Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

31 Mayıs 2011 Salı

Başbakanlık Sözleşmeli Personel Listelerini İstedi


Başbakanlık Sözleşmeli Personel Listelerini İstedi
Başbakanlık Müsteşarlığı Bakanlıklardan sözleşmeli personel listelerini istedi. Seçim arifesinde Başbakanlık düğmeye bastı. Sözleşmeli personeller ile ilgili bir kaç gün içerisinde kanun hükmünde kararname çıkabilir. İşte detaylar..
Başbakan'ın Samanyolu televizyonunda ki konuşmalarında sözleşmeli öğretmenler ile ilgili bir iki gün içerisinde KHK hazırlanabileceği sözlerini dile getirmişti.
Sağlık Bakanlığı ve MEB yetkililerinden aldığımız bilgilere göre Başbakanlık makamı sözleşmeli personel listelerini Bakanlıklardan istedi.
Sözleşmeli personelin kadroya geçiş işlemler için Başbakan, Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan ALA'yı görevlendirdi.
Çalışmalar kapsamında Başbakanlık yetkilileri ACELE VE GÜNLÜ bir yazı ile Bakanlıklardan sözleşmeli personel ve 4924 sözleşmelilerin listelerini istedi.
Başbakanlık müsteşarlığı kadro çalışmaları için kanun hükmünde kararname için taslağı hazırladı.
Taslak şuan hukuki incelemede...
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Sözleşmelilere Seçim Öncesi Kadro Çalışmaları Sürüyor


Sözleşmelilere Seçim Öncesi Kadro Çalışmaları Sürüyor
Başbakan sözleşmeliler için 1-2 gün içinde kanun hükmünde kararname çıkabilir kafanızdan endişeleri silin dedi ama sözleşmeli kapsamının açılımını belirtmedi.Bu ne demek oluyor.Bu 4/C nin kadro çalışmalarında olup olmadığının bir muamma olduğu anlamına geliyor.Çünkü 4/C liler sözleşmeli personel statüsünde değil, geçici personel statüsündeler.Bu sebeple tüm 4/C lilerin kendi çevrelerindeki Milletvekilleri,Bakan,Milletvekili adayları,Bimer,Akim vb. kurum kişi ve önemli sahış ve kuruluşlara ulaşarak kadro arifesinde kendilerininde dahil edilmelerini ve sorunlarını belirtmeleri şart.Şunu kimse unutmasın birileri zaten uğraşıyor düşüncesiyle hareket edildiği için 4/C sorunu çözülebilmiş değil.Bu sebeple her 4/C linin ama her 4/C linin 10 dakikalarını ayırıp uğraşması demek 44 bin kişinin Hükümet kanadını dürtmesi demektir.
Bu ne demektir biliyormusunuz.Hükümetin 4/C yi düşünmesi demektir.Sizlere bir kere daha söylüyoruz.Taşın altına elinizi koyun ve 10 dakikanızı ayırarak mesaj olsun fax olsun birebir görüşme olsun ne şekilde olursa olsun 4/C den kurtulabilmeniz için elinizden gelen ne ise yapmanızdır.Aşağıda haberi sunuyoruz okuyun ve ne yapmanız gerektiği konusunda düşünün.Bu aşamaya gelmiş bir durumda ne olursa olsun diye bekleyeyim mi yoksa bir kerede ben sorunlarımı dile getirip kadro isteyeyim mi???Karar sizin.
Kadro bekleyen sözleşmeli personele, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde geldi. Bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Başbakan Erdoğan, sözleşmeli personelle ilgili kanun hükmünde kararnameyi yetiştirebilmeleri durumunda 1-2 gün içerisinde çıkarabileceklerini söyledi. "Sözleşmeli personelimiz kafasından endişesini silsin" diyen Erdoğan, düzenlemeyi yetiştirememeleri halinde ise hemen seçimin arkasından çözeceklerini, ancak seçim öncesi bitirmeyi arzuladıklarını belirtti.
ÇOĞU ÖĞRETMEN
TAKVİM'in daha önce yayınladığı haberinde de konuya dikkat çekilmişti. Haberde, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, "Halen sözleşmeli öğretmen olarak 3 yılı tamamlayanları kadroya geçirme çalışmalarımız da hızla devam ediyor" ifadesi yer almıştı. Sözleşmeli memurların büyük çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığı'nda bulunuyor. Bunu, Sağlık Bakanlığı izliyor. Özellikle öğretmen ve ebe, hemşire gibi sözleşmeliler kadroluların sahip oldukları haklardan yararlanamıyor.
SENDiKA BAŞVURDU
TÜRK Sağlık-Sen, Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'na, sözleşmeli personele kadro verilmesi konusunda bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu. Başvuruda, tüm sözleşmeli personelin (4/B, 4/C, 4924 ve vekil ebehemşire) kadroya geçirilmesi için ivedilikle bir çalışma başlatılması talep edildi. Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci de, "Bir an önce somut adım bekliyoruz. Sözleşmeli personelin de çok fazla dayanacak hali kalmadı" dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

4/C li Personel de Kadroya Geçirilmelidir


4/C li Personel de Kadroya Geçirilmelidir
Kanal B ekranı Gündem programına katılan Ayhan Çivi 4/C lilerin sorunlarını dile getirerek Hükümetin yaptığı kadro çalışmalarına 4/C li geçici personelinde dahil edilmesini istedi.
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, sözleşmeli personele kadro verilmesi için yapılan yasal düzenlemeye 4/C'li personelin de dahil edilmesini istedi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli pozisyonda çalışan tüm personelin kadroya geçirileceği yönünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar nedeniyle açıklamada bulunan Çivi, kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre sözleşmeli personel olarak çalıştırılan diğer personelin de kapsama alınması gerektiğini söyledi. Çivi açıklamasında, "Kamu kurum ve kuruluşlarında sözleşmeli personel pozisyonlarında görev yapan 300 bin civarında personelin kadroya geçirilmesi için hükümet tarafından çalışma yapıldığı belirtilmiştir. Ancak, söz konusu kapsamda 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan geçici personelin bulunup bulunmadığı konusunda bir açıklama yapılmamıştır. Bu nedenle binlerce 4/C li personel büyük bir umutla yapılacak kadro düzenlemesini beklemektedir" dedi.
-4/C'Lİ PERSONELİN KAFASINDA KUŞKU YARATILDI-
Çivi, ancak 6111 sayılı Torba Yasa'daki sözleşmeli personel ile ilgili düzenlemelerin 4/C'li personele uygulanmamasının, kadro konusunda büyük bir beklentiye giren 4/C'li personelin kafasında kuşku yarattığını ifade ederek, söz konusu kuşkuların giderilmesi için yetkili makamlarca bir açıklama yapılmasını istedi. Çivi, 2007 yılında 5620 sayılı Yasa ile kamuda çalışan 220 bin geçici ve mevsimlik işçinin ya kadrolu işçi olarak ya da 4/B'li sözleşmeli personel olarak atamalarının yapıldığını ifade ederek, "O dönemde kamuda çalışan 15 bin civarındaki 4/C'li personel kapsam dışında tutulmuştur. Şimdi aynı hatanın yapılmamasını umut ediyoruz. Bu vesileyle ülkemizdeki çalışma yaşamı açısından her zaman önemli bir sorun olacak olan 4/C meselesi tamamen çözülebilir. Aksi takdirde, çalışma yaşamında yeni hukuki ihtilafların ve tartışmaların gündeme gelmesi kaçınılmaz olacaktır" dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Özelleştirme Mağdurları 4/C lilerden Başbakana Mektup


Özelleştirme Mağdurları 4/C lilerden Başbakana Mektup
Sözleşmeli 4-C Çalışanlar Derneği (SÖZ-DER) Başkanı Erkan Börekçi Başbakandan yardım istedi ve Hükümetin artık sayıları 44 bini bulan 4/C lilerin feryatlarını duyması gerektiğini belirtti. Börekçi, 4/C’lilerin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.
Börekçi, Başbakan Erdoğan’a gönderdiği mektupta özelleştirme şaşkınlığı içinde olan arkadaşlarının bazı siyası ve sivil toplum örgütleri tarafından istismar edildiklerini belirterek, Başbakanın kendilerini anlamalarını istedi. Şu an kamuda çalışan özelleştirme mağdurlarının hayatlarının ikinci şokunu yaşadıklarını savunan Börekçi, iş yerleri özelleşen ve kamu kuruluşlarında istihdam edilen, aynı işi yapmalarına rağmen diğer çalışanlar ile farklı muameleye tabii tutulan 4/C’lilerin artık dayanma güçlerinin kalmadıklarını belirtti. Börekçi, arkadaşlarının şaşkınlık içerisinde olduklarını aile yardımı, döner sermaye ödemeleri ve ek ödemelerden yararlanamadıklarını, aynı mesai yapmalarına rağmen kurumların ödemiş olduğu mesai ücretlerinden dahi yararlanamadıklarını, bu durumun da kendilerinin moral ve motivasyonlarını bozduğunu belirterek, aile sorumluluklarını yerine getirmekte zorlandıklarını, çalışma süresi nedeniyle 11 ay çalıştıklarını ancak asgari ücret düzeyinde maaş aldıklarını belirtti.
Türkiye’de seçimler nedeni ile meydanlarda 2023 yılı ile ilgili projeler açıklayan siyasi iktidarın 4/C’li çalışanlara da müjde vermesini isteyen Börekçi, verilecek müjdenin yaklaşık 44 bini bulan arkadaşlarının hayat bulmalarını sağlayacağını söyledi.
AKŞAM
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

24 Mayıs 2011 Salı

TUİK te 4/C li Elif Dramı


TUİK te 4/C li Elif Dramı
TÜİK'TE 4/C Lİ DADAŞKIZININ YAŞADIKLARI
4/C li olmak demek bir bakıma sahipsizlik demek .Çünkü kamuda en yetkisiz ve en güçsüz kesim 4/C liler. Buna en iyi örnek Erzurumda yaşandı.4/C li Elif kızın başına gelenler 4/C dramını bir daha gözler önüne serdi.Erzurum TÜİK te neler oluyor, kimse biliyor mu.? Müfettişler geliyor, soruşturmalar sürüyor. İşin ilginç yanı TÜİK işsizliğin azaldığını açıklarken, Erzurumlu bir genç kızı da kış ayının ortasında kapının önüne koyuyor. Erzurumlu genç kızın suçu ne biliyor musunuz ? Gerçekleri saklamamak işsiz, gerçek dışı belge düzenlememek. Gerçek dışı belge düzenlemeyince, amirlerinin sözünü dinlememiş oldu.
Elif i ağızsız –dilsiz kapının önüne koydular.. Hem kapının önüne koydular hemde çağırıp işten attıkları halde çalıştırdılar genç kızı..
4/C li idi Elif.. Aralık ayının sonunda herkesi işten çıkardılar 15 günlük zaruri çıkıştı.. Dahasonra herkesi işe geri aldılar işlerine başlattılar.. Ama Elif hariç..Nedeni de yapılmayacak bir işe evet dememesiydi.. Dadaşkızının.. Soruşturma yapıldı, amir, memuru ezdi geçti tabii.. İdare bir şefin arkasında durdu, nasıl olsa Elif 4/C li idi , atarsınız gider dendi.. Yani Zenci muamelesi..
Dürüstlüğünün bedelini kötü ödedi.. 10 yıl emek vermişti Erzurum TÜİK e.. Gece gündüz, dağ-taş, dere-tepe demeden çalıştı didindi.. Arkadaşları hamile iken onların da yerine koşturdu..
İşten çıkartıldıktan sonraki çalıştırma için Ankara dan Soruşturma açtılar, soruşturmacı Erzurum’a gelip Elif i de çağırdı.. Aslında Elif in TÜİK le ilgi kalmamıştı.. Ama devlet ten gelen bir soruturmacıya hayır demeden gidip ifade verdi.. Hoş vermese de hiç kimse onu zorla da getiremeyecekti..! Çünkü o, O işte çalışmıyordu..
Ankara’dan gelen soruşturmacı da genç kıza mobbing (duygusal taciz) uyguladı.. Soruşturma sırasında neredeyse ben yazayım-sen imzala diyecekti.. Bİr de bağırdı üstüne üstlük.. Hangi hakla? hangi yetki ile. Ben böyle soruşturmacı ya ne diyeyim... !
Genç kızın umudu oradan da tükendi..
Yalan bir rapor hazırlamadığı, rakamlarla oynamadığı için, ekmeğinden oldu…
Köylerde iş için geceleri kaldı, kasabalarda kaldı.. Aldığı maaşı sonuna kadar hakketti..
TÜİK bugün rakamları açıklıyor.. Bu hikaye de benim aklıma geldi.. TÜİK in rakamlarına kapak olsun..
TÜİK in açıklaması da burada , Elif in hikayesi de:
“Türkiye İstatistik Kurumu 2011 yılı Şubat ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Şubat ayında işsizlik oranları bir önceki döneme göre geriledi.
İşte Şubat ayı verileri...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), işsizlik oranının, 2011 Şubat döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 2,9 puan gerileyerek yüzde 11,5 e düştüğünü açıkladı.
Şubat ta, Türkiye deki işsiz sayısı 2 milyon 964 bin kişi, istihdam edilenlerin sayısı da 22 milyon 802 bin kişi oldu.”
Bu da bülten.. Ne güzel değil mi, işsizlik azalmış...!! TÜİK bu ne diyeceksiniz..
Kaynak:http://www.erzhaber.com/yazar_detay.php?id=85
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Kılıçdaroğlu Tekel İşçilerini Biber Gazıyla Ankaradan Yolladılar


Kılıçdaroğlu Tekel İşçilerini Biber Gazıyla Ankaradan Yolladılar
Kılıçdaroğlu, Bitlis'te halka seslendi, Tekel işçelerinin yaşadığı sorunlara değindi 4/C li olmamaları için verdikleri mücadeleden ve Hükümetin Tekel işçilerine yaklaşımından söz etti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın kimyasını bozdum, ezberini bozdum, şifresini de çözdüm. Bakınız ezberini bozdum artık itiraflara başladı" dedi.
Partisince Bitlis’teki eski Mutki durağında düzenlenen mitingde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını kurmak için Bitlis’e geldiklerini söyledi. "Bu ülkenin kötü talihini düzeltmek için geldik" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bunun için sizden oy istiyoruz. Bizim oyumuz Bitlis’te çok düşüktü. Ama kabahat sizde değil, kabahat bizim. Size gelmedik ’merhaba’ demedik, elinizi sıkmadık, derdinizi dinlemedik, bir çayınızı içmedik. Ankara’da oturduk ’bana oy ver’ dedik. Yeni CHP halkın sorunlarına kilitlenen partidir. Yeni CHP, herkesin kimliğine, herkesin inancına saygı gösteren partidir. Yeni CHP kul hakkı yemeyen, kul hakkı yiyeceklerden hesap soran bir partidir. Yeni CHP özgürlükten demokrasiden yana bir partidir. Şimdi diyorlar ki ’Türkiye büyüsün istikrar sürsün’. Öyle diyorlar. Bitlis büyüdü mü? Bitlis büyüseydi milletvekili sayısı dörtten üçe inmezdi. Milletvekili sayısını dörtten üçe indiren iktidardan Bitlisliler’in hesap sorması lazım."
"TEKEL İŞÇİLERİNİ BİBER GAZIYLA ANKARA’DAN YOLLADILAR"
1930’larda 1940’larda kurulan Bitlis’te Tütün Fabrikası olduğunu ve Bitlis’in sigarasının bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, gençliğinde kendisinin de "bulunca Bitlis sigarası içtiğini, bu sigaranın hem ucuz olduğunu hem de meşhur Bitlis tütününden üretildiğini" anlattı.
Bitlis’te tütüncülüğün kalmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Tütün kaldı mı? Bitlis’in tütünü sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada bilinen bir tütündür. Bitlis tütünü denince Amerika’da da Fransa’da da akan sular dururdu. Şimdi tütün üreticisini bitirdiler, sigara fabrikasının kapattılar. TEKEL işçilerini 4-C’li yaptılar, Ankara’dan biber gazıyla Bitlis’e gönderdiler. O işçiler sadece hak istiyordu. Hak isteyen bir insana biber gazı atılır mı? Hak isteyen bir insana cop vurulur mu? Demokrasi ve özgürlük içinde hak isteyen bir insana sadece saygı duyulur.
Bitlis’in tarihi, Bitlis’in kültürü ve Bitlis’in türküleri var. Hiç bir şey yoksa Bitlis’in beş minaresi var. Bitlis tarım ve hayvancılığın da merkeziydi. Siz 87 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca yurt dışından ithal kurbanlık koyun getiren bir hükümet duydunuz mu? Ben biliyorum. Hangi hükümet getirdi. AKP getirdi. 12 Haziran’da sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Bizim ülkemiz, yani Bitlis’in yaylaları var mı, ovaları var mı, meraları var mı, çalışkan insanları var mı, güneşimiz var mı, yağmurumuz var mı, sularımız var mı, var. Her şey var. Neden ithal kurbanlık koyun dışardan gelir. Angus getirdiler. İthal koyun geldi, sonra ithal öğretmene, sonra ithal doktora, herhalde sonra ithal politikacıya gitmek zorunda kalacaklar. Hesabını sormak size ait."
"YOKSULLARI SOSYAL DEVLETİN KORUMASI ALTINA ALACAĞIZ"
Hükümetin politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında yolsuzlukların önünü keseceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın kimyasını bozdum, ezberini bozdum, şifresini de çözdüm. Bakınız ezberini bozdum artık itiraflara başladı. Efendim, ’Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı. O nedenle bunları milletvekili listesine almadım’ diyor. Ben de çıktım dedim ki ’Allah aşkına hangi bakanı, yolsuzluk yaptı diye listeye almadın. Çık açıkla’. Şimdi ’Sen benim iç işlerime karışma’ diyor. Ya yolsuzluk yapmış, kul hakkı yemiş. Ben bunun hesabını sormayayım da kime soracağım. Mahallenin bakkalına mı soracağım. Bitlislilere mi soracağım.
Sana soracağım. Sen çalıştın, sen korudun, sen sırtını sıvazladın. Kul hakkı yedi, sen sesini çıkarmadın. Ben bunu soracağım. Beraber soracağız. Halkın iktidarında beraber soracağız. Çünkü AKP’nin bir özelliği var. ’Millet çalışmasın, millet üretmesin, millet yoksul kalsın. Ben de oyumu alayım’.
Politikası bu." Ülkede 12 milyon 715 bin yoksul olduğunu, bu yoksulları sosyal devletin koruması altına alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, her yoksul aileye, geliri olmayan her aileye 600 lira aylık vereceklerini bildirdi.
Kılıçdaroğlu, "Onları namerde muhtaç etmeyeceğiz. Biz bunu söyledik. Diyorlar ki ’Siz bu parayı neden bulacaksınız’. Yandaşa gelince var, hortumcuya gelince var, yedi göbek sülaleye gelince var. Yoksula gelince para yok. Biz sizlere söz veriyoruz, AKP Genel Merkezine bağlanan hortumları keseceğiz, o parayı yoksul insanlara vereceğiz" diye konuştu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

18 Mayıs 2011 Çarşamba

4/C liler İçin Başbakanlığa Başvuru Yapıldı


4/C liler İçin Başbakanlığa Başvuru Yapıldı
6111 sayılı Torba Yasa'daki hak ve hükümlerin 4/C li geçici personelede uygulanması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için Kamu Çalışanları Hak Konfederasyonu (HAKSEN) Başbakanlık Makamına başvuruda bulundu.
Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu(HAKSEN), 4/C`linin çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle Başbakanlığa başvuruda bulundu. Konfederasyon`un Başbakanlığa yaptığı yazılı başvuruda 6111 sayılı Torba Yasa`daki hükümlerin 4/C`li personele de uygulanması istendi.
Edinilen bilgiye göre, HAKSEN`in başvurusu şu şekilde yapıldı.Torba Yasa`da kamu görevlilerinin yakınlarının vefatı halinde verilen iznin 7 güne çıkarıldığı, doğum yapan kadınlara verilen süt izninin günde 3 saate çıkarıldığının belirtildiği başvuruda, 4/C`li personelin ise halen 3 gün ölüm izni ile 1.5 saat süt izni kullandığı hatırlatıldı.
Başvuruda, diğer kamu görevlileri ile aynı şartlarda hizmet veren 4/C`li personele de fazla çalışma, ek ödeme, ek ders ve döner sermaye ödenmesi talep edilerek, bu ödemelerin yapılmasına engel olan 4/C li personelin sözleşmelerinde yer alan `Geçici personele bu kararda belirtilen ücretler dışında herhangi bir ad altında ödeme yapılamaz ve hizmet sözleşmelerine bu yönde hüküm konulamaz` ibaresinin kaldırılması istendi.
Başvuru metninde, yasa gereğince 25 Şubat 2011 tarihinden itibaren kamu personeli ile yapılan sözleşmelerden Damga Vergisi alınmadığı belirtilerek, 4/C`li personelden de Damga Vergisi alınmaması ve alınanların ise iadesi talep edildi. Anketör, hizmetli, kaloriferci, şoför vb. gibi yardımcı hizmetlerde çalışan 4/C`li personele giyecek yardımı ödenmesi, emekliliği hak eden 4/C`li personelin sözleşmelerinin yılsonunu beklenmeden fesih edilmesi nedeniyle uğradıkları hak kaybının giderilmesi istendi.
-`4/C`LİYE NEGATİF AYRIMCILIK YAPILIYOR`-
HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada yasalardaki lehte düzenlemelerin 4/C`lilere uygulanmadığını, aleyhte yapılan düzenlemelerin ise derhal işleme konulduğunu söyledi.
Torba Yasa`daki düzenlemelerde 4/C ibaresinin bulunmaması nedeniyle, 4/C`li personelin Aile Yardımı alamadığını , hala damga vergisi ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Çivi, `657 sayılı Yasa`ya göre çalışan 4/C personelin sadece adı var. Yasa`nın disiplin hükümleri uygulanırken, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin hükümler uygulanmıyor. Yasal olarak 4/C`li personele negatif ayrımcılık yapılıyor` dedi.
(ANKA)
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

17 Mayıs 2011 Salı

4/c li Geçici Personeller Haksen de Sorunlarını Dile Getirdi


4/c li Geçici Personeller Haksen de Sorunlarını Dile Getirdi
Geçici personel statüsünde çalışan 4/C'li personeller Haksen'de düzenlenen istişare toplantısına katılarak sorunlarını dile getirdiler.Sendika yetkilileri ise 4/C li personel için yaptıkları çalışmalardan ve verdikleri mücadeleden bahsederek 4/C li personelin her zaman yanlarında olduklarını söylediler ve verilecek kadro çalışmalarına 4/C li geçici personelinde dahil edilmesi gerektiğini vurguladılar.
Geçici personel statüsünde çalışan 4/C'li personeller Haksen'de düzenlenen istişare toplantısına katıldı.
Özelleştirme neticesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına 4/C statüsünde atanan personel, Haksen Adıyaman İl Temsilciliğinde ki toplantıya katılarak, 4/C ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdiler. Toplantıya; Adıyaman, Kahta, Besni, Tut, Sincik ilçelerinde görev yapan çok sayıda 4/C'li personel katıldı.
İlçelerde görev yapan personelin durumu, aile ve çocuk yardımı, çalışma süreleri, iş yerlerindeki sorun ve sıkıntılar ve son günlerde gündemde olan sözleşmeli personele kadro verilmesiyle ilgili olarak, son gelişmeler ele alındı.
Haksen İl Temsilcisi Mahmut Babacan, 4/C'lilerin de aile ve çocuk yardımından yararlanabilmesi için yapılması düşünülen yasal değişikliklerin, biran evvel yapılması; hala muğlaklığını koruyan sözleşmeli personele kadro verilmesi noktasında 4/C lilerin kapsam içinde olup olmadığı ile ilgili belirsizliğin biran evvel giderilmesi gerektiğini dile getirdi.
Babacan, "Çünkü bir kısım hükümet yetkilileri ve milletvekili adayları, bazı iktidar partisi temsilcileri bahsedilen kadro olayına, 4/C'li personelin de dahil olduğunu söyledi. Ancak bu durum hükümetin en yetkili ağızlarınca ne doğrulandı ne de yalanlandı. Beklentimiz bu konuda iktidar partisi milletvekillerinin durumu soruşturmaları ve bu konuda, en azından ilimizi ilgilendirdiği için kamuoyunu aydınlatmalarıdır" dedi.
Toplantıda ayrıca 4/C'li personelin kapsam dışında tutulması durumunda yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Kemal Kılıçdaroğlundan 4/C lilere Kadro Sözü


Kemal Kılıçdaroğlundan 4/C lilere Kadro Sözü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 4/C li geçici personele kadro sözünü Elazığ mitinginde tekrar yineledi.Halkın iktidarında 4/B ve 4/C kadroya kavuşacak dedi.Elazığ’da seçim mitinginde halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4-C, 4-B ayrımını kaldırarak herkesi kadrolu devlet memuru yapacaklarını söyledi. CHP Genel Başkanı, "İnsan düşünceleri ile, etnik kimliği ile, inancı ile Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Ve benim başımın üstünde yeri vardır" ifadelerine de yer verdi.
Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "4-C’lilere benim sözüm var. Türk-İş Genel Merkezi’nin önünde söz verdim onlara, halkın iktidarında ne 4-C’li olacak, ne 4-B’li olacak. Herkes kadrolu devlet memuru olacak. Bu ülkede kardeşliğin adresi olacağız. Barışın adresi olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Efendim geçmişte bizi ayırıyorlardı. Yok bu türbanlı, yok bu başörtülü, yok bu pantolonlu, yok bu elbiseli. Bunları bitiriyorum. Şöyle bakıyorum insana. İnsan düşünceleri ile etnik kimliği ile inancı ile Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Ve benim başımın üstünde yeri vardır."
Kaynak: Trt Haber
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

16 Mayıs 2011 Pazartesi

4/C lilere Verilecek Aile Yardımı İmzaya Açıldı


4/C lilere Verilecek Aile Yardımı İmzaya Açıldı
4/C li geçici personele aile yardımı için düğmeye basıldı.657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personele de Aile Yardımı yapılmasını sağlayacak Bakanlar Kurulu kararı imzaya açıldı.
Bilindiği gibi 6111 sayılı Torba Yasa ile sözleşmeli personele de Aile Yardımı yapılması için düzenleme yapılmıştı. Ancak, Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 4/C personeli kapsam dışında bırakılmıştı.
Açılan davada 4/C statüsünde çalışan geçici personelin de, tıpkı 4/B statüsündeki sözleşmeli personel gibi, hemen hemen aynı hükümleri içerir idari hizmet sözleşmelerine dayalı olarak çalıştırılmakta olduğu belirtilerek, aile yardımı açısından farklılık getirilmesi ile sözleşmeli personele tanınan aile yardımının geçici personele tanınmamasının, maddi ve hukuki temeli bulunmayan bir ayrımcılık göstergesi olduğu belirtilmişti.
Dava devam ederken , Başbakanlık tarafından hazırlanan karar ile 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin de aile yardımından yararlanması sağlanıyor. Söz konusu kararın Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasına açıldığı bilgisi alınmıştır. Kararın Haziran ayındaki maaşlara yetişmesi beklenmektedir.
Diğer sözleşmeli personele 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren verilen Aile Yardımının yürürlük tarihinin Haziran’dan başlaması halinde dava sonucu geriye dönük Aile Yardımını da faiziyle birlikte alanabilecektir.

Kaynak:Haksen

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Sözleşmeli Çalışanları Tatmin Edecek Bir Açıklamayı Devlet Personel Başkanlığı Yapmalı


Sözleşmeli Çalışanları Tatmin Edecek Bir Açıklamayı Devlet Personel Başkanlığı Yapmalı
Sözleşmelilere kadro vereceğini söyleyen Hükümet, konuyu yılan hikayesine çevirdi.Seçimden önce kadro verileceğine kesin gözüyle bakılırken şimdi ise kadro hayalleri seçim sonrasına kaldı.Sözleşmelilerin yanı sıra 4/C li personelde ALLAH'tan ümit kesilmez düşüncesiyle kadrodan nasibimizi alırmıyız beklentisinde.Hükümetin artık 4/C li personele üvey evlat muamelesi yapmadan bir an evvel kadro vermeleri lazım.Bu insanların çektikleri hiç mi göz önünde bulundurulmuyor.210 bin geçici işçiye kadro verilirken neden 4/C liler kapsam dışı bırakıldı hala aklımız almıyor.Bu insanlar 11 ay düşük ücretli daha ne kadar dayanabilecekler.Gelişmeleri ilerde göreceğiz.
Maliye Bakanlığı, 8 yıldır kamu personel istihdamını alt üst etti. Bütçe Kanunlarına koydurduğu, bir önceki yıl boşalan kadroların yüzde 50'sine atama yapılabileceği yönündeki kuraldan dolayı, kamu kurumları istihdamda, sözleşmeli personele yöneldi. Başlangıçta, hizmet götürülemeyen yerlerde istihdam sağladığı için olumlu karşılanan bu uygulama, yarattığı sıkıntılar nedeniyle artık tüm Bakanlıkların en büyük sıkıntısı olmuştur. Yaşanan sıkıntılar, Başbakan Erdoğan'ın "sözleşmeli personeli kadroya alacağız" sözüyle önemli bir noktaya gelmiş görünmektedir.
Ancak, Başbakanın "kadroya alacağız" sözüne rağmen, sözleşmeli adaylarda, bu söz bir seçim vaadi olarak görülmekte ve tüm seçim vaatlarina olduğu gibi bu vaatede ihtiyatla yaklaşılmaktadır. 22 Nisan'da memurlar.net'te yer alan ankette, 52 bin oy kullanılmıştır. Ancak ziyaretçilerin yüzde 57'si açılamayı inandırıcı bulmadığını ve seçim vaadi olarak gördüğünü belirtmiştir.
Sözleşmeli personelin kadroya ne zaman alınacağına yönelik sorular, Başbakan Erdoğan'a daha sonra da sorulmuştur. Bu soru sadece Başbakan'a değil, TV'lere çıkan sayın Hüseyin Çelik, Sayın Ömer Dinçer ve Sayın Cemil Çiçek gibi bir çok Bakana da sorulmaktadır. Hem Hüseyin Çelik hem de Cemil Çiçek, yaptıkları açıklamalarda, sürecin Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü belirtmiştir.
Tüm bu sorular ve yaşanan acelecilik, sözleşmeli personelin, seçimden önce acil olarak bu talebin gerçekleşmesini istediğini göstermektedir.
Diğer taraftan, sözleşmeli personele nasıl kadro verileceği çok önemli sorundur. Bu husus, yetki kanunuyla da olsa, ayrı bir kanunla da olsa; bunun metninin nasıl yazılacağı, istihdam zoruluğu çekilen yerlerde bundan sonra nasıl personel tutulabileceği gibi bir çok detay önemlidir. Keza, metin yazıldığında en büyük sözleşmeli personel istihdamını gerçekleştiren MEB, Sağlık Bakanlığı, Diyanet gibi kurumlardan resmi yazışma yoluyla görüş alınacağı, sosyal tarafların, sendikaların önerilerine sunulacağı gibi birden fazla detay bulunmaktadır.
Sayın Cemil Çiçek, CNNTÜRK'te yaptığı açıklamada, herkesin seçimden önce siyasetçiyi sıkıştırıp istediğini almaya çalıştığını belirtti ve "seçimden önce yetiştirebilirsek ne ala yetiştiremezsek seçimden sonraki öncelikli meselemiz bu olacak" dedi.
Bu açıklamalar, ortada bir çalışma olduğunu ancak çalışmanın aceleye getirilmeden, birden fazla detay düşünülerek yavaş yavaş götürüldüğünü göstermektedir.
İşte bu noktada, memurlar.net olarak önerimiz, kamuoyunun tatmin edilebilmesi için, bürokratik düzeyde bir açıklama yapılması ve sürece dair bilgi verilmesidir. Bu konudaki sorumluluk da, ismi en çok geçen Devlet Personel Başkanlığındadır. Bu Başkanlık bu konuda bir çalışma olup olmadığını, bu çalışmanın nasıl yürütüldüğünü ve hangi süreçlerden geçileceğini açıklayabilirse, sözleşmeli personel kamuoyu biraz daha geleceğe güvenle bakabilecektir.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

6 Mayıs 2011 Cuma

HAS Parti İl Başkanlığı HAKSEN İl Temsilciliğini Ziyaret Etti


HAS Parti İl Başkanlığı HAKSEN İl Temsilciliğini Ziyaret Etti.
HAS Parti İl Başkanlığı HAKSEN İl Temsilciliğini ziyaret ederik 7 Mayıs 2011 Cumartesi günü Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurutulmuş'un katılımı ile Adıyaman'da düzenlenecek mitinge halkı ve sivil toplum kuruluşlarını davet etti.
Has Parti İl Başkanlığı, Haksen İl Temsilciliği'ni ziyaret etti. Ziyarette HAS Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Işık, "Partimiz Türkiye'de, belki de dünya da bir ilke imza atarak 28 günde kuruldu ve 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlere 81 il, 550 milletvekili ile seçim startı vermiştir. Seçim öncesi Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu cumartesi saat 12.30'da emniyet müdürlüğü yanında hemşehrilerimize hitap edecektir. Özellikle gençlerin ve de bayanların katılımını bekliyoruz.
Hemşerilerimizden halen sandıkta hangi partiye oy vereceğine karar vermemiş seçmenimiz vardır. Ben bu insanlara da özellikle Numan Kurtulmuş'u mitinge gelip dinlemelerini sonra da karar vermelerini bekliyorum" diye konuştu.
Haksen İl Temsilciliği Basın Sözcüsü Süleyman Işık da, "Bizler Numan Kurtulmuş'u yakından takip ediyoruz. Kendilerine daha önce 4-C uygulamaları ve TEKEL işçilerimizin durumları ile ilgili bir dosya takdim ettik. Kendileri mitingde bu dosyanın akıbeti ile ilgili de bilgi vereceklerdir. Bunun için kendilerini dinlemeye geleceğiz. Bu ziyaretten dolayı Has Parti teşkilatına teşekkür ediyorum" dedi.
Has Parti'den Mitinge Davet Çağrısı başlıklı ve HAS Parti İl Başkanlığı, 7 Mayıs 2011 Cumartesi günü Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurutulmuş'un katılımı ile Adıyaman'da düzenlenecek mitinge halkı ve sivil toplum kuruluşlarını davet etti. özetli haberi okudunuz.
Medya73.com
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

5 Mayıs 2011 Perşembe

DPB nin Sözleşmeli Personel ve 4/C lilerin Süt İzni Konusundaki Görüşü


Devlet Personel Başkanlığının Sözleşmeli Personel ve 4/C lilerin Süt İzni Konusundaki Görüşü
Türk Sağlık Sen'in başvurusu üzerine Devlet Personel Başkanlığının vermiş olduğu hukuki görüş adeta bir şok etkisi yapmıştır. DPB nın vermiş olduğu görüşü belirten Sendika açıklamasına aşağıda yer verilmiştir.
Türk Sağlık-Sen'in sözleşmeli memurların süt izni ile görüş istediği başvurusuna cevap veren Devlet Personel Başkanlığı Torba yasa ile birlikte memurlar için analık iznini takip eden ilk altı ay için süt izninin üç saate çıkarılmasından sözleşmeli memurların yararlanamayacağını belirtti.
Devlet Personel Başkanlığı'nın yazısında Torba yasada yapılan değişiklikle devlet memurları kanununda kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde 3 saat izin verileceğinin hüküm altına alındığına dikkat çekildi.
Sözleşmeli Personel çalıştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nda ise süt izninin ilk altı ay için 3 saat olacağına yönelik bir düzenleme olmadığı kaydedildi.
4/B'li sözleşmeli personelin ve 4/C'lilerin mevzuatta bir değişiklik yapılmadığı sürece üç saatlik süt izninden faydalanamayacakları ifade edildi.
Sözleşme Mağduru Bebeklerde Oldu.
Sözleşmeli istihdamın bebekler arasında da ayrım yapacak kadar vahim bir hal aldığını belirten Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci " Ailesinden çocuğundan ayrı düşen sözleşmeli anneler vardı. Şimdi bu süt iznindeki adaletsizlikle mağdur olan sözleşmeli annelerin sözleşme mağduru bebekleri oldu. Sözleşmeli istihdam bebekler arasında da ayrım yapacak kadar vahim bir hal almıştır. Bir an önce bu haksızlığa son verilerek bebekler annelerinden mahrum bırakılmamalıdır." dedi.”
Kamuhaber.net
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com