/C lilere de 4/B liler gibi bir çalışma yapılacakmı sorusuna:
Seçimden sonra bakacaklarını söyledi ve ekledi, Onların durumları çok farklı, farklı bir statüdeler. Şu an itibariyle herhangi bir bilgiye sahip değilim ama arkadaşlar üzerinde çalışıyorlar. Çalışma biter dosyayı önümüze koyarlar ve o zaman konuyu değerlendiririz dedi.
Başbakan Erdoğan Özelleştirme mağdurlarıyla ilgili bir çalışma olacakmı sorusuna ise:
Özelleştirme mağduru yoktur, kim özelleştirme mağduru dediyse bunların hepsinin hakları özelleştirme yasası çerçevesinde kendilerine verilmiştir.Bakın kimseye kaydı hayat şartı ile iş verilmez.Yani size belli süre önceden biliyorsunuz haber verilir bu müessese kapanıyor, özel sektörü kasdediyorum. Ne yapar hemen size ihbar tazminatını öder, kıdeminiz ne ise kıdem tazminatını verir ve ondan sonra emekli olarak emekliliğini doldurduysa emekli maaşını değilse gisersiniz başka yerde iş bulursunuz kendinize şimdi bu herde böyledir.Niye herkes devlet devlet devlet diyor.Çünkü devlete şöyle kapağı bir attınmı emekli olana kadar ordasın böyle bakmışlardır.Özelleştirmede de bakın biz belli bir süre koyuyoruz.Şu kadar zaman burdaki personeli çıkarmıyacaksın kendisi arzu etmediği sürece 2 sene 3 sene neyse ve genelde böyle veriliyor. Şimdi bunlara ihbar tazminatları veriliyor, kıdem tazminatları veriliyor ve tüm bunlara rağmen mağdur, nasıl mağdur oluyorsun kardeşim sen. O parayı aldın öbür parayı alıyorsun eline bir kısmının 30, bir kısmının 40, bir kısmının 50 böyle paralar geçiyor ve ondan sonra senin madem kabiliyetin var git bi başka yerde iş bul çalış orada belli bir parada aldın orda yeniden çalışmaya başla.Kimse bunu böyle düşünmüyor.Bunun üzerindende siyaset yapmaya gayret ediliyor.Bunları hep yaşadık.
Şimdi insanın özgüveni üzerinde oynamamak lazım ve kendi insanımızın özgüven sahibi olmasını sağlamak lazım.İhbar tazminatını alır kıdem tazminatını alır gider başka bir yerdede çalışabilir.İlla burada çalışılacak diyede bir şey yok.Önüde kapalı değil eğer yaşı müsaitse tekrar devletin başka bir kurumunda da görev alabilir veya özel sektörde de görev alabilir böyle bir yetişmiş insan olduğuna göre bunlarda olabilir onun için bizim şu anda özelleştirme mağduru diye önümüzde herhangi bir sorun yok. Yani burada tam anlamıyla özelleştirme sebebiyle işlerinden ayrılanların istismarı vardır.Ve bütün bunların hepsinide biz sendikalarla görüşerek yapmışızdır ve zamanlamasınıda sendikalarla yapmışızdır ve bütün sendikaların haberi vardır dedi.
(4cmagdurlari.blogspot.com)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bu Akşam CNN Türk Kanalında


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bu Akşam 08/06/2011 çarşamba tarihinde CNN Türk Kanalında
CNN Türk’te ekrana gelen Liderler Zirvesi’nin finaline bu akşam saat 22.00’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılıyor.
Başbakandan daha net 4/C açıklaması duymak istiyorsanız tüm 4/C li çalışanların CNN Türk kanalına mail ve telefon yağmuruna tutmaları gerekmektedir.Gündemden düşmemek için 4/C sorununu tüm Türkiyenin daha iyi anlayabilmesi için aşağıda vereceğimi< iletişim adreslerinden mail atabilir ve telefon açabilirsiniz
Ak Parti Genel Merkezi’nden yapılacak "Liderler Zirvesi"nde, CNN Türk Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir ve Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik soracak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yanıtlayacak.
CNN Türk Mail Adresleri:
kurumsaliletisim@cnnturk.com.tr
info@cnnturk.com.tr
internet-cnn@cnnturk.com.tr
CNN Türk İletişim Numaraları: Santral:0212 413 56 00
Kurumsal İletişim:0212 413 58 80
Haber Merkezi Faks:0212 413 58 50-51
Ankara Büro:0312 207 03 33
CNN TÜRK'le ilgili tüm görüş ve yorumlarınız için:0212 442 31 18
CNN Türk Canlı yayını internetten izlemek için buraya tıklayın.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

7 Haziran 2011 Salı

Başbakan 4/C lilerle İlgili Çalışma Başlattık


Başbakan 4/C lilerle İlgili Çalışma Başlattık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerde, KİT'lerde çalışan sözleşmeliler ve 4-C kapsamındakilerle ilgili müjde verdi ve bir çalışma başlattıklarını söyledi...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında yeni bir müjde daha verdi...
Programda sözleşmelilere de yeni bir ümit ışığı doğdu.
Başbakan Erdoğan, 4B kapsamındaki sözleşmelilerin sorunlarının çözüldüğünü ve 4C kapsamındakilerle ilgili bir çalışma başlattıklarını söyledi.
Belediyelerde, KİT'lerde olanların durumunun çok farklı olduğunu anlatan Erdoğan, ''Onlar da 107 bin civarında, yanılmıyorsam. O konuyla ilgili yasal düzenleme yapmamız ayrıca gerecek. Üzerinde farklı bir çalışma gerekiyor. Arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdik. Şu anda bu çalışmalar yapılıyor, öyle zannediyorum seçimden sonra o sorunu da gidermeye gayret edeceğiz'' dedi.
Kaynak: TRT
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com